BIBLIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:52

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Pre nego dodjemo do tog dogadjaja, moramo da se vratimo malo unazad.

Vecini je poznat dogadjaj Boravka Izrailja u Egiptu.

2.Mo 1:1 Ovo su imena sinova Izrailjevih koji dodjoše u Misir, dodjoše s Jakovom, svaki sa svojom porodicom:
2.Mo 1:2 Ruvim, Simeun, Levije i Juda,
2.Mo 1:3 Isahar, Zavulon i Venijamin,
2.Mo 1:4 Dan i Neftalim, Gad i Asir.
2.Mo 1:5 A svega beše ih od bedara Jakovljevih sedamdeset duša s Josifom, koji beše u Misiru.


Pre toga Bog ich je preko Josifa koga su braca prodala, cudom odveo U eGIPAT  i sacuvao od suse i gladi, blagoslovio , da su se namnozili i napredovali.


1.Mo 37:18 A oni ga ugledaše iz daleka; i dok još ne dodje blizu njih, stadoše se dogovarati da ga ubiju,
1.Mo 37:23 I kad Josif dodje k braći svojoj, svukoše s njega haljinu njegovu, haljinu šarenu, koju imaše na sebi.
1.Mo 37:24 I uhvativši ga baciše ga u jamu; a jama beše prazna, ne beše vode u njoj.
1.Mo 37:25 Posle sedoše da jedu.
1.Mo 37:27 Hajde da ga prodamo ovim Ismailjcima pa da ne dižemo ruke svoje na nj, jer nam je brat, naše je telo. I poslušaše ga braća njegova.
1.Mo 37:28 Pa kad trgovci madijanski behu pored njih, oni izvukoše i izvadiše Josifa iz jame, i prodadoše Josifa Ismailjcima za dvadeset srebrnika; i oni odvedoše Josifa u Misir.


Na kraju je Bog izveo sve na dobro i porodica se sakupila u Egiptu i sjedinila vise nego ikada. Josif i njegova braca su se namnozila i napredovla pa je i Josif tamo ostareo i umro.

2.Mo 1:6 A Josif umre i sva braća njegova i sav onaj naraštaj.
2.Mo 1:7 I sinovi Izrailjevi narodiše se i umnožiše se, i napredovaše i osiliše veoma, da ih se zemlja napuni.

Posle Josifove smrti i dolazka novog cara u Egiptu, nije vise bilo dobro za Izrailja:

2.Mo 1:8 Tada nasta nov car u Misiru, koji ne znaše za Josifa;
2.Mo 1:9 I reče narodu svom: Gle, narod sinova Izrailjevih veći je i silniji od nas.
2.Mo 1:10 Nego hajde mudro da postupamo s njima, da se ne množe, i kad nastane rat da ne pristanu s neprijateljima našim i ne udare na nas i ne odu iz zemlje.
2.Mo 1:11 I postaviše nad njima nastojnike da ih muče teškim poslovima; i gradjaše narod Izrailjev Faraonu gradove Pitom i Ramesu.


Izrailjcima je krenulo lose i postali su robovi u Egiptu.

Kasnije Bog podize Mojsija preko kojeg ce uciniti velika cuda i izvesti Izrailjce iz Egipta, velikim znacima i cudesima koja je Bog ucinio tamo kao prelazak preko crvenog mora itd, itd.


2.Mo 12:51 I taj dan izvede Gospod sinove Izrailjeve iz zemlje misirske u četama njihovim.
2.Mo 14:21 I pruži Mojsije ruku svoju na more, a Gospod uzbi more vetrom istočnim, koji jako duvaše celu noć, i osuši more, i voda se rastupi.
2.Mo 14:22 I podjoše sinovi Izrailjevi posred mora suvim, i voda im stajaše kao zid s desne strane i s leve strane.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji put izmenio Glasnik dana 2014-02-15, 20:05, izmenio ukupno 2 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:52

Ceo dogadjaj izlaska sa cudima imamo opisan u:

Od 2 Mojsijeve do 2 glava do 15.

Ili u delima apsotolskim 7 1-53.


2.Mo 12:40 A baviše se sinovi Izrailjevi u Misiru četiri stotine i trideset godina.
2.Mo 12:41 I kad se navrši četiri stotine i trideset godina, u isti dan izadjoše sve vojske Gospodnje iz zemlje misirske.


Izlazak Izrailjaca iz Egipta preko Mojsija, Bozjom rukom, je slika Izlaska svih ljudi iz greha, i njihovo putovanje do obecane zemlje,
A ulazak u obecanu zemlju je slika naseg ulaska u novu zemlju  kada napsutimo ovu  duhovnu pustinju greha.

Bozje vodstvo preko Mojsija je slika, kako ce nas Hristos  koji ce doci to ejst koji je dosao, voditi do spasenja i nove zemlje,  kao sto je Mojsije dosao da spasi Izrailjski narod.
Tako ce nas Isus voditi sve to vreme kroz pustinju ovoga sveta do obecane zemlje, nebeskog Hanana kao Mojsije Izrailjce.


Mt 2:13 A pošto oni otidu, a to andjeo Gospodnji javi se Josifu u snu i kaza mu: Ustani, uzmi dete i mater Njegovu pa beži u Misir, i budi onamo dok ti ne kažem; jer će Irod tražiti dete da Ga pogubi.
Mt 2:14 I on ustavši uze dete i mater Njegovu noću i otide u Misir.
Mt 2:15 I bi tamo do smrti Irodove: da se izvrši šta je Gospod rekao preko proroka koji govori: Iz Misira dozvah Sina svog.


Isusov boravak u Egiptu posle rodjenja, nam pokazuje tu vezu sa Mojsijem preko kojeg je Bog izveo Izrailjce iz ropstva i pokazuje nam slikovito Bozji plan pravog izvodjenja celog covecanstva iz robovanja grehu, iz Egipta greha, i vodjenja do nebeskog Hanana i pravog nebeskog Jeruslaima.

Tu vezu nam pokazuje i prorok Osija koji prorice Isusov boravak u Egiptu vise stotina godina unapred:

Osija 11:1 Kad Izrailj beše dete, ljubih ga, i iz Misira dozvah sina svog.
Mt 2:15 I bi tamo do smrti Irodove: da se izvrši šta je Gospod rekao preko proroka koji govori: Iz Misira dozvah Sina svog.

Heb 3:14 Jer postadosmo zajedničari Hristu, samo ako kako smo počeli u Njemu biti do kraja tvrdo održimo;
Heb 3:15 Dokle se govori: Danas, ako glas Njegov čujete, ne budite drvenastih srca, kao kad se progneviste.
Heb 3:16 Jer neki čuvši progneviše se, ali ne svi koji izidjoše iz Misira s Mojsijem.
Heb 3:17 A na koje mrzi četrdeset godina? Nije li na one koji sagrešiše, koji ostaviše kosti u pustinji?


Evo pravi i konacni Hanan i grad Jerusalim gde ce nas Isus odvset,i kao Bog Izrailja preko Mojsija u zemaljski Hanan i Jerusalim:

Off 21:1 I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prodjoše, i mora više nema.
Off 21:2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom.


Poznato nam je da je Bog vodio izrailja 40 godina kroz pustinju dovevsi ga u obecanu zemlju nazvanu Hanan.
Nakon natprirodnog izlaska iz Egipta, Bog im daje sve svoje zakone i uredbe kojih su trebali da se drze i da napreduju, a Bog im je obecao da ce ich obilno blagosloviti.

2.Mo 15:26 I reče: Ako dobro uzaslušaš glas Gospoda Boga svog, i učiniš što je pravo u očima Njegovim, i ako prigneš uho k zapovestima Njegovim i sačuvaš sve uredbe Njegove, nijednu bolest koju sam pustio na Misir neću pustiti na tebe; jer sam ja Gospod, lekar tvoj.
2.Mo 23:22 Nego ako ga dobro uzaslušaš i ustvoriš sve što kažem, ja ću biti neprijatelj tvojim neprijateljima i protivnik tvojim protivnicima.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 11:48, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:53

Bog daje USLOVIO obecanje blagoslova Izrailju:

5.Mo 28:1 Ako dobro uzaslušaš glas Gospoda Boga svog držeći i tvoreći sve zapovesti Njegove, koje ti ja danas zapovedam, uzvisiće te Gospod Bog tvoj više svih naroda na zemlji.
5.Mo 28:2 I doći će na te svi ovi blagoslovi, i steći će ti se, ako uzaslušaš glas Gospoda Boga svog,
5.Mo 28:3 Blagosloven ćeš biti u gradu, i blagosloven ćeš biti u polju,
5.Mo 28:4 Blagosloven će biti plod utrobe tvoje, i plod zemlje tvoje i plod stoke tvoje, mlad goveda tvojih i stada ovaca tvojih.
5.Mo 28:5 Blagoslovena će biti kotarica tvoja i naćve tvoje.
5.Mo 28:6 Blagosloven ćeš biti kad dolaziš i blagosloven ćeš biti kad polaziš.
5.Mo 28:7 Daće ti Gospod neprijatelje tvoje koji ustanu na te da ih biješ; jednim će putem doći na te, a na sedam će puteva bežati od tebe.
5.Mo 28:8 Gospod će poslati blagoslov da bude s tobom u žitnicama tvojim i u svemu za šta se prihvatiš rukom svojom, i blagosloviće te u zemlji koju ti daje Gospod Bog tvoj.
5.Mo 28:9 Postaviće te Gospod da mu budeš narod svet, kao što ti se zakleo ako uzdržiš zapovesti Gospoda Boga svog i uzideš putevima Njegovim.
5.Mo 28:10 I videće svi narodi na zemlji da se ime Gospodnje priziva na tebe, i bojaće se tebe.
5.Mo 28:11 I učiniće Gospod da si obilan svakim dobrom, plodom utrobe svoje i plodom stoke svoje i plodom zemlje svoje na zemlji za koju se zakleo Gospod ocima tvojim da će ti je dati.
5.Mo 28:12 Otvoriće ti Gospod dobru riznicu svoju, nebo, da da dažd zemlji tvojoj na vreme, i blagosloviće svako delo ruku tvojih te ćeš davati u zajam mnogim narodima, a sam nećeš uzimati u zajam.
5.Mo 28:13 I učiniće te Gospod Bog tvoj da si glava a ne rep, i bićeš samo gore, a nećeš biti dole, ako uzaslušaš zapovesti Gospoda Boga svog, koje ti ja danas zapovedam, da ih držiš i tvoriš,
5.Mo 28:14 I ne odstupiš ni od jedne reči koju vam ja danas zapovedam ni nadesno ni nalevo, pristajući za drugim bogovima da im služiš.


Ali i moguce USLOVNO prokletstvo zbog otrkivenja kojeg su imali o njemu, jer nikome se tako bog nije otrkio kao njima
:


5.Mo 28:15 Ali ako ne uzaslušaš glas Gospoda Boga svog da držiš i tvoriš sve zapovesti Njegove u uredbe Njegove, koje ti ja danas zapovedam, doći će na tebe sve ove kletve i stignuće te.
5.Mo 28:16 Proklet ćeš biti u gradu, i proklet ćeš biti u polju.
5.Mo 28:17 Prokleta će biti kotarica tvoja i naćve tvoje.
5.Mo 28:18 Proklet će biti plod utrobe tvoje i plod zemlje tvoje, mlad goveda tvojih i stada ovaca tvojih.
5.Mo 28:19 Proklet ćeš biti kad dolaziš, i proklet ćeš biti kad polaziš.
5.Mo 28:20 Poslaće Gospod na tebe kletvu, rasap i pogibao u svemu za šta se prihvatiš rukom svojom i šta uzradiš, dok se ne zatreš i ne propadneš na prečac za zla dela svoja kojima si me ostavio.
5.Mo 28:21 Učiniće Gospod Bog tvoj da se prilepi za te pomor, dokle te ne istrebi sa zemlje u koju ideš da je naslediš.
5.Mo 28:22 Udariće te Gospod suvom bolešću i vrućicom, i groznicom i žegom i mačem, i sušom i medljikom, koje će te goniti dokle ne propadneš.
5.Mo 28:23 A nebo nad glavom tvojom biće od bronze, a zemlja pod tobom od gvoždja.
5.Mo 28:24 Učiniće Gospod da dažd zemlji tvojoj bude prah i pepeo, koji će padati s neba na te, dokle se ne istrebiš.
5.Mo 28:25 Daće te Gospod Bog tvoj neprijateljima tvojim da te biju; jednim ćeš putem izaći na njih, a na sedam ćeš puteva bežati od njih, i potucaćeš se po svim carstvima na zemlji.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji put izmenio Glasnik dana 2014-02-14, 00:43, izmenio ukupno 2 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:53

Znamo sada kako je Bog Izveo Izrailja iz U Egipta i proveo cudom , kroz crveno more, i vodio kroz pustinju 40 god davao im hranu i vodu i odeca im se 40 godina nije kvarila.

Bog ih je vodio cudesima, dok su nasledili zemlju i nastanili se u njoj pa i u novoj zemlji je nastavio da ih vodi.

Izrailjci su Imali mnogih dobrih trenutaka ali i padova.

Kada su imali padove i kada su ostavljali Gospoda i Boga svog i poceli da vole i praktikuju greh, onda Bog nije mogao da ich sititi i vodi.
Oni su brojcano bili slabiji od okolnih naroda koji su ich onda napadali, tlacili i porobljavali.

Kada su trazil Gospoda, Bog im je uvek prastao i izbavljao ich ponovo i blagosiljao.

Bilo je samo potrebno da svojom voljom i zivotom, omoguce Bogu da ich On vodi i stiti.

Iako su cesto napustali Gospoda i njegove zakone, Bog ich nije skroz napustao.

Vec im je uvek iznova slao proroke da ich pozivaju i opominju, podsecaju, da ne moraju da stradaju jer imaju izbavitelja kao ni jedan drugi narod, koji ich moze odma izbaviti iz nevolja i ruku drugih naroda.

Nekada su sulsali nekada ne.

Nekada je bilo potrebno dugo vremena i mnogo pozivanja.

Tako da imamo blagoslovene dane Izrailja ali i proklete kako ih je Bog na pocetku USLOVIO.

Sve dok se medjusobno nisu posvadjali i podelili na dve strane, dve drzave.

Judu I Izrailj,a pa su cak i medjusobno ratovali.

Napredjujuci u grehu, 10 plemena Izrailja posle dugo vremena Bozjeg trplenja i milosti, bila su onda skroz rasejana u svim okolnim narodima i i na dalje izvan obecane zemlje i izmesana sa njima,
A onda i Juda i Benjmain, takodje su bili porobljeni i zajedno odvedena u Vavilosnko ropstvo, a grad Jerusalim unisten i srusen.

OD TADA VISE NE NALAZIMO 12 PLEMNA IZRAILJA ZAJEDNO A POGOTVO NE U JERUSALIMU.

Bog im daje mnoga obecanja i prorocanstva, koja su nesmemo da zaboravimo, sto mnogi zaboravljaju u svojim predavnjima na ovu temu, vezana za MESIJU i njegov prvi dolazak.

Posto su 10 plemena bila rasejana po okolnim narodima a 2 plemena Juda i Benjamin su se nalazil  odvedeni u rosptvo u Vailovnu, Bog se javlja proroku Danilu koji se kao roblje nalazi u Vavilonu, i daje mu poslednji poziv i odredjuje poslednje vreme za jevreje kao naciju, da se pokaju ostave greh uspostave pravdu i spreme za dolazak Mesije, koji ce kako mu je receno svojom smrcu ukinuti zrtvu i prinos.

Kao sto smo rekli, sve je to bila slika buducih dogadjaja pa i vodstvo izrailja iz Egipta kroz pustinju u Hanan pa i posle.
I slika da Bozje strplenje i milost prema gresnicima nece zauvek trajati vec ce jednoga dana prestati kao i sa Izrailjem i biti zauvek odbaceni, dok ce neki sa Gospodom stici i do nebsekog Hanana.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 11:52, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:53

IZRAILJ JE DOBIO VREME OD 70 PROOCKIH SEDMICA TO JEST 490 godina.


Bog je pokrenuo nzenabozacke kraljeve da daju zapovest da se sazida Jerusalim i Jevrejsko roblje dva plemena, Jude i Benjamina vrati u Jeruslim.

Od godine u kojoj izadje zapovest da se sruseni Jeruslaim opet sazida, Izrailju je dato vreme od 490 godina i tada dolazi Mesija:

Dan 9:22 I nauči me i govori sa mnom i reče: Danilo, sada izidjoh da te urazumim.
Dan 9:23 U početku molitve tvoje izidje reč, i ja dodjoh da ti kažem, jer si mio; zato slušaj reč, i razumi utvaru.
Dan 9:24 Sedamdeset je nedelja odredjeno tvom narodu i tvom gradu svetom da se svrši prestup i da nestane greha i da se očisti bezakonje i da se dovede večna pravda, i da se zapečati utvara i proroštvo, i da se pomaže Sveti nad svetima.
Dan 9:25 Zato znaj i razumi: Otkada izidje reč da se Jerusalim opet sazida do pomazanika vojvode biće sedam nedelja, i šezdeset i dve nedelje da se opet pograde ulice i zidovi, i to u teško vreme.
Dan 9:26 A posle te šezdeset i dve nedelje pogubljen će biti pomazanik i ništa mu neće ostati; narod će vojvodin doći i razoriti grad i svetinju; i kraj će mu biti s potopom, i odredjeno će pustošenje biti do svršetka rata.
Dan 9:27 I utvrdiće zavet s mnogima za nedelju dana, a u polovinu nedelje ukinuće žrtvu i prinos; i krilima mrskim, koja pustoše, do svršetka odredjenog izliće se na pustoš.


O tome moze svako ovde opsirnije da procita:

https://biblija.serbianforum.info/t45...ca-iz-danila-9

Sa tim dogadjajem dolaska i zrtvovanja Mesije za spasenje sveta zavrsava  se Stari zavet sa svom svojom sluzbom i ceremonijama i praznicima.

Stari zavet koji je ukazivao na Mesiju svojom tipoloskom sluzbom i formom, jer je u Hristu, Strari zavet nasao ispunjenje onoga na sta je i ukazivao.

Dan 9:26 A posle te šezdeset i dve nedelje pogubljen će biti pomazanik i ništa mu neće ostati; narod će vojvodin doći i razoriti grad i svetinju; i kraj će mu biti s potopom, i odredjeno će pustošenje biti do svršetka rata.
Dan 9:27 I utvrdiće zavet s mnogima za nedelju dana, a u polovinu nedelje ukinuće žrtvu i prinos; i krilima mrskim, koja pustoše, do svršetka odredjenog izliće se na pustoš.


Da su jevreji prihvatili tada Isusa kao Mesiju, Kao sto ce mo i posle videti, Bog je imao nameru da ih posbeno blagoslovi i da preko njih objavi radosnu vest jevandjelja celom svetu.


I ZATO PRE TOG DOGADJAJA BOG IM JE UNAPRED DAO MNOSTVO OBECANJA ILI PROROCSTVA, STA ON ZELI DA UCINI SA IZRAILJEM AKO SE ZA TO VREME PRE DOLASKA MESIJE KONACNO VRATE I AKO PRIHVATE MESIJU.

Mnogi zloupotrbljavaju te stihove i obecanja Bozja i svenso ili zbog pogresnog razumevanja im daju pogresna znacenja i stvaraju citava pogresna ucenja.

To je i razlog nastanka ove teme, da bi ljudi mogli da pravilno razumeju te stihove iz Starog zaveta i Bozja obecanja,, i da ne padnu u zabludu po ovom pitanju koji nosi i ime dispenzacionalizam.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 11:56, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:53

DISPENZACIONALIZAM

DISPENZACIONALIZAM JE VEROVANJE LJUDI KOJI POGRESNO SHVATAJU BOZJA OBECANJA ILI PROROCANSTVA U BIBLIJI KOJA GOVORE O POVRATKU IZRAILJA GRADJENJE HRAMA ITDDispenzacionalisti ukratko receno tvrde, da je Izrael ostao Božji izabrani narod kao nacija i da se period milosti za njih od 490 godina iz Danilovog proročanstva nikada nije završio,
i da ce Bog uciniti da se sagradi treci hram, da ce ponovo poceti da se proinose zrtve i primenjuju svi obredi i da oni nisu ukinuti.
I da je potrebno i danas slaviti sve Starozavtene praznike.

DA LI DANASNJI HRISCANI MISLE DA JE BOG ODBACIO IZRAILCE I DA SE ONI NECE SPASITI?


Naravno da ne misle da ih je odbacio i da ce se spasiti pojedinacno koji prihvate Isusa.
Mnogi od njih cese spasiti.
Bog ih nije odbacio da ne mogu da dobiju spasenje koji se pokaju.

Verujemo i ocekujemo da ce u poslednje dane takodje biti obracenje mnostva jevreja.
Medjutim oni ce postati hriscani kao i apostoli ali ne judaisti dispenzicionalisti.
Oni ce prihvatiti Hrista i postati deo nejgovog duhovnog hrama a nece graditi materijalni Hram.
Oni ce prihvatiti sadasnje Hristovo Melhisedekovo svestenstvo koje je zauvek kako kaze Biblija, i prihvatice zrtvu koja se prinosi u Hristovom Melhisedekovom svestenstvu i hramu danas, to jest samoga Hrista kao spasitelja..
A nece Hristovo svestenstvo ukinuti vec ukinutim Starozaventim svestenstvom i prinosenjem zivotinjskih zrtava i gradjenjem hrama koji je Mesija vec izgradio.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji put izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 11:59, izmenio ukupno 2 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:54

SADA CE MO DATI JOS MALO UVOD PA CE MO SE POZBAVITI TIM MESTIMA U BIBLIJI KOJA DISPENZACIONALISTI KORISTE DA TO POTVRDE:

Propovednici dispenzacionalizma kazu da ni jedan drugi dogadjaj nije toliko opisivan u Bibliji kao obracenje Izrailja.

Ja cu reci nausprot tome da je najvise opisivan prvi i drugi Hristov dolazak. To je centar Biblije jos od samog Adama.

Dispenzacionalisticki propovednici govore o obracenju Izrailja pred Hristov drugi dolazak i ispunejnje svih tih Starozavtnih, obecanja o Izrailju,

I kazu da ce tada kada se Izrailj obrati pred drugi hristov dolazak da ce se vratiti  svih 12 plemena, da ce narodi preko njih upoznati Gospoda itd.
Medjutim sta je svih ovih 2000 godina bez Izrailja?
Ko se to trudi uz Isusovo vodstvo da sto vise naroda upozna Gospoda, to zaboravljaju.
Gde je tu celo vreme , zajednica vernih koju je Isus stvorio kojoj je on glava i  i koja strada svih 2000 godina da bismo mi danas imali Bibliju i isitnu o svim ovim stvarima?
Zajednica za koju Isus kaze da je nece ni vrata grobna nadvladati.
Ali to je druga tema.

Vecinom obecanja koje je Bog dao Izrailju, ja cu vas ovo ili ono, zavise od mnogih stvari da li ce se ispuniti.
To smo videli gore na pocetku teme.
Ona su uslovna i videcemo i dalje.

Dispenzacionalisticki propovednici tvrde pogresno da u Bibliji ne postoje uslovna prorocnastva ili obecanja za Izrailja.

Bog daje 490 godina vreme Izrailju da se spreme i pripreme i stvore uslove za ispunjenje svih tih prorocanstava ili obecanja koja im je dao.
Ako nema uspova nebi bi bog odredjivao bilo koje vreme.
Medjutim da Bozja obecanja ili prorocanstva za Izrilja nisu uslovna nije tacno, jer smo i gore na pocetku teme to videli i videcemo.
Ako to ne znamo i ne vidimo iz konteksta i teksta, onda smo unapred osujdjeni na pogresno razuzmevanje teksta.

I evo jedno mesto od mnogih.

Jer 7:3 Ovako govori Gospod nad vojskama, Bog Izrailjev: Popravite svoje puteve i dela svoja, pa ću učiniti da stanujete na ovom mestu.

Bog ce ih vratiti u Jerusalim ako poprave svoje puteve, to je uslov i uslovno obecanje.
A ako ne poprave nema povratka i ispunejnja obecanja ili prorocastva.

Kada Bog govori Izrailju u mnogim prorocnastvima da ce ih vrtaiti nazad u obecanu zemlju,
Bog ne kaze, da ce tako biti bez obzira na sve, vec ce biti tako ako se ostvare ili ispune odredjeni uslovi.
Ako se ne ispune, nece biti tako nikada.
To je vazno da znamo kada citamo ove stihove koje dispenzacionalisticki propovednici navode.

Istina je da ako Izrailjci ne ostvare uslove, nije moguce da se ispune sva ta procanstva i obecanja.

POSTO IZRAILJ NIJE ISKORISTIO TIH 490 GODINA DA SE SPREMI I ODBACI GREH I DOCEKA MESIJU POSLE VAVILONSKOG ROPSTVA U KOJE SU ODVEDENI ZBOG GREHA.

Dispenzacionalisticki propovednici pokusvaju sva ta obecanja i prorocanstva koja su trebala da se dese prilikom prvog Hristovog prvog dolaska, dolaska kao Mesije, oni pokusvaju da premeste pred njegov drugi dolazak.
Kao sada ce se desiti to probudjenje Izrailja i onda ce Bog to ostvariti sa njima i sagradice Hram i pocece opet da prinose zrtve i sve ostalo?.

MEDJUTIM VIDECEMO DA SU PROROCANSTVA I OBECANJA O VRACANJU IZRAILJA DATA DA SE ISPUNE ZA VREME ISUSOVOG PORVOG DOLASKA KAO MESIJE, NE DRUGOG.


Znaci trebala sud a se ispune na Jverjima za vreme prvog doslaka Mesije koji ce stradati za ceo svet, i ta prorocanstva nemaju dalje trajanje i znacaja za drugi Hristov dolazak.
Sto vecina dispenzacionalista izbegava da naglasi ili kaze.
Sve Bozje namere sa Izrailjem i telesnim i duhovnim ce se  ostvariti na novoj zemlji.
Tamo ce biti novi Jerusalim i tamo ce Bozji narod ziveti u vecnoj pravdi i vecnom u miru.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 12:05, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:54

Postoji jos nesto sto treba da znamo kada objasnjavamo neki od tih mesta u Bibliji.


U svakom jeziku a i u jevrejskom imamo neke stvari koje se pisu bukvalno a smisaono imaju drugacije znacenje.
To je normalno. A oni koji znaju taj jezik, znaju i smisaono znacenje.
Tako se nekada u raznim prevodima Biblija prevodi bukvalan tekst a nekada u drugim prevodima Biblije, smisaoni a ne bukvalan kako stoji u izvornom tekstu.

Vecinom se prevodi bukvalno.
Onda imamo pomocna sredstva kao Biblijeske komentare ili druga sredstva ili kontekst testa iz kojeg mozemo da vidimo o cemu je rec da li da tekst shvatimo bukvalno ili smisaoni.
Ali smisaono znacenje je ono tacno. Mada je bukvalno napisan tekst u originalu formalno vazniji.
Ali zbog razumevanja je vaznije smisaono znacenje teksta.
Pa tako mozete naici u biblijiama i ovo i ono.
To moze da cudi, ali ko zna o cemu je rec, on razume da tu nema protivurecnosti.
Zato je potrebno da imamo vise prevoda Biblije i onda najcesce mozemo da vidimo da li tekst ima i smisaono znacenje.
Dok vecina stihoiva jeste bukvalno pisan i ima i bukvalno znacenje smisla.

Znaci imamo cesto tekst koji je bukvalno pisan a ima smisono drugacije zancenje nego sto vidimo iz bukvalnog teksta.
A imamo vecinu teksta, koji su bukvalno pisani i imaju  bukvalno znacenje teksta.

Uzmimo neki primer:

Peri je pala sekira u med?

Kako prevesti ovaj tekst na drugom jeziku i da ti ljudi koji citaju shvate nejgovo smisaono zancenje ne bukvalno.
Sada neko moze da uzme recnik i da se striktno uhvati bukvalnog znacenja teksta i da tvrdi da je Peri stvarno, bukvalno, pala sekira u med i ko moze to da mu pobije.
Dok mi znamo na nasem jeziku da tekst ima smisaono zancenje.
A ono glasi, Peri je krenulo odlicno, sve mu ide dobro, on zivi dobro.

Neki bi rekli Peri je krenulo kao po loju?

Kako ovaj tekst prevesti da ga na drugom jeziku shvate smisaono a ne bukvlano?
Neko ko bude citao na drugoim jeziku ce se cuditi sta to znaci i kako je Peri krenulo kao po loju?
Ako bukvalono uzmu tekst, mogu da tumace da Pera ima tone loja kod sebe i sa sobom.

Medjutim smisaono znacenje je da je Peri krenulo dobro i bez prepreka, samo klizi prema napredku.

Ili da Pera zivi kao bubreg u loju.

Ovo su samo priemeri da razumete sta to znaci bukvalno i smisaono zancenje teksta.

Kasnije ce nam ono trebati, ali nece biti jedini i glavni dokaz, nikako.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji put izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 12:08, izmenio ukupno 2 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:54

Oni koji stihove iz starog zaveta predstavljau sa ciljem da potvrde dispenzacionalizam, zele i cine sve da predstave sve te dogadjaje kao nesto najvaznije.

I bilo bi medju najvaznijim  da su Jevreji tada prihvatili Mesiju.


Prvi tekst koji navode je najcesce u Jeremiji

Jer 23:7 Zato, evo, idu dani, govori Gospod, u koje se neće više govoriti: Tako da je živ Gospod, koji je izveo sinove Izrailjeve iz zemlje misirske;

Jer 23:8 Nego: Tako da je živ Gospod, koji je izveo i doveo seme doma Izrailjevog iz severne zemlje i iz svih zemalja u koje ih bejah razagnao. I oni će sedeti u svojoj zemlji.


Taj tekst im je temlj za dalje stihove koje onda navode iz starog zaveta.


I kazu da ce to biti najlslavniji dogadjaj koji je Bog ikada ucinio a to je povrtak svih 12 plemena izrailja pred drugi Hristov dolazak u Jerusalim , gradjenje treceg hrama i uspostvljanje Teokratske drzave Izralj.

Ali u Novom zavetu o tom slavnom dogadjaju Isus ni reci?
Iako ga apostoli pitaju za znake kraja sveta pred njegov drugi dolazak.
Takav znacajan i veliki dogadjaj a Isus, Novi zavet i apsotoli, nista o tome?
Jeidni koji o tome govore su Dispenzacionalisti
Sama ta cinjenica treba da nam nesto kaze.
A to je da ima neko drugo objasnjenje za te stihove.
I da oni nisu i nece biti toliko vazni za drugi Hristov dolazak, a to ce mo i videti.
Jer dispenzicionalisti naovode stihove iz Staroga zaveta ali im nedostaju u Novom, a to pokazuje da to nece biti dogadjaj pred drugi Hristov dolazak kako oni po svaku cenu zele da naglase.
Taj dogadjaj je trebao biti veliki dogadjaj da su jevreji prihvatili Mesiju kada je dosao prvi put, za vreme prvog Hristovog dolaska, ali to se nije desilo na zalost.

Upravo ovaj temelnji tekst u jeremiji 23,3. koji kroste Dispenzacionalisti, ima smisaono zancenje a preveden je bukvalno.


Jer 23:3 I ostatak ovaca svojih ja ću skupiti iz svih zemalja u koje ih razagnah, i vratiću ih u torove njihove, gde će se naploditi i umnožiti.
Jer 23:4 I postaviću im pastire, koji će ih pasti, da se ne boje više i ne plaše i da ne pogine ni jedna, govori Gospod.
Jer 23:7 Zato, evo, idu dani, govori Gospod, u koje se neće više govoriti: Tako da je živ Gospod, koji je izveo sinove Izrailjeve iz zemlje misirske;
Jer 23:8 Nego: Tako da je živ Gospod, koji je izveo i doveo seme doma Izrailjevog iz severne zemlje i iz svih zemalja u koje ih bejah razagnao. I oni će sedeti u svojoj zemlji.


Kada pogledamo kako drugi prevodi prevode ovaj kljucni tekst u Jeremiji 23,3, vidimo da ga neki prevode sa: JA CU SAKUPITI A NEKI SA JA HOCU DA IH SAKUPIM.


Kada to vidite da neki prevodi prevode ovako neki onako kako je navdeno gore, onda znate da tekst ima bukvalno i smisaono znacenje.
Jer neki prevodioci prevode bas kako pise bukvalno, a neki , prevode smisoano znacenje teksta.

Ako svi prevode isto, onda tekst nema dva znacenja. To je jedno pomocno sredstvo da to pronadjete ako neznate jevrejski ili grcki, ali vam treba najmanje desetak prevoda pa i vise da bi ste bili sigurni.
Onda ima i komentari originalnog teksta ili rec po rec sa izvornog teksta itd u kojima moze da se proveri.

Ako tekst u Jerimiji 23,3. kaze Ja hocu da ih skupim, to je onda ono sto Bog zeli a ne mora da ucini, dakle uslovno obecanje i prorocanstvo.
Ako kaze, ja cu ih sakupiti, onda ce on to uciniti tako.


Osim da u tekstu ili kontekstu kaze jos nesto kao na primer da Bog postavlja uslov ili da se iz teksta vidi kada ce to uciniti, ako se tako i tako ostvari.
Pa je zato vazno da i ovaj tekst pogledamo u na toj osnovi i u njegovom kontekstu koji nam takodje pokazuje da tekst ima smisoano znacenje i da Bog u stvari kaze DA HOCE DA IH SKAUPI A NE DA CE DA IH SAKUPI.
Znaci imamo cesto slucaje gde Bog kaze da ce uciniti nesto sa Izrailjem ako oni to i tako i tako ucine.
Pa posle Bog nije to ucinio sto je rekao da ce ako,jer oni nisu ostvarili svoj deo.
Cinjenica da to imamo u Bibliji a neki dispenzacionalisti se ipak usudjuju da kazu da nema?

Naravno necemo se samo osloniti na ovaj dokaz Bukvalan ili smisono preveden tekst.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 12:15, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:54

U kontektstu teksta Jeremija 23 glava se otrkiva kada ce Bog to uciniti sva ta obecanja.


Tada kada dodje Izdanak to jest KLICA Isus.

Ako ga Jevreji prihvate, a ako ga ne prihvate kao Mesiju, Bog nece i ne moze ispuniti sto je nameravao sa Izrailjem.
Da su ga prihvatili Bog bi to ucinio sto kaze u Jeremiji 23 i na ostalim slicnim mestima koji Dispenzinaciolisti navode, i preko jevreja bi Bog svetu odneo vest jevandjelja.
Ali oni to nisu i Bog nije to mogao da ucini.
Tekst govori o Isuovom prvom dolasku i nema znacenje za dalje.
To se jasno vidi iz konteksta kojeg ce mo da pogledamo.
Zato Isus i apostoli taj dogadjaj ne stavljaju ispred Isusov drugi dolazak.
Sam taj temelj na kojem dispenzacionalisti grade ovu teoriju o Izrailju u jermija 23, je skroz klimav, jer jasno pokazuje kada ce se to desiti.
Kada Bog podigne PASTIRA, KLICU, PRAVEDNIKA, IZDNAK, MESIJU, sibljiku, kako se u svim tim stihovima koje ce mo videti  Isus naziva, koja dispenzacionalisti navode i u kojima su data obecanja o Izrailju i njegovom vracanju u Jerusalim.
I to je sve On koji ce ih ispravno voditi mesto Jevrejskih vodja i svestenika.
Znaci da tekst govori o dogadjajima kada dodje Mesija Isus prvi put.
To bi se sve desilo kako je obecano da su ga prihvatili.
Vidimo da se to nije desilo jer ga nisu prihvatili.

EVO I TEKSTA I KONTEKSTA KOJI SVAKO MOZE POSLE OVOG SAZNAJA DA RAZUME:


Jer 23:2 Zato ovako veli Gospod Bog Izrailjev za pastire koji pasu narod moj: Vi razmetnuste ovce moje i razagnaste ih, i ne obilaziste ih; evo, ja ću vas obići za zloću dela vaših, govori Gospod.
Jer 23:3 I ostatak ovaca svojih ja ću skupiti iz svih zemalja u koje ih razagnah, i vratiću ih u torove njihove, gde će se naploditi i umnožiti.
Jer 23:4 I postaviću im pastire, koji će ih pasti, da se ne boje više i ne plaše i da ne pogine ni jedna, govori Gospod.
Jer 23:5 Gle, idu dani, govori Gospod, u koje ću podignuti Davidu Klicu pravednu, koja će carovati i biti srećna i činiti sud i pravdu na zemlji.
Jer 23:6 U Njegove dane spašće se Juda, i Izrailj će stanovati u miru, i ovo mu je ime kojim će se zvati: Gospod pravda naša.
Jer 23:7 Zato, evo, idu dani, govori Gospod, u koje se neće više govoriti: Tako da je živ Gospod, koji je izveo sinove Izrailjeve iz zemlje misirske;
Jer 23:8 Nego: Tako da je živ Gospod, koji je izveo i doveo seme doma Izrailjevog iz severne zemlje i iz svih zemalja u koje ih bejah razagnao. I oni će sedeti u svojoj zemlji.

Konetst teksta jasno kaze kada ce to biti? U dane kada dodje klica, mesija Isus ne posle, vise nego jasno...ali oni su trbealid ase spreme i odbace greh i docekaju emsiju spremnoISUS JE TAJ PASTIR KOJI JE DOSAO DA IH VODI I ON JE GOSPOD PRAVDA NASA:


Mt 26:31 Tada reče im Isus: Svi ćete se vi sablazniti o mene ovu noć; jer u pismu stoji: Udariću pastira i ovce od stada razbežaće se.


A pastiri koje bi on uspostavio bi bili oni koji bi ga prihvatio kao Mesiju.


1.Pet 5:2 Pasite stado Božije, koje vam je predato, i nadgledajte ga, ne silom, nego dragovoljno, i po Bogu, niti za nepravedne dobitke, nego iz dobrog srca;


Isus je i taj pravednik o kome govore Proroci:

Mt 27:19 A kad sedjaše u sudu, poruči mu žena njegova govoreći: Nemoj se ti ništa mešati u sud tog pravednika, jer sam danas u snu mnogo postradala njega radi.
Apg 3:14 A vi Sveca i Pravednika odrekoste se, i isprosiste čoveka krvnika da vam pokloni;


Apg 7:52 Kog od proroka ne proteraše oci vaši? I pobiše one koji unapred javiše za dolazak pravednika, kog vi sad izdajnici i krvnici postadoste;


VIDELI SMO GORE U TEKSTU DA BOG KAZE DA CE POSLATI SVOJU KLICU PRAVEDENIKA STO ZNACI ONOGA KOJI JE KAO ON I NJEGOVOG BICA , KOJI JE SAM BOG I PRAVEDAN KAO SAM BOG OTAC.


Tekst nam daje resenje probelma, a to da ce se ta obecanja sa Izrailjem ispuniti u vreme coveka KLICE; koji je kako cemo videti sam Isus kada je dosao prvi put da bude Davidova klica, Mesija, pomazanik iz Davidovog plemana.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 12:21, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:55

Ovde imamo dalje informacije i drugi tekst koji navode Dispenzacionalisti i tekst o KLICI; i vidimo da imamo uslovna obecanja ili prorocanstva.

Zaharija 3:6 I andjeo Gospodnji zasvedoči Isusu govoreći:
Zaharija 3:7 Ovako veli Gospod nad vojskama: Ako uzideš mojim putevima, i ako uzdržiš šta sam naredio da se drži, tada ćeš ti suditi domu mom i čuvaćeš tremove moje, i daću ti da hodaš medju ovima što stoje.
Zaharija 3:8 Čuj Isuse, poglavaru sveštenički, ti i drugovi tvoji što sede pred tobom, jer su ti ljudi čudo: evo ja ću dovesti slugu svog, klicu.
Zaharija 3:9 Jer gle, kamen koji metnuh pred Isusa na tom je jednom kamenu sedam očiju; gle, ja ću ga otesati, govori Gospod nad vojskama, i uzeću bezakonje te zemlje u jedan dan.
Zaharija 3:10 U taj dan, govori Gospod nad vojskama, zvaćete svaki bližnjeg svog pod vinovu lozu i pod smokvu.


Znaci da ce se ovo uzimanje greha u jedan dan od Izrailja ostvariti za vreme KLICE. u vreme kada on dodje kao klica Bozja, to jest Isuov prvi dolazak.
I uzimanje greha od Izrailja u jedan dan , zavisi da lic e prihvatiti Klicu ili mesiju koji je i oklesani kamen.
Inace nece se to ostavriti.

Zaharija 3:9 Jer gle, kamen koji metnuh pred Isusa na tom je jednom kamenu sedam očiju; gle, ja ću ga otesati, govori Gospod nad vojskama, i uzeću bezakonje te zemlje u jedan dan.

U JEDAN DAN CE IM UZETI GREHA KAZE GOSPOD.

KAKO?

TAKO STO CE IH ISUS SVOJOM SMRCU I ZRTVOM SPASITI A ONI GA PRIHVATE.
BOZJI PLAN JE BIO DA GA SVI JEVREJI PRIHVATE.

Sta im Isus kaze ko je taj kamen i sta ce se desiti kada ga odbace jevreji koje Isus predstavlja kao zidare.

Mt 21:42 A reče im Isus: Zar niste nikada čitali u Pismu: Kamen koji odbaciše zidari, on je postao glava od ugla; to bi od Gospoda i divno je u vašim očima.
Mt 21:43 Zato vam kažem da će se od vas uzeti carstvo Božje, i daće se narodu koji njegove rodove donosi.


Da vidimo dalje sta kaze o klici i tim dogadjajima koji bi trebalo da se ispune nad Izrailjem:

Isaija 4:2 U ono vreme biće klica Gospodnja na slavu i čast, i plod zemaljski na krasotu i diku ostatku Izrailjevom.

Jer 33:15 U te dane i u to vreme učiniću da proklija Davidu klica prava, koja će činiti sud i pravdu na zemlji.
Jer 33:16 U te dane spašće se Juda, i Jerusalim će stajati bez straha, i zvaće se: Gospod pravda naša.


Kada ce to biti?

U te dane kada dodje Bozja klica, Isus.


Bog planira da sve to ostvari sto im kaze ako prihvate tu klicu i da ih sve spasi.
Ali oni niti su ga prihvatili niti su odbacili greh i uspostavili pravdu kako kaze Danilo da su trebali za vreme tih 490 god dok dodje klica.
Interesantno je da se u gornjem stihu pominje samo Juda a predhodno ostatak Izrailja ne.
Ocigledno Bog kaze da je Juda ostatak Izrailja i da se svi ostali 10 plemna ipak nece vratiti jer se nece pokajati.

Zaharija 6:12 I reci mu govoreći: Ovako veli Gospod nad vojskama: Evo čoveka, kome je ime Klica, koja će klijati s mesta svog i sagradiće HRAM Gospodnji.
Zaharija 6:13 Jer će On sagraditi HRAM Gospodnji, i nosiće slavu, i sedeće i vladati na svom prestolu, i biće sveštenik na prestolu svom, i savet mirni biće medju obema.


OVDE GORE IMAMO TRECI HRAM, KLICA CE GA SAGRADITI ISUS. ON JE TO I UCINIO. REC JE O DUHOVNOM HRAMU I ON CE BITI SVETENIK TOGA HRAMA:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji put izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 12:28, izmenio ukupno 2 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:55

Kada pitate Jevreje kako ce mo poznati Mesiju?

Jedan od glavnih znakova kazu, po tome sto ce im on sagraditi Hram.
A mesija je odavno vec bio tu i sagradio je taj hram koji je njegovo telo i njegova zajednica na zemlji.
Bog govori o duhovnom gradjenju Hrama kome je glava Isus.

Zato oni odbacuju Isusa kao Mesiju danas, jer on nije sagradio nikakav materijalni hram za njegovo vreme.

ALI VIDECEMO DA JE TRECI HRAM ODVANO SAGRADJEN KAKO GORE KAZE ZAHARIJA DA CE GA KLICA SAGRADITI A ISUS MESIJA KLICA DAVIDOVA IZDNAK DAVIDOV GA JE VEC SAGRADIO.

TRECI HRAM JE VEC ODAVNO SAZIDAN A DRUGI HRAM ODBACEN.

Zaharija 6:12 I reci mu govoreći: Ovako veli Gospod nad vojskama: Evo čoveka, kome je ime Klica, koja će klijati s mesta svog i sagradiće HRAM Gospodnji.
Zaharija 6:13 Jer će On sagraditi HRAM Gospodnji, i nosiće slavu, i sedeće i vladati na svom prestolu, i biće sveštenik na prestolu svom, i savet mirni biće medju obema.


Proroci su unapred govorili ko ce sagraditi treci hram, niko drugi do Mesija:

Dispenzacionalisti kazu da ce Jevreji sagraditi 3 hram?

Pa ako bi ga oni sagradili to nije po prorocastvu Biblije.
Mesija, klica, izdanak Davidov treba da ga sagradi.

A Mesija je odvano vec bio tu a drugi put sigurno nece doci da gradi Hram od kamenja, nego da uzme i spase verne.


Heb 9:28 Tako se i Hristos jednom prinese, da uzme mnogih grehe; a drugom će se javiti bez greha na spasenje onima koji Ga čekaju.


ZNACI VIDELI SMO DA IMAMO U PROROCANSTVU TRECI HRAM, KLICA CE GA SAGRADITI ISUS.

ON JE TO I UCINIO. REC JE O DUHOVNOM HRAMU:

Mt 26:61 I rekoše: On je kazao: Ja mogu razvaliti Hram Božji i za tri dana načiniti ga.
Mt 27:40 I govoreći: Ti koji Hram razvaljuješ i za tri dana načinjaš pomozi sam sebi; ako si sin Božji, sidji s krsta.
Markus 14:58 Mi smo čuli gde on govori: Ja ću razvaliti ovaj Hram, koji je rukama načinjen, i za tri dana načiniću drugi koji neće biti rukama načinjen.
Markus 15:29 I koji prolažahu, huljahu na Nj mašući glavama svojim i govoreći: Aha! Ti što Hram razvaljuješ i za tri dana načinjaš,
Joh 2:20 A Jevreji rekoše: Četrdeset i šest godina gradjen je ovaj Hram, a ti za tri dana da ga podigneš?
Joh 2:21 A On govoraše za Hram tela svog. Iz ovih stihova je jasno da je Isus sagradio treci Hram i da je to njegovo telo koje je bila zrtva za nase grehe.


Apostoli sami kazu da je to njegovo telo i da su posle vaskrsenja shvatili o cemu je Isus govorio.
Isus sam kaze da taj Hram nece biti RUKAMA NACINJEN...

Taj Hram je Hristos, ali i svi verni koji su sazidanu u tu gradjevinu...

Kol 2:7 Ukorenjeni i nazidani u Njemu i utvrdjeni verom kao što naučiste, izobilujući u njoj zahvalnošću.


Jevrejski narod koji bude prihvatio Hrista zajedno ce sa ostalim hriscanima biti duhovna gradjevina TRECEG HRAMA.

Jer Hristos nije sam ta gradjevina, vec svi koji se u nju ugradjuju.

Mat 16:18 A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovom kamenu(na Hristu) sazidaću crkvu, (Hram) svoju, i vrata grobna neće je nadvladati.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji put izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 12:29, izmenio ukupno 2 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:55

OVDE TAKODJE IMAMO PROROCANSTVO O ISUSU KLICI, IZDANKU, SIBLJIKI, KOJI CE DOCI DA VODI SVOJ NAROD PO RPAVDI I DA IH SAKUPI I DA USPOSTAVI TAKAV MIR MEDJU NJIMA KAKV NIAKDA NIJE BIO.

ALI TO SE NIJE OSTAVRILO JER KADA JE DOSLA KLICA, IZDANAK, SIBLJIKA, MESIJA,ONI SU JE ODBACILI.

ZASTO?
PA ZATO STO SU CEKALI DA IM SAGRADI TRECI HRAM I MNOGE SLICNE STVARI KOJE SU U STVARI IMALE DUHOVNO ZNACENJE A ODNOSE SE NA MESIJU U PROROCANSTVIMA.

Pogledajmo dalji tekst koji Dispenzacionailisti navode kao dokaz ispunnjenja prorocastava nad Izrailjom:

Jes 11:1 Ali će izaći šibljika iz stabla Jesejevog, i izdanak iz korena njegovog izniknuće.
Jes 11:2 I na Njemu će počivati Duh Gospodnji, duh mudrosti i razuma, duh saveta i sile, duh znanja i straha Gospodnjeg.
Jes 11:3 I mirisanje će Mu biti u strahu Gospodnjem, a neće suditi po vidjenju svojih očiju, niti će po čuvenju svojih ušiju karati.
Jes 11:4 Nego će po pravdi suditi siromasima i po pravici karati krotke u zemlji, i udariće zemlju prutom usta svojih, i duhom usana svojih ubiće bezbožnika.
Jes 11:5 I pravda će Mu biti pojas po bedrima, i istina pojas po bocima.
Jes 11:6 I vuk će boraviti s jagnjetom, i ris će ležati s jaretom, tele i lavić i ugojeno živinče biće zajedno, i malo dete vodiće ih.
Jes 11:7 I krava i medvedica zajedno će pasti, mlad njihova ležaće zajedno, i lav će jesti slamu kao vo.
Jes 11:8 I dete koje sisa igraće se nad rupom aspidinom, i dete odbijeno od sise zavlačiće ruku svoju u rupu zmije vasilinske.
Jes 11:9 Neće uditi ni potirati na svoj svetoj gori mojoj, jer će zemlja biti puna poznanja Gospodnjeg kao more vode što je puno.


Kazu oni da ce se ovo tek ispuniti pred Hristov drugi dolazak.

Ali zapostavljju kada je to trebalo da se ispuni?

Za vreme Izdanaka, sibljike, klice, kako kaze tekst i konetst teksta. Za vreme kada dodje Mesija Isus ne posle.
Ali ako prihvate Sibljiku isusa.

DAKLE REC JE O ISUSU I NJEGOVOM PRVOM DOLASKU:

Jes 11:1 Ali će izaći šibljika iz stabla Jesejevog, i izdanak iz korena njegovog izniknuće.
Jes 11:2 I na Njemu će počivati Duh Gospodnji, duh mudrosti i razuma, duh saveta i sile, duh znanja i straha Gospodnjeg.


EVO DA POGLEDAMO I JOS POTVRDIMO DA JE TAKO I DA JE TO ISUS:

Isaija 53:2 Jer izniče pred Njim kao šibljika, i kao koren iz suve zemlje; ne bi obličja ni lepote u Njega; i videsmo Ga, i ne beše ništa na očima, čega radi bismo Ga poželeli.
Jes 53:3 Prezren beše i odbačen izmedju ljudi, bolnik i vičan bolestima, i kao jedan od koga svak zaklanja lice, prezren da Ga nizašta ne uzimasmo.
Jes 53:4 A On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da Ga Bog bije i muči.
Jes 53:5 Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.
Jes 53:6 Svi mi kao ovce zadjosmo, svaki nas se okrenu svojim putem, i Gospod pusti na Nj bezakonje svih nas.
Jes 53:7 Mučen bi i zlostavljen, ali ne otvori usta svojih; kao jagnje na zaklanje vodjen bi i kao ovca nema pred onim koji je striže ne otvori usta svojih.
Jes 53:8 Od teskobe i od suda uze se, a rod Njegov ko će iskazati? Jer se istrže iz zemlje živih i za prestupe naroda mog bi ranjen


Mt 8:17 Da se zbude šta je kazao Isaija prorok govoreći: On nemoći naše uze i bolesti ponese.


Nema sumnje da je to Isus, on je sibljika, koren, i da je rec o njegovom vremenu kada JE sve to trebalo da se ispuni nad jevrejima a nije, jer je sve ocigledno bilo uslovno.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 12:32, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:56

Unapred je proreceno da ce jvreji odbaciti Isusa njegovo propovedanje i propovedanje nejgovih ucenika.

Isaija 53:1 Ko verova propovedanju našem, i mišica Gospodnja kome se otkri?
Isaija 53:2 Jer izniče pred Njim kao šibljika, i kao koren iz suve zemlje; ne bi obličja ni lepote u Njega; i videsmo Ga, i ne beše ništa na očima, čega radi bismo Ga poželeli.

Rim 10:16 Ali svi ne poslušaše jevandjelje: jer Isaija govori: Gospode! Ko verova našem propovedanju?


Apostoli sami to potvrdjuju:


Jovan 12:37 Ako je i činio tolika čudesa pred njima, opet Ga ne verovahu;
Johvan12:38 Da se zbude reč Isaije proroka koji reče: Gospode! Ko verova govorenju našem? I ruka Gospodnja kome se otkri?

Mt 8:16 A uveče dovedoše k Njemu besnih mnogo, i izgna duhove rečju, i sve bolesnike isceli:
Mt 8:17 Da se zbude šta je kazao Isaija prorok govoreći: On nemoći naše uze i bolesti ponese.


ISUSOVI APOSTOLI NAM SAMI POTVRDJUJU DA JE U SVIM TIM STIHOVIMA REC O VREMENU MESIJE SIBLJIKE, TO JEST KLICE I IZDANKA PRAVEDNIKA ISUSA.

Isus je i taj pravednik o kome govore Proroci u cije vreme su trebala da se ispune sva ova prorocastva ili obecanja o Izrailju:

Mt 27:19 A kad sedjaše u sudu, poruči mu žena njegova govoreći: Nemoj se ti ništa mešati u sud tog pravednika, jer sam danas u snu mnogo postradala njega radi.
Apg 3:14 A vi Sveca i Pravednika odrekoste se, i isprosiste čoveka krvnika da vam pokloni;

Apg 7:52 Kog od proroka ne proteraše oci vaši? I pobiše one koji unapred javiše za dolazak pravednika, kog vi sad izdajnici i krvnici postadoste;


Jevreji su sve izdali i cak su okrvavili ruke tim pravednikom ubivsi Gospoda slave koji ih je licno izveo iz Egipta i vodio kroz pustinju i u Hanan.

1.Kor 10:4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja idjaše za njima: a stena beše Hristos.

Odbacivanje i razapinjanje Hrista je bio vrhunac da ih je Bog odbacio kao naciju.
Ali ce na kraju mnoge od njih pozvati da rade u zavrsetku dela...ne u gradjenju hrama od kamena,vec u gradjenju Hristovog duhovnog hrama.
Pozvace ih da postanu hriscani a ne judaisti ili dispenzanacionalisti.
On ih poziva svo vreme i neki mu vec i danas sluze.

Odbacivanje Isusa, mesiju, klicu, spaistelja, izdanka,sibljiku, pravdnika, je dovelo do toga da se Bozja obecanja Izrailju data u Starom zavetu, nisu nad njima bukvalno ispunila niti ta obecanja imaju dalje znacenje,
pa ih zato ni Isus ni apostoli ni novi zavet i ne pominju.

Gradjenje hrama i uspostavljanje sluzbe u njemu bi bilo Bogohuljenje i ismejvanje Hristove vecne i stoprocentne zrtve koja nas sama moze spasiti.

Sva Bozja obecanja ce se ispuniti na kraju, na novjoj zemlji i u novom Jerusalimu.

Otk 21:1 I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prodjoše, i mora više nema.
Otk21:2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom.
Otk 21:3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije medju ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
Otk 21:4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prodje


To je pravi Jerusalim i zemlja koju cekamo i kojoj trebamo da se nadamo i spremamo za nju.
Bukvalni Izrailj to jest Hanan i Jeruslim su slika buduce zemlje i nebeskog Jeruslaima koji ce sici na tom mestu gde je danasnji Jerusalim.

Na novoj zemlji ce ovako biti:

1.Kor 2:9 Nego kao što je pisano: Šta oko ne vide, i uho ne ču, i u srce čoveku ne dodje, ono ugotovi Bog onima, koji Ga ljube.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 12:34, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:56

ISUSOVA SVETSENICKA SLUZBA DANAS I GRADJENJE HRAMA I SLUZBA U NJEMU

Isus je svojom smrcu kako smo videli i kako kaze i prorok Danilo, ukinuo Starozavetni sitem sluzbe i sve njegove praznike i ceremonije.

Jevr 10:9 Tada reče: Evo dodjoh da učinim volju Tvoju, Bože. Ukida prvo da postavi drugo.

Ukida PRVO, Stari zavet sa njegovim zrtvovanjima, cermonijama, prinosima i praznicima.

Postavlja DRUGO, je Novi zavet i Hristova SVESTENICKA sluzba po redu Melhisdekovom u nebeskoj svetinji i radosna vest jevanjelja i hriscanke obrede koje nam je ostavio.

Isus nije zapoceo nebesku sluzbu u nebeskoj svetinji po redu Aronovom to jest po redu levitskom.
Vec sagradivsi duhovni hram poceo je sluzbu u nebeskoj svetinji po redu Melhisdekovom koji nema veze sa ovom prvom zemlajskom svestenickom sluzbom, jer je ona nasla svoje ispunjenje u Isusu, kako ce mo i videti.

Zaharija 6:12 I reci mu govoreći: Ovako veli Gospod nad vojskama: Evo čoveka, kome je ime Klica, koja će klijati s mesta svog i sagradiće HRAM Gospodnji.
Zaharija 6:13 Jer će On sagraditi HRAM Gospodnji, i nosiće slavu, i sedeće i vladati na svom prestolu, i biće sveštenik na prestolu svom, i savet mirni biće medju obema.
Jev 7:11 Ako je, dakle, savršenstvo postalo kroz levitsko sveštenstvo (jer je narod pod njim zakon primio), kakva je još potreba bila govoriti da će drugi sveštenik postati po redu Melhisedekovom, a ne po redu Aronovom?
Jev7:12 Jer, kad se promeni sveštenstvo, mora se i zakon promeniti.


Svestenstvo je promenjeno i svi koji kazu da Stari zavet jos vazi, prinosenje zrtava, sluzba u Hramu, praznici ne govore istinu.

Taj starozaventi zakon se promenio i uspostalvjen je Novi u kojem imamo bolju zrtvu, to jest Hrista samoga, u koji imamo 10 zapovesti jos vise uzvisene od Hrista, nove obrede koje je Hristos upsotavio, kao krstenje, sluzba poniznosti, vecera Gospodnja koja je mesto pashe, Miropomazanje, polaganje ruku itd.

Isaija kaze za Hrista i Bozji zakon 10 zapovesti sledece:


Jes 42:21 Gospodu beše mio radi pravde Njegove, učini zakon velikim i slavnim.

Novi zavet nam u stavri na mnostvo mesta govori da su svi ti Starozavetni praznici i ceremonije ukinute.

To je jasno.
Neki dispenacionacionalisti kazu da nisu ukinuti i ne naovde ni jedan tekst iz Novog zaveta
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 12:36, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:56

Da nastavimo o Hristovom novom svetenstvu po redu Melhisedekovu:

Dan 9:20 A dok ja još govorah i moljah se i ispovedah greh svoj i greh naroda svog Izrailja, i padah moleći se pred Gospodom Bogom svojim za svetu goru Boga svog,
Dan 9:21 Dok još govorah moleći se, onaj čovek Gavrilo, kog videh pre u utvari, dolete brzo i dotače me se o večernjoj žrtvi.

Dan 9:22 I nauči me i govori sa mnom i reče: Danilo, sada izidjoh da te urazumim.

Dan 9:23 U početku molitve tvoje izidje reč, i ja dodjoh da ti kažem, jer si mio; zato slušaj reč, i razumi utvaru.

Dan 9:24 Sedamdeset je nedelja odredjeno tvom narodu i tvom gradu svetom da se svrši prestup i da nestane greha i da se očisti bezakonje i da se dovede večna pravda, i da se zapečati utvara i proroštvo, i da se pomaže Sveti nad svetima.

Dan 9:25 Zato znaj i razumi: Otkada izidje reč da se Jerusalim opet sazida do pomazanika vojvode biće sedam nedelja, i šezdeset i dve nedelje da se opet pograde ulice i zidovi, i to u teško vreme.
Dan 9:26 A posle te šezdeset i dve nedelje pogubljen će biti pomazanik i ništa mu neće ostati; narod će vojvodin doći i razoriti grad i svetinju; i kraj će mu biti s potopom, i odredjeno će pustošenje biti do svršetka rata.

Dan 9:27 I utvrdiće zavet s mnogima za nedelju dana, a u polovinu nedelje ukinuće žrtvu i prinos; i krilima mrskim, koja pustoše, do svršetka odredjenog izliće se na pustoš.


Dan 9:27 I utvrdiće zavet s mnogima za nedelju dana, a u polovinu nedelje ukinuće žrtvu i prinos;


Isus, Mesija, pomazanik ce u zadnjoj prorockoj sedmici, to jest na isteku zadnjeg dela 490 god, ukinuti Starozavetni sistem, zrtvu i prinos i sve sto ide uz to.
Ponovo vidimo da on ukida prvo svestenstvo.

Dakle da sazmemo jos jednom ukratrko:

Bog je dozvolio da. 10 plemena odu u u rasejanje, a Juda i Benjamin su u bili Vavilonu.

Tamo u vailonu Danilu Bog javlja ovu viziju gore o Izraelju, kaze mu da je jevrejskom narodu odrejdno 70 prorockih sedmica.
To su 490 godina.
Dotle imaju vreme da se pokaju i pripreme.
Bog Judu i Benjamina ponovo  vratiti u Jerusalim i od kada Rimski car Artakserks da naredbu da se Jerusalim sazida a to je bilo 457 god pre Hrista.
Do dolasaka Mesije bice 490 god.
Dotle treba da Jevreji ´prestanu da grese i da ociste iz svojih zivota i redova svako krsenje Bozjeg zakona .
Da uspostave potpupunu pravdu u svemu. Tada kada treba sve ovo da izvrse, se zavrsava ovo vidjenje i tada se pomazuje sveti nad svetima, Isus.
To pomazanje se desilo kada se Isus krstio i kada je sisao Duh sveti na njega.
Pre toga Jeverji treba sve da serde sto im je nabrojeno i tada dolazi Mesija.
On ce doci sredili to ne sredili.
Ali oni treba da se spreme za taj dan i imaju vreme od 490 god.
I dalje kaze da ce u polovini zadnje sedmice Mesija biti pogubljen i UKINUCE ZRTVU I PRINOS.
Isus tada ukida starozavetni sistem u koji spadaju i praznici i zrtvovanja i svestenstvo i svojim raspecem i svojom zrtvom.

Onda videli smo gore da Danilo kaze da ce posle toga doci jedan vojvoda koji ce razoriti Jerusalim i svetinju.
Naravno da je sve to vezano za njihovo pokjanje ili nepokajanje.

70 god posle Hrista je Rimski vojskovodja Tit razorio jerusalim i Svetinju.

Isus je to isto rekao da ce biti i jevrejski narod ce biti pustosen to jest napadan do svrsetka rata. kog rata?

Duhovnog rata. Do Isuovog dolaska.

Isus potvrdjuje Danila i taj dogadjaj razorenja Jerusalima i hrama i kaze:

Mt 24:15 Kad dakle ugledate mrzost opustošenja, o kojoj govori prorok Danilo, gde stoji na mestu svetom (koji čita da razume):

Do danas je Svetinja razorena i vec 2000 god ne prinose zrtve i ostale stvari.

Bog im je i tako pokazao da je taj sistem odbacen i onemogucio ih je da sprovode te ceremonije i praznike jer su se svi oni ispunili u Isusu.

Isus je ukinio zrtvu i prinos kako kaze Danilo. I uspostavio je novi red svestenstva preko Melhisedka ne preko Arona i levita.
zato Bog nikada vise nece prihvatiti stari sistem sluzbe.

Nema dva svestenstva istovremeno. Samo jedno zauvek,Isusovo po redu Melhisedekovom.
Kada bi bilo ponovo uspostavljeno starozavetno svetsenstvo, ukinulo bi ovo Isusovo i bilo protiv njega.

Heb 7:17 Jer svedoči: Ti si sveštenik vavek po redu Melhisedekovom.Zaharija 6:12 I reci mu govoreći: Ovako veli Gospod nad vojskama: Evo čoveka, kome je ime Klica, koja će klijati s mesta svog i sagradiće HRAM Gospodnji.
Zaharija 6:13 Jer će On sagraditi HRAM Gospodnji, i nosiće slavu, i sedeće i vladati na svom prestolu, i biće sveštenik na prestolu svom, i savet mirni biće medju obema.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 12:38, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:56

OVDE PAVLE JASNO KAZE DA SE POSTAVLJA NOVI ZAVET I NOVO SVESTENSTVO ZAUVEK A STARO SE UKIDA ZAUVEK POSTO OVO NOVO TRAJE ZAUVEK

Heb 7:17 Jer svedoči: Ti si sveštenik vavek po redu Melhisedekovom.

Heb 7:18 Tako se ukida predjašnja zapovest, što bi slaba i zaludna.

Heb 7:19 Jer zakon nije ništa savršio; a postavi bolju nadu, kroz koju se približujemo k Bogu.

Heb 7:20 I još ne bez zakletve:

Heb 7:21 Jer oni bez zakletve postaše sveštenici; a Ovaj sa zakletvom kroz Onog koji Mu govori: Zakle se Gospod i neće se raskajati: Ti si sveštenik vavek po redu Melhisedekovom.

Heb 7:22 Toliko boljeg zaveta posta Isus jamac.

Heb 7:23 I oni mnogi biše sveštenici, jer im smrt ne dade da ostanu.

Heb 7:24 A Ovaj, budući da ostaje vavek, ima večno sveštenstvo.

Heb 7:25 Zato i može vavek spasti one koji kroza Nj dolaze k Bogu, kad svagda živi da se može moliti za njih.
Heb 7:26 Jer takav nama trebaše poglavar sveštenički: svet, bezazlen, čist, odvojen od grešnika, i koji je bio više nebesa;
Heb 7:27 Kome nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najpre za svoje grehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer On ovo učini jednom, kad sebe prinese.

Heb 7:28 Jer zakon postavlja ljude za sveštenike koji imaju slabost; a reč zakletve koje je rečena po zakonu, postavi sina vavek savršena.


Zato apostol Pavle ovako kaze jer je sve to znao:

Jevrejima 8:13 A kad veli: nov zavet, prvi načini vethim; a šta je vetho i ostarelo, blizu je kraja.

Imamo Novi zavet i stari, a Stari je vet, istrosen i blizu je kraju, dakle zavrsen je kraj; ne traje vise kako neki kazu da jos uvek vazi?
Novi zavet je vise nego jasan da je Stari zavet sa svim svojim ceremonijama i PRaznicima ukinut.
Ovde imamo tekst koji kaze da su Jevreji i nezanbosci spojeni i isti su PRed Bogom i da je Starozaventi zakon sa svim onim sto ide uz njega ukinut:

Eph 2:11 Zato se opominjite da vi koji ste nekada po telu neznabošci bili i nazivani neobrezanje od onih koji su se zvali po telu obrezanje, koje se rukom radilo,
Eph 2:12 Da bejaste u ono vreme bez Hrista, odvojeni od društva Izrailjevog, i bez dela u zavetima obećanja, nadu ne imajući, i bezbožni na svetu:
Eph 2:13 A sad u Hristu Isusu, vi koji ste nekada bili daleko, blizu postadoste krvlju Hristovom.
Eph 2:14 Jer je On mir naš, koji oboje sastavi u jedno, i razvali plot koji je rastavljao, neprijateljstvo, telom svojim,
Eph 2:15 Ukinuo je zakon sa njegovim naredbama i uredbama ; da iz oboga načini sobom jednog novog čoveka, čineći mir
; Eph 2:16 I da pomiri s Bogom oboje u jednom telu krstom, ubivši neprijateljstvo na njemu.
Eph 2:17 I došavši propovedi u jevandjelju mir vama dalekima i onima koji su blizu.
Eph 2:18 Jer On dovede k Ocu oboje u jednom duhu.


Pavle jasno kaze da je Isus svojom krvlju spaja jevreje i nezanbosce i tu nema vise ovi su jednoO vi drugo.
On je srusio plot ili zid razdvajanja i ukinuo je Stari zavet i cermonije, sa svim njegovim uredbama, zrtvama, prinosima, praznicima, itd.
Da bi dispenzacionalisti izgradili ovakvu netacnu pricu o Izrailju i hramu, moraju da odbace najmanje pola Novog zaveta.
I pored ovakvih jasnih izvestaja, ipak uspeju da zavedu ljude u tom pravcu?

Mt 23:37 Jerusalime, Jerusalime, koji ubijaš proroke i zasipaš kamenjem poslane k sebi!
Koliko puta hteh da skupim čeda tvoja kao što kokoš skuplja ppod krila i ne hteste!
Mt 23:38 Eto će vam se ostaviti vaša kuća pusta.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 12:39, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:57

U Danilu se spominje ukidanje redovne(stalne) zrtve,a znamo da se ta vizija odnosi na sam kraj vremena.
vremena kada mali rog ukida stalnu zrtvu?Dan 8:11 I naraste dori do poglavara toj vojsci, i uze Mu svagdašnju žrtvu, i sveti stan Njegov obori.
Dan 8:12 I vojska bi dana u otpad od žrtve svagdašnje, i obori istinu na zemlju, i šta činjaše napredovaše mu.


Videli smo da Isus obavlja svestenicku sluzbu i sluzi u nebeskoj svetinji usavsi u nju posle avskrsenja.
Kada se neko kaje Isus prinosi sebe za pokajnika i kaze, Oce moja zrtva i direktno posreduje za nas pred ocem sluzeci u svetinji.
Od 1844 je Isus u drugom delu svetinje po Danilovom prorocanstvu.

Isus je ukinuo zemaljasku zrtvu i prinosi sebe u nebeskoj svettinj na nebu,

Onaj koji je ukinuo tu zrtvu koju Isus prinosi na nebu, jeste papstvo mali rog i svestenstvo uspostavivsi svesteniucku sluzbu na zemlji nasuprot Isuovoj.
Papa je sebe proglasio zamenikom Hristovim i posrednikom izmedju Boga i ljudi na zamlmji.
A to je u stvari samo Isus, jer je umro za nas i stoga niko to ne moze jer se nije zrtvovao za grehe coveka.
Svestenici i Papa su preuzeli Isusovu svestenicku i posrednicku ulogu za nas pred Bogom.

Dan 8:11 I naraste dori do poglavara toj vojsci, i uze Mu svagdašnju žrtvu, i sveti stan Njegov obori.
Dan 8:12 I vojska bi dana u otpad od žrtve svagdašnje, i obori istinu na zemlju, i šta činjaše napredovaše mu.


Teks tkaze uze mu.
Ako bi papa ukinuo bukvalnu zrtvu u trecem Hramu, onda bi on radio Bozji posao.

Jer je i sam Hristos po Danilu i po apostolima ukinuo zrtvu i prinos.
Posle je sam Bog to ucinio dozvolivsi da se Jeverji raseju i unisti Hram, da jevreji do danas vec 2000 god ne mogu da prinose zrtve
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-13, 12:40, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:57

ISUS SVOJOM SMRCU UKIDA ZRTVU I PRINOS ZAUIVEK I POSTAVLJA NOVO SVESTENSTVO SA BOLJOM ZRTVOM KOJA JE ON

Dan 9:26 A posle te šezdeset i dve nedelje pogubljen će biti pomazanik i ništa mu neće ostati; narod će vojvodin doći i razoriti grad i svetinju; i kraj će mu biti s potopom, i odredjeno će pustošenje biti do svršetka rata.
Dan 9:27 I utvrdiće zavet s mnogima za nedelju dana, a u polovinu nedelje ukinuće žrtvu i prinos; i krilima mrskim, koja pustoše, do svršetka odredjenog izliće se na pustoš.

Heb 7:11 Ako je, dakle, savršenstvo postalo kroz levitsko sveštenstvo (jer je narod pod njim zakon primio), kakva je još potreba bila govoriti da će drugi sveštenik postati po redu Melhisedekovom, a ne po redu Aronovom?

Heb 7:12 Jer, kad se promeni sveštenstvo, mora se i zakon promeniti.
Heb 7:13 Jer za koga se ovo govori On je od drugog kolena, od kog niko ne pristupi k oltaru.
Heb 7:14 Jer je poznato da Gospod naš od kolena Judina izadje, za koje koleno Mojsije ne govori ništa o sveštenstvu.
Heb 7:15 I još je više poznato da će po redu Melhisedekovom drugi sveštenik postati,

Heb 7:16 Koji nije postao po zakonu telesne zapovesti nego po sili života večnog.

Heb 7:17 Jer svedoči: Ti si sveštenik vavek po redu Melhisedekovom.

Heb 7:18 Tako se ukida predjašnja zapovest, što bi slaba i zaludna.

Heb 7:19 Jer zakon nije ništa savršio; a postavi bolju nadu, kroz koju se približujemo k Bogu.

Heb 7:20 I još ne bez zakletve:

Heb 7:21 Jer oni bez zakletve postaše sveštenici; a Ovaj sa zakletvom kroz Onog koji Mu govori: Zakle se Gospod i neće se raskajati: Ti si sveštenik vavek po redu Melhisedekovom.
Heb 7:22 Toliko boljeg zaveta posta Isus jamac.
Heb 7:23 I oni mnogi biše sveštenici, jer im smrt ne dade da ostanu.

Heb 7:24 A Ovaj, budući da ostaje vavek, ima večno sveštenstvo.

Heb 7:25 Zato i može vavek spasti one koji kroza Nj dolaze k Bogu, kad svagda živi da se može moliti za njih.

Heb 7:26 Jer takav nama trebaše poglavar sveštenički: svet, bezazlen, čist, odvojen od grešnika, i koji je bio više nebesa;

Heb 7:27 Kome nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najpre za svoje grehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer On ovo učini jednom, kad sebe prinese.

Isus sada posreduje na nebu u nebseskoj svetinji za nas i prinosi zrtvu i prinos. To jest pokazuje sebe kao ansu zrtvu pred ocem i nase molitve i pokajanje.
Mali rog mu je to uzeo kao sto kaze Danilo i oni obavljaju posrednicku i svetenicku sluzbu koja nije njihova vec Hristova.

Kada bi jevreji sagradili Hram i uspoatsavili zrtvu, onda bi i to bilo takodje oduzimanje Hristove zrtve i svestenicke sluzbe.
Verujem da kao i do sada, Bog to nece dozvoliti, vec ce mnogi izgubiti dragoceno vreme za prpiremu za drugi Hristov dolazak, cekajuci taj bukvalni Hram koji za Hriscanstvo nema nikavao zancenje vise.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-10, 01:58

OVDE PAVLE TAKODJE JASNO KAZE DA JE SLUZBA U SVETINJI, I SVE TE CEREMONIJE I RPAZNICI BILA SAMO SENKA ONOGA STO CE DOCI I STO HRISTOS SADA RADI I URADIO JE. I DA JE SVE TO U STAROM ZAVETU UKINUTO:

Kol 2:14 I izbrisavši pismo uredbe koja beše protiv nas, i to uzevši sa srede prikova ga na krstu;

Kol 2:16 Da vas dakle niko ne osudjuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;

Kol 2:17 Koje je sve bilo sen od onog što htede da dodje, i telo je Hristovo.


U ovim stihovima gore je rec o svim starozaventim propisima , zrtvovanjima i praznicima i przanicnim subotama koje su spadale u taj sistem.
Postojale su 7 godisnje subote, a to su bili onih 7 praznika koji su imali svoje godisnje rpaznicne subote i koji su . bili su pokretni i padali su na razlicite dane.
Kada su padali na sedmicni subotnji dan, onda je ta subota zvana posebnom subotom.

Takva subota je bila kada je Isus razapet. Bila je sedmicna subota plus pasha kao godisniki praznik i subota
Inace moralni zakon je posban zakon.

Ceremonijlani zakon sadrzi 7 CEREMONIJALNE Praznicne SUOBOTE:

Imamo ih 7.

Subote, praznicni dani odmora su bili prvi i poslednji dan Praznika presnih hlebova, Dan pedesetnice, Dan trubni, Dan pomirenja i prvi i poslednji dan Praznika senica:

1. 15 nisana - pocetak Praznika presnih hlebova 3 Mojsijeva 23,6,7.

2. 21. nisana - kraj praznika presnih hlebova 3 Mojsijeva 23,8.

3. 6. sivana - Pedesetnica, pedesetog dana posle 16. aviva. 3 Mojsijeva 23, 15-21.

4. 1. etanima - Dan pomirenja ( Ros hasanar) 3 . Mojsijeva 23, 24,25. pocetak gradjanske nove godine.

5. 10. etanima - dan pomirenja (Jom kipur) 3 Mojsijeva 23, 27-32.

6. 15 etanima - pocetak Praznika senica 3 Mojsijeva 23,25.

7. 22 etanima - kraj Praznika senica 3 Mojsijeva 23,36. 4 mojsijeva 29, 12,35.


Bog kaze:

3.Mo 23:37 To su praznici Gospodnji, koje ćete praznovati na saborima svetim da prinesete žrtve ognjene Gospodu: žrtvu paljenicu i dar i žrtvu zahvalnu i naliv, sve kad je čemu dan,
3.Mo 23:38 Osim subota Gospodnjih i osim darova vaših i osim svih zaveta vaših i osim svih dobrovoljnih prinosa vaših, koje ćete davati Gospodu.

To su bile posebne praznicne isto zvane, subote, kao deo ceremonijlanog, obernbog zakona, osim Subote Gospodnje koja je deo 10 zapovesti i kao 4 zapovest.

Ovi praznici Gospodnji su bili pokretni i svake godine su padali u neki rugi dan u sedmici, jer je racunjanje ovih suobta zavisilo od pocetka svete godine, koja se zasnivala na lunarnom kalendaru.

Kada su se poklapale sa sedmicnom SUBOTOM NAZIVNE SU VELIKIM DANIMA:

Jovan 19:31 A budući da beše petak, pa da ne bi tela ostala na krstu u subotu (jer beše veliki dan ona subota), Jevreji moliše Pilata da im prebiju noge, pa da ih skinu.


Sto takodje jasno vidimo da Pavle kaze da sve to vise ne vazi i niko ne moze da vas osudjuje ako to ne prkatikujte.

Isus je bio taj na koga je senka, to jest Stari zavet sa svim ceremonijalnim propisima ukazivala, i na ono sto ce on da ucini
Kada je dosla stvarnost, Isus, senka, to jest ceremonijalni zakon vise nieje potreban da ukazuje na sve to da ce biti sto je bilo.
Isus je postovao sedmicnu suobtu i toga dana je ostao u grobu i na osvitak prvog dana nedelju, ustao je da zavrsis voj posao.

Dan 9:27 I utvrdiće zavet s mnogima za nedelju dana, a u polovinu nedelje ukinuće žrtvu i prinos; i krilima mrskim, koja pustoše, do svršetka odredjenog izliće se na pustoš.

Svaki pokusaj uspostavljanja svestenstva ili sposrednicke sluzbe je oduzimanje Isuovog svestenstva i posrednistva koje samo on moze da obavlja jer stoji pred bogom pokazujuci sebe kao svetenik za nas.

Jevr 8:6 A sad dobi bolju službu, kao što je i posrednik boljeg zaveta, koji se na boljim obećanjima utvrdi.

Jevr 9:15 I zato je novom zavetu posrednik, da kroz smrt, koja bi za otkup od prestupaka u prvom zavetu, obećanje večnog nasledstva prime zvani.


Jevr12:24 I k Isusu, Posredniku zaveta novog, i krvi kropljenja, koja bolje govori negoli Aveljeva.


1.Tim 2:5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus,PO REDU MELHISDEKOVU NE ARONOVU
--------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-13, 14:57

Ko zeli vise da sazna i jos bolje razume ovu temu, treba da pogleda sledecu temu:

TEMA O PRVOM HRAMU:


https://biblija.serbianforum.info/t34-kako-starozavetna-mojsijeva-svetinja-ukazuje-na-hrista-i-njegovo-delo-1-hram


Poslednji put izmenio Glasnik dana 2014-02-14, 00:15, izmenio ukupno 2 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-13, 14:58Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-14, 00:14, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-13, 15:00Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-02-14, 00:16, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-13, 15:01Poslednji put izmenio Glasnik dana 2014-02-14, 00:17, izmenio ukupno 3 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-14, 00:20

70 ZADNJIH  PROROCKIH SEDMICA ILI 490 GODINA KOJE SU BILE ODREDJENE JEVREJSKOM NARODU KAO NACIJI:https://biblija.serbianforum.info/t45-70-sedmica-iz-danila-9


Poslednji put izmenio Glasnik dana 2014-02-14, 00:22, izmenio ukupno 2 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-02-14, 00:21------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji izmenio Glasnik dana 2014-03-04, 03:01, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Glasnik 2014-03-04, 03:00
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


TEMA KOJA TAKODJE RUSI DISPENZACIONALIZAM:https://biblija.serbianforum.info/t56-ko-su-12-plemena-izrailjevih-iz-otrkivenja-jovanovog-koji-su-i-144000-spasenih
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ? Empty Re: STA BI BILO DA JE IZRAILJ PRIHVATIO MESIJU ISUSA PRE 2000 god? GRADJENJE TRECEG HRAMA ZRTVE I PRAZNICI, DISPENZACIONALIZAM ?

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu