BIBLIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SAVEST, RELIGIJA I BOG...

Ići dole

SAVEST, RELIGIJA I BOG...  Empty SAVEST, RELIGIJA I BOG...

Počalji od Glasnik 2013-11-22, 12:28

SAVEST, RELIGIJA I BOG... SAVEST, RELIGIJA I BOG...  Edit_small.png.pagespeed.ce.tmn1IY_td7

Sta je po Svetom pismu savest?

Kako ona deluje?

SAVEST NAM JE OD BOGA DATA KAO RODITELJ DECI!!!

POSTOJANJE SAVESTI POTVRDJUJE POSTOJANJE BOGA STVORITELJA...

Da vidimo da li je tako...

Joh 8:4 Rekoše Mu: Učitelju! Ova je žena uhvaćena sad u preljubi;
Joh 8:5 A Mojsije nam u zakonu zapovedi da takve kamenjem ubijamo; a ti šta veliš?
Joh 8:6 Ovo, pak, rekoše kušajući Ga da bi Ga imali za šta okriviti. A Isus saže se dole i pisaše prstom po zemlji (ne gledajući na njih).
Joh 8:7 A kad Ga jednako pitahu, ispravi se i reče im: Koji je medju vama bez greha neka najpre baci kamen na nju.
Joh 8:8 Pa se opet saže dole i pisaše po zemlji.
Joh 8:9 A kad oni to čuše, i pokarani budući od svoje savesti izlažahu jedan za drugim počevši od starešina do poslednjih; i osta Isus sam i žena stojeći na sredi.

Savest kara...Ona je tú da nas pokara...

Apg 23:1 A Pavle pogledavši na skupštinu reče: Ljudi braćo! Ja sa svom dobrom savesti živeh pred Bogom do samog ovog dana.

Savest upucuje da verujemo u Boga...

Apg 24:16 A za ovo se i ja trudim da imam čistu savest svagda i pred Bogom i pred ljudima.

Savest nam govori sta je dobro a sta lose!

Röm 2:13 (Jer pred Bogom nisu pravedni oni koji slušaju zakon, nego će se oni opravdati koji ga tvore;
Röm 2:14 Jer kad neznabošci ne imajući zakon sami od sebe čine šta je po zakonu, oni zakon ne imajući sami su sebi zakon:
Röm 2:15 Oni dokazuju da je ono napisano u srcima njihovim što se čini po zakonu, budući da im savest svedoči, i misli medju sobom tuže se ili pravdaju)

Savest nam hteli mi to ili ne, daje pravac da zivimo po Bozjem zakonu, 10 zapovesti, ako ju slusamo.

Röm 9:1 Istinu govorim tako mi Hrista, ne lažem, to mi svedoči savest moja Duhom Svetim:
Röm 9:2 Da mi je vrlo žao i srce me moje boli bez prestanka;

Savest nas osvedocava u istinu. Pomocu nje mozemo da prepoznamo istinu...

Röm 13:5 Tako se valja pokoravati ne samo od straha nego i po savesti.

Savest i strah su dve razlicite stvari.

Savest nas poziva na poslusnost Bogu i njegovom zakonu,

1.Kor 8:7 Ali nema svako razuma; jer neki koji još i sad misle da su idoli nešto, kao idolske žrtve jedu, i savest njihova, slaba budući, pogani se.

Savest moze da oslabi...

2.Kor 4:2 Nego se odrekosmo tajnog srama da ne živimo u lukavstvu, niti da izvrćemo reč Božiju, nego javljanjem istine da se pokažemo svakoj savesti čovečijoj pred Bogom.

Ako se nebismo protivili glasu savesti i kada bismo slusali savest, mogli bismo da zivimo po Bozjoj volji...
Ako neko nezna kako, neka slusa savest...
[
B]1.Tim 1:19 Imajući veru i dobru savest, koju neki odbacivši otpadoše od vere;
.

Znaci, dobra, funkcionlana svest je vazna. Glas savesti ocigledno mozemo da odbacimo.
Takodje ko ne veruje u Boga, odvano je odbacio glas savesti koja ga poziva da veruje,ili on stalno uvek iznova odbacuje ili na neki nacin utisava glas savesti...
Na primer, takav da bi ugusio glas savesti, mora stalno na razne nacine da ubedjuje sam sebe da Bog ne postoji, pa zato i imamo ovde na forumu mnoge vernike koji vise svedoce za svoju neveru od onih sto svedoce za svoju veru..

1.Tim 1:19 Imajući veru i dobru savest, koju neki odbacivši otpadoše od vere;
.

Znaci, dobra, funkcionlana svest je vazna. Glas savesti ocigledno mozemo da odbacimo.
Takodje ko ne veruje u Boga, odvano je odbacio glas savesti ili ga stalno uvek iznova odbacuje ili na neki nacin utisava...
Na primer, takav da bi uguisio glas savesti, mora stalno na razne nacine da ubedjuje sam sebe da Bog ne postoji, pa zato i imamo ovde na forumu mnoge vernike koji vise svedoce za svoju neveru od onih sto svedoce za svoju veru...

1.Tim 3:9 Koji imaju tajnu vere u čistoj savesti.

Vera u Boga je tajna koju mnogi ne razumeju.
Sto je savest cisca to je vera u Boga jaca...
A savest se cisti kada ju slusamo a ne radimo suprotno savesti...
Pogotovo rec Bozja je najbolji filter za prociscavanje i jacanje vec oslabljene savesti...

2.Tim 1:3 Zahvaljujem Bogu kome služim od praroditelja čistom savesti, što bez prestanka imam spomen za tebe u molitvama svojim dan i noć,

SAVEST JE OCIGLEDNO OD BOGA, JER SAMO AKO SLUSAMO SAVEST, SLUZÍMO BOGU...

Tit 1:15 Čistima je sve čisto; a poganima i nevernima ništa nije čisto, nego je opoganjen njihov i um i savest.

Savest moze da se opogani...

Heb 9:14 A kamoli neće krv Hrista, koji Duhom Svetim sebe prinese bez krivice Bogu, očistiti savest našu od mrtvih dela, da služimo Bogu Živom i Istinitom?
Heb 10:22 Da pristupamo s istinim srcem u punoj veri, očišćeni u srcima od zle savesti, i umiveni po telu vodom čistom;

Ali savest moze da se ocisti...

Heb 13:18 Molite se Bogu za nas. Jer se nadamo da imamo dobru savest, starajući se u svemu dobro da živimo.

Za dobru savest se mozemo molti Bogu...

1.Pet 3:16 S krotošću i strahom imajte dobru savest, da ako vas opadaju za šta kao zločince da se postide oni što kude vaše dobro življenje po Hristu.

Postovanje, slusanje savesti moze da utice na druge...

1.Pet 3:21 Za spomen toga i nas sad spasava krštenje, ali ne pranje telesne nečistote, nego obećanje dobre savesti Bogu vaskrsenjem Isusa Hrista.

Kada trazimo od Bpga dobru savest, sto moze da bude proces dok ju dobijemo, treba da obecamo da cemo odrzati dobru savest slusajuci je...

DAKLE SAVEST NAM JE OD BOGA DATA KAO RODITELJ SVOJOJ DECI!!!

Dok dete ne sazri i njegova licna savest, roditelji, to jest njihova dobra savest, treba da budu decja savest...
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2538
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

SAVEST, RELIGIJA I BOG...  Empty Re: SAVEST, RELIGIJA I BOG...

Počalji od Glasnik 2016-01-18, 11:02

Nedavno me sreo jednog mladog  decka. 22 god.
I da mi se pohvali kako je krenuo na bolje,
kaze isao sam sa prijateljicom da kupim HANU.
I toliko me grizla savest da sam onu zapaljenu cigaretu u povratku bacio kroz prozor auta.
Kazem ja: i onda ti bilo bolje ili?
Da kaze.
A sta je sa ostalom hanom.
Nju sigurno nisi bacio ili?
Da nisam.
E kazem.
Nista nema dobro u tom bacanju te cigare kroz prozor auta.
Time si samo trenutno umirio savest, a posle mirno na tenane popusio celu drugu gomilu koju si kupio.
Da nisi bacio ovu jednu, jako teze bi ispusio vecu gomilu.
A to bi bilo bolje.

Isti slucaj sa ateistima i verovanjem.
Moraju uvek iznova da bace cigaretu u prenosnom smislu da bi umirili savest da nema Boga.
Savest je najveci dokaz da ima Boga.
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2538
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu