BIBLIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sta znaci presusivanje reke Eufrat u Otrkivenju?

Ići dole

Sta znaci presusivanje reke Eufrat u Otrkivenju? Empty Sta znaci presusivanje reke Eufrat u Otrkivenju?

Počalji od Glasnik 2022-04-11, 12:53

Sta znaci presusivanje reke Eufrat u Otrkivenju?
Baby Yoda
Nešto mi je drug govorio danas o nekom tekstu iz Biblije gde se pominje isušenje reke Eufrat i valjda neki ljudi sa Istoka, bla bla. Ništa ja njega razumeo nisam, ali to predstavlja kao neko proročanstvo, šta znam. A čujem da Turci stavili branu i isušili korito reke Eufrat da se ne snabdevaju ovi iz Sirije.

Ima li to neke veze sa Biblijom? Pominje li se isušivanje korita reke Eufrat u poslednjim vremenima. Pošto je ovo pitanje za dobre poznavaoce Biblije, jedino mišljenje čije uvek uvažavam je od: [USER=266961]@Glasnik.[/USER]

Može li mi neko oko ovoga?
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2538
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Sta znaci presusivanje reke Eufrat u Otrkivenju? Empty Re: Sta znaci presusivanje reke Eufrat u Otrkivenju?

Počalji od Glasnik 2022-04-11, 12:57

Ima takav tekst.
Nekada je Vavlon i Vavilonsko carstvo bila svetska sila na zemlji.
Nije bilo  bogatijeg casrtva od toga.
Vavilon je bio utvrdjen duplim zidovima i to jako visokim i debelim.
Vavilonski Car je napravio visece vrtove koji su proizvodili hranu a kroz Vavilon je teklla reka Eufrat.
U to vreme kada su vojske opkolile neki grad, i nisu se sklanjali dok stanovnicima nije nestalo i hrane i vode i onda su se predali ili pomreli od gladi.

Tako je to sa Vavilonom bilo prakticno nemoguce, jer su imali i hrane i vode do sledece genracije pa i dalje.
A zidovi visoki debeli, ne osvojivi.
Vavilon je i jednom prilikom napao Izrail i pobio mnoge a jedan  deo odveo u ropstvo u Vavilon.
Tamo su bili zarobljeni oko 70 godina.
I u to  vreme pred skoro  70 god njihovog ropstva, Medopersijski car Kir je dosao da osvoji Vavilon.
Ali nije mogao.
Negde oko 2,5 godine dugo  je drzao opsadu nad  Vavilonom  ali nista.
A vec je bio nervozan, zuri mu se zeljan osvajanja a osvojiti Vavilon bi mu osiguralo ostala osvajanja.
Jer ko osvoji Vavilon, ne postoji vise nista sta ne moze da osvoji u to vreme.
Plus strah koji bi mu bio od koristi jer bi ga se onda svi ostali plasili.
I vec je bio kod odustajanja kada mu je dosla ideja.
U toku noci, je uzeo svu vojsku, iskopali su kanal i preusmerili tok reke Eufrat koja je tekla kroz sred Vavilona.
Usli su isusenim koritom reke u Vavilon, nasli su na slabo cuvan grad, vecina vojske je bila pijana, i osvojil su grad bez i jedne svoje zrtve.
Postoji Kirov cilindar gde on opisuje kako je osvojio Vavilon bez i jedne zrtve.

Ali te veceri se nesto desilo u Vavilonu.
Car je napravio gozbu i naredio je da se donesu sudovi iz skladista koje su iz Jerusaimskog Bozjeg hrama koji su osvojivsi grad poneli sa sobom.
I dok su pili i slavili oskrnivsi te sudove, pojavila se ruka na zidu koja je napisala reci koje su se odnosile na cara.
mene, mene, tekel, upharsin.

Danilo 5,25 A ovo je pismo napisano: MENE, MENE, TEKEL, UFARSIN.
Danilo 5,26 A ovo znače te riječi: MENE, brojio je Bog tvoje carstvo, i do kraja izbrojio.
Danilo 5,27 TEKEL, izmjeren si na mjerila, i našao si se lak.
Danilo 5,28 FERES, razdijeljeno je carstvo tvoje, i dano Midijanima i Persijanima.
Glasnik
Glasnik

Nazad na vrh Ići dole

Sta znaci presusivanje reke Eufrat u Otrkivenju? Empty Re: Sta znaci presusivanje reke Eufrat u Otrkivenju?

Počalji od Glasnik 2022-04-11, 12:59

Te noci je Medopersijski car Kir je osvoji Vavilon i Izrailcima je bilo  odobreno da se vrate u Jeruslim postepeno.
Arheolozi su pronasli takozvani Kirov cilindar gde on opisuje i to osvajanje i kaze kako je bez zrtava na svojoj strani  osvojio Vavilon.
Kirov cilindar:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Kirov_cilindar#/media/Datoteka:Cyrus_Cylinder.jpg

Tako se simbolika unistenja Vavilona uzimala u bibliji za kasnije neprijatelje Bozjeg naroda.
Petar naziva Rim koji je tada tlacio i porobljavao i Jevreje, Vavilonom:
1 Petrova 5.13  Pozdravlja vas crkva s vama izbrana u Vavilonu, i Marko sin moj.

On Misli na Rim.

I apsotolu Jovanu Isus daje takodje izvestaj za poslednje vreme i koristi simboliku Vavilona.
To je sada duga prica, ali kratko.
Jovan vidi nemoralnu zenu on ju bas naziva k...rva,  koja sedi na velikoj strasnoj zveri a onda ju vidi na vodama.
Zver i voda su jedno te isto.
Oznacavaju politicku i ekonomsku podrsku svih naroda na zemlji te zveri , antihrist,a koji se i naziva i Vaivlonom.

I to je ono sto si ti pitao.
Otkrivenje 16,12 I šesti anđeo izli čašu svoju na veliku rijeku Eufrat; i presahnu voda njezina, da se pripravi put carevima od istoka sunčanoga.

Poslednji izmenio Glasnik dana 2023-08-17, 13:27, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Glasnik 2022-04-11, 13:02

Presusivanje reke u ovom slucaju ne oznacava nikakav napad nekih naroda, vec kaze da ce cela zemlja, narodi, predstavljeni vodom, dati silu zveri, Vavilonu.
Politicku, ekonomsku podrsku.
Otkrivenje 17,15 I reče mi: vode, što si vidio, gdje sjedi kurva, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.
A kada vide da su prevareni, onda ce prestati da podrzavaju zver, koja je i Vavilon.
Presuzsivanje reke Eufret ovde znaci da svet odustaje da daje podrsku Vavilonu.
Uzima se simbolika pravog Vavilona.
I on propada kao i pravi vailon sto je propao presusivanjem korita reke..
Tek padom Vavilona je moguc put carevima sa istoka.
Carevi sa istoka znaci Hristov drugi dolazak.
Izaija 41,2 Ko je dao da dođe s istoka jedan Pravednik, pozvao ga na svoj put, pokorio pred njim narode, ponizio kraljeve, umnožio kao prašinu njegove mačonoše, kao pljevu u oluji njegove strijelce,
Isaija 59,19 I bojaće se imena Gospodnjega sa zapada, i slave njegove s istoka sunčanoga; jer će neprijatelj navaliti kao rijeka, a duh će Gospodnji podignuti zastavu suprot njemu.

Jezekilj 43,2 I gle, slava Boga Izrailjeva dohođaše od istoka, i glas joj bijaše kao glas velike vode, i zemlja se sjaše od slave njegove.

43,4 A slava Gospodnja uđe u dom na vrata koja gledaju na istok.

Zaharija 14,4 I noge će njegove stati u taj dan na gori Maslinskoj koja je prema Jerusalimu s istoka, i gora će se Maslinska raspasti po srijedi na istok i na zapad da će biti prodol vrlo velika, i polovina će gore ustupiti na sjever a polovina na jug.
Matej 2,2 Gdje je car Judejski što se rodio? Jer smo vidjeli njegovu zvijezdu na istoku i došli smo da mu se poklonimo.
Glasnik
Glasnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu