BIBLIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Biblijska istina o DUSI !!!

Ići dole

Biblijska istina o DUSI !!! Empty Biblijska istina o DUSI !!!

Počalji od Glasnik 2013-11-28, 22:29

Biblijska istina o DUSI! !!

Šta uci Sveto Pismo o dusi?

STA JE STVARNO DUSA ?

DA LI JE ONA BESMRTNA I DA LI ZIVI VAN TELA POSLE SMRTI?

Kao sto sam najavio evo I te teme koja pokazuje pravu istinu.

ARGUMENTOVANU ISTINU KOJA IMA PRAVE Biblijske I iSTORIJSKE TEMELJE A NE NECIJE MISLENJE ILI VEROVANJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ako neko kaže da ovo sto sledi da nije istina neka onda argumentovano dokaze drugacije u protivnom neka cuti?

Ovo je Ozbiljno I jako osteljivo pitanje oko kojeg vlada veliko neznanje I zabluda a mnogi namerno sakrivaju I beze od prave istine.

Kako otkriti istinu???

Poverovati nekome ko nešto napise o tome?

Ne, nikako.

Neka nas Bog sacuva od toga.

Već da pogledamo šta Sveto pismo o tome kaže jer je to jedina I prava istina jer ko zna bolje šta je dusa nego sam Bog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I naravno da sagledamo pravo znacenje originalnog Biblijskog teskta u komentarima I šta kažu prevodioci o prevednom tekstu šta on stvarno znaci u originalnom pismu I šta kaže ISTORIJA!!!!!!!!!!!

Jer su u mnogim prevodima Svetoga Pisma neke reci namerno ili iz neznanja prevedene pogresno ili ne po onome kako tekst stvarno znaci već šta prevodioc veruje, kojoj crkvi pripada.

Jer zbog pogresnih shvatanja teksta I njegovog pogresnog znacenja nastaju zablude I stvaraju se pogresna ucenja I stavovi.
Doktrina o besmrtnosti duše je Takođe izgrađena na temeljima biblijskih pogrešnih prevoda, pogrešnih pretpostavki i aljkavog istraživanja.

Malo njih je imalo DUHOVNE HRABROSTI da iznova pogledaju bez predrasuda ovo pitanje i prihvate istinsko Biblijsko učenje.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Biblijska istina o DUSI !!! Empty Re: Biblijska istina o DUSI !!!

Počalji od Glasnik 2013-11-28, 22:29

Postoje 2 važna tvrdjenja 2 ucenja o ovom pitanju.

1. Dusa je nešto zivo u coveku koja koristi telo kao kaput ili stan. Kada covek umre dusa napusta telo i nastavlja da živi zavisno od onoga sto je cinilo telo. U raj ili pakao?
Sto znači da je dusa to jest covek besmrtan on ustvari ne umire već nastavlja da živi.

2. Dusa je celokupni covek od mesa i krvi, kostiju i daha zivota koji dolazi od Boga koji nije nešto svesno, zivo ,već sila zivota koja je deo jednog zivog bica, nešto poput elktricne energije. Tek kada dah zivotni stupi u kontakt sa materijom iz tih komponenata nastaje jedno zivo biće, nazvano ziva dusa. Kada covek umre on ne postoji vise on ne živi niti u raju niti u pakao.
On ceka dan Isusovog dolaska i vaskrsenja mrtvih iz praha zemlje a dah zivotni (energija) ne nešto svesno, zivo,se vraca Bogu. Covek se posle smrti nalazi u nesvesnom stanju kao sto Isus simbolicki smrt naziva snom.

Oni koji veruju kako je opisano pod brojem 1. kažu kao argument da oni koji veruju kao pod brojem 2. ustvari kažu da covek nema dusu. Da je bez duse.

Takva izjava dolazi u nedostatku argumenta i nije tacna i postena.
Covek je dusa, celokupni covek. On nema neko zivo biće u sebi.
Covek jeste zivo biće on je dusa.
Postoje dve komponente koje cine zivo svesno biće. Bez tih komponenta covek nije zivo biće niti kao telo niti kao duh. A to je Materija, telo i sila zivota koja dolazi od Boga ali ne neko zivo biće duh koji ulazi u njegovo telo.
To će mo dokazati!!!!!!!!!!!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Biblijska istina o DUSI !!! Empty Re: Biblijska istina o DUSI !!!

Počalji od Glasnik 2013-11-28, 22:30

VEROVANJE POD TACKOM 1. JE USTVARI PLATONSKI VID DUSE

I ne samo Platonski I pre njega nalazimo u Egiptu takve stavove KOJI JE PRIHVACEN U MRACNOM SREDNJEM VEKU OD KATOLIKA A KASNIJE KAKO SE JEDNA CRKVA ZA DRUGOM ODVAJLA od Katolika SAMI SU PONELI OVU njihovu ZABLUDU.

Mnogi će biti iznenađeni kada otkriju da ideja o besmrtnosti duše nije proistekla od Jevreja iz spisa Starog Zaveta, već uzeta od Platona ili čak I pre.

Ideja o besmrtnosti duše potiče mnogo ranije od osnivanja glavnih današnjih religija. Antički grčki istoričar Herodot (5. vek pre Hrista) nam govori u svojoj istoriji da su stari Egipćani bili prvi koji su učili da duša čoveka može biti odvojena od tela, i da je besmrtna. Ova egipatska ideja je postojala vekovima pre nego što su hinduizam, budizam, hrišćanstvo i islam došli na scenu.
Egipćani su prvi koji su tvrdili da je duša besmrtna … Ovo mišljenje su neki među Grcima u različitim periodima vremena, usvojili kao svoje (citat iz Euterpa, druga knjiga Herodotove Istorije).

Paganski Grci su dobili koncept besmrtne duše od Egipćanima! Najvažniji zastupnik među starim Grcima o ideji besmrtne duše, bio je atinski filozof Platon (428-348 pne), koji je bio Sokratov učenik. Platon je bio osnivač „Akademije”, instituta za filozofsko i naučno istraživanje nedaleko izvan Atine.

Pre Sokrata, grčki filozofi nisu imali stvarne koncepcije o bilo kojem nematerijalnom elementu u čoveku. Filozofi Sokrat i Pitagora su bili među prvim Grcima koji su usvojili egipatski pogled. Oni su potom imali veliki uticaj na Platonovu misao. Platon je bio taj koji je popularizovao koncept besmrtne duše širom grčkog sveta.

U Phaedo – jednom od najpoznatijih Platonovih dela – Platon priča o Sokratovom poslednjem razgovoru sa svojim prijateljima, poslednjeg dana Sokratovog života. Sokrat im je izjavio:

Budite hrabri, i ne žalite za mojom smrću … Kada me položite u moj grob, recite da ste sahranili samo moje telo, a ne moju dušu.

U knjizi X iz Republike – još jedan od glavnih Platonovih dela – on je ponovo napisao: „Duša čoveka je besmrtna i neprolazana.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Biblijska istina o DUSI !!! Empty Re: Biblijska istina o DUSI !!!

Počalji od Glasnik 2013-11-28, 22:30

Platon i Jevreji


Jevrejske zajednice iz davnina su bile duboko pod uticajem grčke filozofske ideje. Mnogi pretpostavljaju da platonski pogled duše zarobljene u telu nije bi oništa novo za Jevreje. Ali pogledajmo svedočanstvo lično jevrejskih ucenih ljudi:

Verovanje da duša nastavlja svoje postojanje posle raspada tela nije… nigde izričito naučavana u Svetom Pismu … Verovanje u besmrtnost duše je došlo Jevrejima kroz kontakt sa grčkom misli a narošito kroz filozofiju Platona, njenog glavnog zastupnika, koji je naveden na to kroz misterije Orfik (Tajanstven) i Eleusinian u kojima su vavilonski i egipatski stavovi čudno izmešani. (Jevrejska enciklopedija, članak, Besmrtnost duše , The Jewish Enczclopedia, Imortaitz of the Soul http://www.jewishencyclopedia.com/vi...d=118&letter=I).

Mnogi CE BITI biti iznenađeni KADA otkrijju da ideja o besmrtnosti duše nije proistekla od Jevreja iz spisa Starog Zaveta, već uzeta od Platona.

Kao što ćemo videti, Stari Zavet ima potpuno drugačiji stav!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Biblijska istina o DUSI !!! Empty Re: Biblijska istina o DUSI !!!

Počalji od Glasnik 2013-11-28, 22:31

Ali šta sa verovanjima hrišćanskog sveta?

Možemo pomisliti da svakako ovde možemo pronaći doktrinu o besmrtnj duši nezavisno od bilo kog grčkog uticaja.
Mnogi od ranih teologa i naučnika koji su ispovedali hrišćansku veru uključujući i takve ljude kao što su Origen, Avgustin i Tertulijan – su tesno povezani sa (platonizmom).


Na primer, Tertulijan (155-220 posle Hrista) je napisao: „Jer neke stvari su poznate i kroz prirodu: besmrtnost duše, na primer, mnogi veruju … Ja mogu dakle da koristim Platonovo mišljenje, kada izjavljujem: ”Svaka duša je besmrtna„ (”Anti-Nikejski Oci„, volumen III).

Zapazite da , to je Platonovo mišljenje koje je citirano!

Avgustin Hiponski (354-430 posle Hrista) - smatra se najvećim hrišćanskim misliocem – isto je naučavao nematerijalnu i duhovnu prirodu ljudske duše. Ali zapazimo izvor njegovog učenja. Enciklopedija Britanika navodi:

”On [Avgustin] je spojio religiju Novog zaveta sa platonskom tradicijom grčke filozofije.
„Tradicionalna zapadna filozofija, počevši od starih Grka … je oblikovala osnovne zapadne koncepte o duši.”


Doktrina o besmrtnosti duše je ZAISTA izgrađena na temeljima biblijskih pogrešnih prevoda, pogrešnih pretpostavka i aljkavog istraživanja. Malo njih je imali DUHOVNE HRABROSTI da iznova pogledaju bez predrasuda ovo pitanje i prihvate istinsko Biblijsko učenje.

Činjenica je da kada JE svrgnuta lažna doktrina o besmrtnoj duši, zajedno sa njom pada podjednako paganski i lažni koncept raja i pakla – jedan od stubova tradicionalnog hrišćanstva!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Biblijska istina o DUSI !!! Empty Re: Biblijska istina o DUSI !!!

Počalji od Glasnik 2013-11-28, 22:31

IDEMO DALJE argumentovano U OTKRIVANJU ISTINE:

Evo da vidimo šta kažu neutralni Prevodioci komentatori Originalnog Biblijskog Teksta iz Svetog Pisma da li oni nalaze dusu koja živi u coveku posle smrti, u svetom pismu?
I da li nam i oni daju potvrdu za sve ovo gore receno?

BIBLIJSKI KOMENTAR BROCKHAUS KAžE SledećE:

Važno za pravo razumevanje reci DUSA u Starom i Novom zavetu je, da se sa tom reci dusa nesmatra nešto posebeno Zivo od tela od coveka; već se sa time uvek misli ceo covek od mesa i kostiju. Covek nema (psyhe ) DUSU; NEGO on je (psyhe) dusa. (covek je ziva dusa) ON CINI KAO JEDINKA ZIVU DUSU. S telom I kostimai.
Što se tiče stanja duse posle smrti u Novom zavetu je jasno da ona ne odstupa od celokupnog coveka ne u dva dela telo I dusa u smislu da živi van coveka posebno dalje.
U novom zavetu u originalnom tekstu pod dusom, se uvek misli na celokupnog coveka ne na dva dela gde jedan nastavlja da živi.
Ucenje Platonske filosofije I ucenje nekih religija o dusi koja živi izvan coveka Novi zavet NEPOZNAJE.
Biblijski komentar Brockhaus Elbelfeder Biblija sa Grckog na Nemacki strana 1042-1042.

Dakle profesionlani prevodioci I komentatori tekjsta kažu da se u biblijskom teksu o DUSI u stvari nalazi ucenje gore opisano pod brojem 2 a ne ucenje pod borjem 1 koje oni opisuju kao plkatonsko gde dusa nastvlja da živi.
U Bibliji ne postoji takvo ucenje illi ikakav dojam na tako nešto.

Brockhaus nije religiozna zajednica već jedna od najpoznatijih neutralnih izdvackih kuca u svetu.
Koja je napravila svoj cenjeni kvalitetni Elbelfelder prevod Bilbije sa komentarom na koji su radili najbolji strucnjacima.
Jer ime ove kuce ne dozvoljva drugacije ili neke izjave koje bi okrnjile njihov ugled ili ga poljuljale.
I ne samo njihov komentar mnostvo komentara koje mozete naći kažu takođe isto.

Zar ne moze neki teolog da se javi I u javnosti pobije ovu izjavu BROCKHAUSENA gore I hiljade stampnaih Biblija I komentara Kuce BROCKHAUS zavrse na otpadu papira jer ih niko više neće kupovati jer su lažni I nepouzdani.
Ne, to nikada nebi smeli da rizikuju.
Bas kada bi tvrdili suprotno desilo bi se tako jer bi to bila neistina koja se lako može pobiti i dokazati da nije istina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Sada ćemo da vidimo šta kaže Biblija I da anliziramo originalne reci koje pominju dusu šta one u stvari znace?
Zašto oni to tako kažu?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Biblijska istina o DUSI !!! Empty Re: Biblijska istina o DUSI !!!

Počalji od Glasnik 2013-11-28, 22:32

Šta Biblija stvarno kaže!

Da pogledamo malo o čenju Starog Zaveta. Videli smo da Jevreji koji su živeli u helenističkom svetu su priznali da su uzeli doktrinu o besmrtnosti duše od Platona. Nigde se to ne nalazi u jevrejskom Pismu.

1 Mojsijeva 2:7: „ A stvori Gospod Bog čovjeka od praha zemaljskoga, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovjek duša živa.”

Pogledajmo pažljivo: Čovek – načinjen od prašine zemaljske, a ne iz duha „postao je” duša živa. Duša je ono što je čovek. To nije nešto što čovek ima.

Jevrejski jezik dalje dokazuje ovu ideju. Jevrejska reč prevedena kao „duša” u 1 Mojsijeva 2:7 u „Ovlašćenoj verzija Biblije” (Authorized Version) je nefeš. Nefeš, uopšteno, označava ono što privremeno ima fizički život. To znači stvorenje čiji izvor života dolazi kroz disanje. To je ista reč koja se koristi često u prvom poglavlju Postanja i drugde i odnosi se na životinje.

Pogledajmo, na primer, Prva Mojsijeva 1:24: „ Potom reče Bog: neka zemlja pusti iz sebe duše žive [nefeš] po vrstama njihovijem, stoku i sitne životinje i zvijeri zemaljske po vrstama njihovijem. I bi tako ”

Ovde je izraz „žive duše” identičan jevrejskoj reči „duša” koja se koristi u 1 Mojsijevoj 2:7 i kroz ceo Stari Zavet. U biblijskoj upotrebi, divlja zver je takođe „duša”!

U Levitskoj knjizi 21:11 , Brojevi 6:6, Agej 2:13 i na drugim mestima reč nefeš se koristi čak i za mrtvo telo.

Nefeš jasno nema ništa sa bilo kojom vrstom besmrtne duše u čoveku. Duša nije odvojeni entitet od tela. To je telo! Čovek je nefeš. On je duša!

Mnogi dodatni starozavetni tekstovi otkrivaju jasno smrtnost – a ne besmrtnost – duše. Jezekilja 18:4, 20, na primer, izjavljuje da duša umre! Pročitajte za sebe: „Koja duša zgriješi ona će umrijeti.” Ako su duše besmrtne, kako ona može da umre? To je direktna kontradikcija izraza!

Nije ni čudo što jevrejski naučnici i danas moraju da ukazuju na Platona, kao poreklo doktrine o besmrtnosti duše!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Biblijska istina o DUSI !!! Empty Re: Biblijska istina o DUSI !!!

Počalji od Glasnik 2013-11-28, 22:32

Novi Zavet kaže sledeće:


Sigurno ćemo ovde pronaći biblijske dokaze za besmrtnost duše?
Ali, da li ih stvarno nalazimo?

U Novom Zavetu, „duša” je prevod grčke reči psuche. Psuche prevod jevrejskoj reč nefeš. Kao i nefeš, psuche se često prevodi „život” pored prevoda „duša”.

Psuche se koristi dva puta u Novom zavetu za niže životinje, tačno na isti način kao i jevrejski nefeš što se odnosi na život životinja. U ova dva teksta (Otkrivenje 8:9 i 16:3), psuche je prevedeno kao „život” i „dušu” a odnosi se na život morskih stvorenja.

Reč psuche nema bilo kakvu IDEJU „duha suštine” ili „besmrtne duše”!

Isus Hristos, u stvari, izjavljuje da je Bog u stanju da uništi nečiju dušu (grčki psuche ili život) u vatri Gehene (Matej 10:28).

Reči besmrtna duša se ne nalaze nigde u Bibliji – Stari Zavet ili Novi. Reč besmrtni pojavljuje se samo jednom u celoj Bibliji – u 1. Timoteju 1:17, gde se izričito odnosi na Isusa Hrista!

Reč besmrtnost će se naći samo u Novom zavetu, gde se javlja manje od pet šest puta. Jedan od tih mesta – 1. Timoteju 6:16 jasno kaže da od svih ljudi, Isus Hrist „ sam ima besmrtnost”! Rimljanima 2:7 ohrabruje hrišćane da „traže … besmrtnost.” Ako je čovek već besmrtan, on ne bi morao da to traži!

1. Korinćanima 15. – poglavlje o vaskrsenju u Bibliji – pokazuje da hrišćanin „stavlja na sebe” besmrtnost u budućem vaskrsenju mrtvih (vidi stihove 50-54).

Kao što je Isus jasno izjavio: „Što je rođeno od tela, telo je; a što je rođeno od Duha, duh je” (Jovan 3:6). Čovek – rođen od tela – je telo. On nije bio stvoren sa svojstvima besmrtnosti. On je samo privremeno fizičko postojanje. „Jer si prah, i u prah ćeš se vratiti”, rekao je Bog Adamu (Gen 3:19).

Tek kada je smrtan čovek „ponovo rođen” u budućem vaskrsenju, on će konačno obući besmrtnost i biti duh! Zašto bi vaskrsenje tela bilo potrebno ako je duša već u raju? Duša ne ide na nebo! Smrtna duša – fizičkog života čoveka – umire i pretvara se u prah.

Novi Zavet, dakle, uči vaskrsenje – ustajanje iz mrtvih – u direktnoj suprotnosti sa paganskom grčkom idejom o besmrtnoj duši. Vaskrsenje je naša jedina nada u večni život! Hristovo vaskrsenje je tip ili preteča vaskrsenja koje Bog obećava svima koji mu se pokoravaju (Jovan 5:28-29, 11:25, 8:11 Rim. Fil. 3:10-11).

Čovek nema nade budućeg života u samom sebi!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Biblijska istina o DUSI !!! Empty Re: Biblijska istina o DUSI !!!

Počalji od Glasnik 2013-11-28, 22:32

DA ANALIZIRAMO ponovo još DETALJNIJE :

Stvaranje coveka :

I stvori Gospod Bog coveka od praha zemaljskoga, i dunu mu u nos duh zivotni ; i POSTA covek dusa ziva.
1 Mojsijeva 2,7.


Prah zemaljski nije sporan ali su sporni DUH ZIVOTNI i DUSA ZIVA iz ovog teksta gore.

Da bismo bolje razumeli ovaj stih stvaranja coveka da unesemo ove kljucne reci iz jevrejskog originala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ONDA IZGLEDA TO OVAKO :

I stvori Gospod Bog coveka od praha zemaljskoga, i dunu mu u nos RUAH-Nesemu i posta covek NEFES
1 Mojsijeva 1,27.


ZAPAZIMO DA BOG NE UDAHNJUJE U COVEKA DUSU NEFES NEGO RUAH; Nesemu, ZIVOTNU ENERGIJU I TADA POSTAJE COVEK DUSA ZIVA SA TELOM...


Reč RUAH pojavljuje se 379 puta u starom Zavetu sa velikim brojem znacenja.
Duh, vetar, dah, hrabrost, razum, osecanje, volja, namera,ljutina, raspoloženje, moralni karakter, sediste osecanja,.
ON COVEKU NE DAJE BOGOLIKOST JER GA IMAJU I LJUDI I ZIVOTINJE.

Jer sto biva sinovima ljudskim to biva i STOCI, jednako im biva ; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju ISTI duh RUAH i covek nije ništa bolji od stoke.
Propovednik 3,19.


Šta biva sa ljudima i zivotinjama kad Bog oduzme i kada daje RUAH ?

Uzmes im duh RUAH, GINU i u prah svoj vracaju se.
Posaljes duh RUAH svoj, postaju…
Psalam 104,29,30.


Nisu živi kada im Bog uzme RUAH duh zivota .

RUAH napusta telo prilikom smrti. Psalam 146,4.
I vraca se Bogu propovednik 12,7.
Ali to nije nešto sto može da misli i deluje i oseca.
To je samo ISTA iskra zivota u coveku i u ZIVOTINJAMA ali ništa zivo.

Iskra zivota koja u sklopu sa telom daje zivo biće od tela i kostiju nazvano ziva dusa.

Druga važna reč je NEFES !

Ona se pojavljuje u Starom Zavetu 745 puta i prevodi se sa preko 40 razlicitih pojmova.

Kao na primer, dusa, zivot, osoba, duh, srce,volja, zadovoljstvo, pa čak i smrt i LES.
4 Mojsijeva 5,2. 9,6.7.10


Da li NEFES ima besmrtnost u sebi ?

SAM BOG NAM DAJE ODGOVOR :

Gle sve su duse NEFES moje , kako dusa NEFES oceva tako i dusa NEFES sinovlja moja je, koja dusa NEFES zgresi ona će poginuti.
Jezekija 18,4.


Dusa NEFES dakle nije besmrtna, ona može poginuti.
To kaže lično Bog, koji sam jedini ima besmrtnost.
1 Timotija 6,16.


I nefes, dusa nije neki duh koji ulazi u coveka jer Bog ne udahnjuje Nefes dusu koja zanci zivo bice, nego ruah, zivotnu energiju u coveka koja kao produkt RUAH + TELO = NEFES, STO ZANCI ZIVO BICE:

RUAH + TELO - RUAH = 0

TELO+ RUAH - TELO = 0

RUAH + TELO = 1. NEFES ZIVO BICE...
------------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Biblijska istina o DUSI !!! Empty Re: Biblijska istina o DUSI !!!

Počalji od Glasnik 2013-11-28, 22:33

Zapazimo upozorenje apostola Pavla, koji je svojevremeno lično suočio grčke mislioce na brdu Mars u antičkoj Atini (Dela 17:15-34). Grcima u Kolosi u Maloj Aziji on je napisao:

„Braćo! čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prijevarom, po kazivanju čovječijemu, po nauci svijeta, a ne po Hristu.” (Kol. 2:8).

Lično Isus Hrist je upozorio „ Ukidajući riječ Božiju svojijem običajem koji ste postavili;” (Marko 7:13).

No zaludu me poštuju”, rekao je žaleći, „ učeći naukama i zapovijestima ljudskima” (Matej 15:9).


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poslednji put izmenio Glasnik dana 2014-01-02, 18:47, izmenio ukupno 2 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Biblijska istina o DUSI !!! Empty Re: Biblijska istina o DUSI !!!

Počalji od Glasnik 2013-11-28, 22:33

Duh u čoveku?


Sada ko je iskren i procita pazljivo i analizira dateBiblijska istina o DUSI !!! Arrow-10x10 argumente može bez problema da razume jednu dodatnu osnovnu istinu iako često istina može da boli ili da smeta.

(Malo ljudi je ovu istinu ikada shvatilo)

Iako čovekov materijal „duša” – a to su njegovo telo i njegovi fizički životni procesi – su propadljivi i propadaju posle smrti, kako je moguće da Bog na kraju vaskrne nekog pojedinca?

Ako je sve fizičko i pretvara se u prah, šta je to što ostaje od jedne ličnosti što će biti VRACENO? Kako su njegova ličnost, njegova sećanja i njegov karakter sačuvani kod Bog do dana vaskrsenja?

Odgovor je jednostavno kao sto smo rekli I VIDELI GORE da nije sve o čoveku fizički aspekt! Biblija naziva ovu nefizičku komponentu KAO STO SMO VIDELI „duh [hebrejski ruah, grčki pneuma] u COVEKU” (Jov 32:8; Zech 12:1;. 1. Korinćanima 2:11).. To je u čoveku i to zajedno sa telom sacinjava ZIVO BIćE A NIJE SAMO ZIVO BIćE.

Ovaj duh RUAH ILI PNEUMA u čoveku, nema svesti odvojeno od fizičkog ljudskog mozga. To nikako nesme da se pomeša sa izmišljenim konceptom svesne besmrtne duše.
Mrtvi ne znaju ništa„, Biblija izjavljuje (Propovednik 9:5, 10). U dan čovekove smrti, njegove misli propadaju ”(Psalam 146:4). Biblija jasno slike smrt kao san – stanja nesvest (Knjiga proroka Danila 12:2).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Biblijska istina o DUSI !!! Empty Re: Biblijska istina o DUSI !!!

Počalji od Glasnik 2013-11-28, 22:33

CEO SVET JE OZBILJNO PREVAREN.

TO KAžE BOG SVETO PISMO ISTORIJA KOMENTARI STRUCNJACI ZA PREVOD I KOMENTARE BIBILJE.

Teolozi namerno zatvaraju oci pred ovim cinjenicama i izgovaraju se da ovo nije važno za spasenje jer nemaju odgovora kada poneka prosvetljena dusa postavi pitanje?

Jedna zabluda otvara put drugoj.

Njima je ocigledno važno da prime svoju platu ali istina ne.

I te kako je važno da spasenje ne zavisi od nas nego od Boga da bi ga ljudi tražili i kako se spasavaju da bi imali ispravan pristup Bogu i SPASENJUDA BI GA STVARNO I DOBILI!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne postoje bilo kakvi biblijski osnovi za veru da „besmrtna duša” preživljava u svesnom stanju nakon smrti.


Tokom vekova hrišćanske vere, bezbroj propovedi su propovedane i bezbroj pamfleta su pisani pokušavajući da dokažu besmrtnost duše. Nakon pažljivog i otvorenog preispitaivanja, pokazano je da su svi oni prepuni grešaka.


Da ponovimo da je doktrina o besmrtnosti duše je izgrađena na temeljima biblijskih pogrešnih prevoda, pogrešnih pretpostavka i aljkavog istraživanja. Malo njih je imali duhovne hrabrosti da iznova pogledaju bez predrasuda ovo pitanje i prihvate istinsko Biblijsko učenje.


Činjenica je da kada je jasno svrgnuta lažna doktrina o besmrtnoj duši, zajedno sa njom pada podjednako paganski i lažni koncept raja i pakla – jedan od stubova tradicionalnog hrišćanstva!Sotona đavo je uspeo – za sada – da prevari ceo svet (Otkrivenje 12:9). On je bio prvi koji je uveo ideju da čovek zaista ne umre nego da je nasledno besmrtan. „nećete vi umrijeti,” lagao je Satana Evu u rajskom vrtu (Postanje 3:4).


Božja budućnost za čovečanstvo je daleko uzvišenija od uobičajene slike besmrtne duše koja lebdi na oblacima i drndanja harfe u večnost. Za one koji to izaberu i ispunjavaju uslove, postoji život posle smrti kroz vaskrsenje. Ali taj život će doći kroz ponovno rođenje, kao besmrtno duhovno biće u samu Božju porodicu – putem budućeg vaskrsenja iz mrtvih!


Vreme je da se odbace bajke i ljudske tradicije i da se razume veliki smisao i svrha ljudskog života koja je otkrivena u Bibliji!


KO CE imati hrabrosti da pogleda i prizna ovo za sebe?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Biblijska istina o DUSI !!! Empty Re: Biblijska istina o DUSI !!!

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu