Sta znaci Biblijski tekst da nema vise zrtve za grehe kada namerno gresimo?
Strana 1 od 1
Sta znaci Biblijski tekst da nema vise zrtve za grehe kada namerno gresimo?
21.11.2014.
Pitanje:
Mozes li mi objansiti Hebrjima 10:26
Heb 10:26 Jer kad mi grešimo namerno, pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grehe;
21.11.2014.
Odgovor:
Pozdrav.
Rec je o tome da Pavle pise i daje odgovore koje su ga vernici pitali pisavsi mu pisma ili na osnovu onoga sto je cuo da imaju probleme ili da nesto ne shvataju
. Mi nemamo ta pisma i slicno,da znamo sta su ga pitali. Ali iz Pavlovih odgovora vidimo sta je bilo pitanje ili neki problem. Znaci crkve su pisale Pavlu kada su imale problema ili pitanja a on onda odgovara. Kaze poslanice, on im salje napisane odgvore preko nekoga, nije licno otisao tamo. Dakle u vezi tvog pitanja, ocigledno su neki misleli da kada prime istinu i Hrista i dobiju spasenje i prime Duha svetoga jednom, da su zauvek spaseni iako pocnu ponovo da zive u grehu. To nije tako. Zrtva Hristova vise ne vazi za njih. Osim ako se ponovo pokaju i ostave greh. Ne mozemo da praktikujemo greh svesno i budemo spaseni. Trebamo da sledimo Hrista da pobedimo kao on.
Pitanje:
Mozes li mi objansiti Hebrjima 10:26
Heb 10:26 Jer kad mi grešimo namerno, pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grehe;
21.11.2014.
Odgovor:
Pozdrav.
Rec je o tome da Pavle pise i daje odgovore koje su ga vernici pitali pisavsi mu pisma ili na osnovu onoga sto je cuo da imaju probleme ili da nesto ne shvataju
. Mi nemamo ta pisma i slicno,da znamo sta su ga pitali. Ali iz Pavlovih odgovora vidimo sta je bilo pitanje ili neki problem. Znaci crkve su pisale Pavlu kada su imale problema ili pitanja a on onda odgovara. Kaze poslanice, on im salje napisane odgvore preko nekoga, nije licno otisao tamo. Dakle u vezi tvog pitanja, ocigledno su neki misleli da kada prime istinu i Hrista i dobiju spasenje i prime Duha svetoga jednom, da su zauvek spaseni iako pocnu ponovo da zive u grehu. To nije tako. Zrtva Hristova vise ne vazi za njih. Osim ako se ponovo pokaju i ostave greh. Ne mozemo da praktikujemo greh svesno i budemo spaseni. Trebamo da sledimo Hrista da pobedimo kao on.
Poslednji izmenio Glasnik dana 2015-01-21, 22:27, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik- Broj poruka : 2538
Datum upisa : 17.11.2013
Re: Sta znaci Biblijski tekst da nema vise zrtve za grehe kada namerno gresimo?
Svako ko prihvati Hrista u tom trenutku je savrsen. I ako nastavi da u Hristovoj sili zivi po Bozjoj volji, on nastavlja da bude savrsen.
Jak 1:25 Ali koji providi u savršeni zakon slobode i ostane u njemu, i ne bude zaboravni slušač, nego tvorac dela, onaj će biti blažen u delu svom.
Jak 1:25 Ali koji providi u savršeni zakon slobode i ostane u njemu, i ne bude zaboravni slušač, nego tvorac dela, onaj će biti blažen u delu svom.
Glasnik- Broj poruka : 2538
Datum upisa : 17.11.2013
Similar topics
» Sta znaci to kada Pavle kaze da vas niko ne osudjuje za praznike i subote...
» Da li ce u Bozjem carstvu biti vise Evropljana nego azijata na primer?
» BIBLIJSKI VIDEO MATERIJALI I LINKOVI:
» Sta znaci 2 Bozja zapovest?
» Da li ce nam sve ici na dobro, kada postanemo hriscani?
» Da li ce u Bozjem carstvu biti vise Evropljana nego azijata na primer?
» BIBLIJSKI VIDEO MATERIJALI I LINKOVI:
» Sta znaci 2 Bozja zapovest?
» Da li ce nam sve ici na dobro, kada postanemo hriscani?
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|