BIBLIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16.

Ići dole

SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16. Empty SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16.

Počalji od Glasnik 2020-08-16, 10:49

SEDAM POSLEDNJIH ZALA

U Otkrivenju imamo sedam crkava,sedam pecata, sedam  truba i sedam zala.

Sedam zala se izlivaju na kraju posle perioda sedam crkava, sedam pecata i za vreme sedme trube.

Sedam zala su izraz bozjeg gneva, ali ne osvete u smsilu, sami ste to trazli.
Vec  sedam zala se  izlivaju na ovaj svet u smislu bozjeg punog gneva  kao bozja zastita vernima posle nametanja ziga zveri, i klanjanja zveri i njenoj ikoni.
Da nije sedam zala, ili bi svi bili naterani da prihvate zig zveri ili bi svi bili pobijeni koji ene zele da prihvate.
Tako se sedam zala izlivaju kada su svi vec doneli konacnu odluku, jedni da prihvate zver i njen zig i njenu sliku.
A drugi koji su manjina, ali su sve to odbili.
I da se Bog ne umesa sa sedam zala, zver bi ih unistila.

Prizor sa sedam zala je ocigledna slika izbavljenja Izraela od Egipcana izlivanjem 10 zala koja je Bog poslao na Egipat i izbavio Izraila.
Da nisu bila deset zala na Egipat, Faraon nebi nikada pustio izrail i nikada nebi otisli u obecanu zemlju koja je slika prave obecane zemlje.

Kada su pustili izraila, Faraon se predomislio i posao je za Izrailcima u napad.
Tada su Izrailci prosli kroz crveno more a Faraon i njegova vojska je krenula u napad na Izraila, i  u samoodbrani Izraila, Bog je ucinio da su Fraon i njegova vojska stradali u moru.


Tada je Mojsije sa Izrailom stajao pored mora i zapevao pesmu izbavlenja, zvanu kasnije pesmu Mojsijevu.

2. Mojsijeva 15,1Tada zapjeva Mojsije i sinovi Izrailjevi ovu pjesmu Gospodu, i rekoše ovako: Pjevaću Gospodu, jer se slavno proslavi; konja i konjika vrže u more.
2. Mojsijeva 15,2Sila je moja i pjesma moja Gospod, koji me izbavi; on je Bog moj, i slaviću ga; Boga oca mojega, i uzvišivaću ga.
2. Mojsijeva 15,3Gospod je velik ratnik; ime mu je Gospod.
Istu sliku imamo sa sedam zala.
Da bi Bog izbavio svoj narod od zveri, i njene ikone, da ih nebi u potpunosti  unistili i porobili, Gospod pusta sedam zala na citav svet koji je stao na stranu zveri, sto je slika Faraona i  Egipcana koji je pokusao da spreci Izrail da ode u obecanu zemlju.

Posle izlivanja sedam zala imamo istu sliku kao kod izbavljenja izraila od Faraona i njegove vojske, izbavljeni u toj bozjoj bici posle sedam zala, stoje takodje na moru, u ovom slucaju staklenom moru i pevaju pesmu Mojsijevu, pesmu izbavlenja isto kao tada Izrailci sa Mojsijem kada ih je Bog izbavio od  Faraona i njegove vojske..

Otkrivenje 15,2I vidjeh kao STAKLENO MORE smiješano s ognjem, i one što pobijediše zvijer i ikonu njezinu, i žig njezin, i broj imena njezina, gdje stoje na MORU staklenome i imaju gusle Božije;
Otkrivenje 15,3I pjevahu pjesmu Mojsija sluge Božijega, i pjesmu jagnjetovu, govoreći: velika su i divna djela tvoja, Gospode Bože svedržitelju, pravedni su i istiniti putovi tvoji, care svetijeh.
Otkrivenje 15,4Ko se neće pobojati tebe, Gospode, i proslaviti ime tvoje? Jer si ti jedan svet; jer će svi neznabošci doći i pokloniti se pred tobom; jer se sudovi tvoji javiše.
Sesto zlo koje cemo videti kasnije, jeste u stvari slika kada je Faraon posle 10 zala pustio Izraila pa se pokajao i sakupio vojsku protiv Izraila i krenuo na izraila da ga napadne i  da ga spreci da ode u obecanu zemlju, a izrail se vec nalazio pored mora, ali tada je Bog sprecio Faraona i njegovu vojsku unistivsi ih u moru.

Na kraju istorije sveta posle izlivanja prvih pet  zala, u sestom zlu tri necista duha, imaju potpuni uticaj nad ljudima jer Isus  vise ne posreduje za covecanstvo i Duh sveti se povuka sa zemlje.
Ta tri zla duha, u sestom zlu uticu na covecanstvo koje je kako cemo videti, besno zbog sedam zala, sprema se ponovo da ponovo napadnu verne, Bozji duhovni izrail i uniste ih.
Ali tada ce biti sami unisteni, posle sedam zala nastupa licni Hristov drugi dolazak, sto predpostavljam da je otvaranje sedmog pecata.
Sedam zala su i pretece njegovog dolaska, ili njegova najava.


Poslednji put izmenio Glasnik dana 2020-10-01, 00:17, izmenio ukupno 11 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16. Empty Re: SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16.

Počalji od Glasnik 2020-08-16, 11:09

Pa da pogledamo to:


Pre nego pocnemo sa sedam zala, da vidimo biblijski kada ona pocinju.


Otkrivenje 7,1I potom vidjeh četiri anđela gdje stoje na četiri ugla zemlje, i drže četiri vjetra zemaljska, da ne duše vjetar na zemlju, ni na more, ni na ikako drvo.
Otkrivenje 7,2I vidjeh drugoga anđela gdje se penje od istoka sunčanoga, koji imaše pečat Boga živoga; i povika glasom velikijem na četiri anđela kojima bješe dano da kvare zemlju i more, govoreći:
Otkrivenje 7,3Ne kvarite ni zemlje, ni mora, ni drveta, dokle zapečatim sluge Boga našega na čelima njihovima.

Znaci izlivanje sedam zala ne moze da pocne dok se verni Bozji ne zapecate na celima a neverni prime zig zveri.
Znaci ne moze da pocne izlivanje sedam zala dok svako od ljudi u to vreme ne donese svoju konacnu odluku a situacija ce uciniti da dodje do toga.
Nece biti drugog izbora jer ce Zver iz Mora sa svojim pomagacima to forsirati.


Otkrivenje 10,5I anđeo kojega vidjeh gdje stoji na moru i na zemlji, podiže ruku svoju k nebu,
Otkrivenje 10,6I zakle se onijem koji živi va vijek vijeka, koji sazda nebo i što je na njemu, i zemlju i što je na njoj, i more i što je u njemu, da vremena već neće biti;
Otkrivenje 10,7Nego u dane glasa sedmoga anđela kad zatrubi, onda će se svršiti tajna Božija, kao što javi svojijem slugama prorocima.

U dane sedmoga andjela ce se zavrsiti bozja tajna i u dane sedmoga andjela nece vise biti vremena kada on zatrubi.
Nema vise vremena promene  strane.


Da pogledamo dane trubljenja sedmoga andjela.Otkrivenje 11,15I sedmi anđeo zatrubi i postaše veliki glasovi na nebesima govoreći: posta carstvo svijeta Gospoda našega i Hrista njegova, i carovaće va vijek vijeka.
Otkrivenje 11,16I dvadeset i četiri starješine koje sjeđahu pred Bogom na prijestolima svojima, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu.
Otkrivenje 11,17Govoreći: hvalimo te Gospode Bože svedržitelju, koji jesi, i bješe, i bićeš, što si primio silu svoju veliku, i caruješ.
Otkrivenje 11,18I neznabošci se prognjeviše, i dođe gnjev tvoj i vrijeme mrtvima da se sudi, i da se da plata slugama tvojima, prorocima i svetima, i onima koji se boje imena tvojega, malima i velikima, i da se pogube oni koji zemlju pogubiše.
Otkrivenje 11,19I otvori se crkva Božija na nebu, i pokaza se ćivot zavjeta njegova u crkvi njegovoj; i biše sijevanja munja, i glasovi, i gromovi, i tresenje zemlje, i grad veliki.

Do sedme trube je Hristos nas zastupnik u nebeskoj svetinji, od sedmog trubljenja andjela Isus preuzima celokupno carstvo na zemlji jer je zetva zavrsena, sudeonici tog casrtva su zapecaceni, odluceni.
Nema vise ko da pristaje uz bozje carstvo, od 15 do 17 stiha.

Od 18 stiha, imamo narode koji su se prognevili, njihov gnev je veliki na Boga i verne a gnev prouzrokuje napad gnevnih pa ce poceti da se izliva i BOZJI GNEV, sedam zala na neverne kako bi Bog zastitio verne.
Sedam zala potpuno pogadjaju neverne dok su verni zasticeni i oni samo povrsno osecaju uticaj sedam zala.
Oni su zasticeni tada kao Izrail od 10 zala.

Otkrivenje 15,1 nam potvrdjuje 18 stih iz otrkivenja 11,18 o bozjem gnevu.

Otkrivenje 15,1I vidjeh drugi veliki znak na nebu i čudo: sedam anđela koji imahu sedam pošljednjijeh zala, jer se u njima savrši gnjev Božij.

Devetnaesti stih otrk 11.19.name kaze da se otvara crkva na nebu, pokazauje se kovecg sa 10 zapovesti i pocinju glasovi, gromovi, tresenje zemlje i grad sto su u stvari sedam zala.


Pogledajmo:


Otkrivenje 11,19I otvori se crkva Božija na nebu, i pokaza se kovceg zavjeta njegova u crkvi njegovoj; i biše sijevanja munja, i glasovi, i gromovi, i tresenje zemlje, i grad veliki.


Otkrivenje 15,5I poslije ovoga vidjeh, i gle, otvori se crkva skinije svjedočanstva na nebu,
Otkrivenje 15,6I iziđoše sedam anđela iz crkve, koji imahu sedam zala, obučeni u čiste i bijele haljine od platna, i opasani po prsima pojasima zlatnijem;
Otkrivenje 15,7I jedna od četiri životinje dade sedmorici anđela sedam čaša zlatnijeh napunjenijeh gnjeva Boga, koji živi va vijek vijeka.
Otkrivenje 15,8I napuni se crkva dima od slave Božije i od sile njegove; i niko ne mogaše doći u crkvu, dok se ne svrši sedam zala sedmorice anđela.

Vidimo jasno da se sedam zala ilzivaju u sedmoj trubi.
Otvaranje crkve na nebu u sedmoj trubi i u 15 glavi kada krecu sedam andjela sa sedam zala i pokazivanje bozjeg kovcega sa 10 zapovesti, ukazuje u sedmoj trubi na to da pocinje izlivanje sedam zala i sedam andjela izlazi da izlije 7 zala.
Ocigledno je Bozji zakon 10 zapovesti, pravni akt na osnovu kojeg se izlivaju 7 zala ne pomesana sa miloscu  na ovaj svet.

A u 15 glavi 8 stih nam dodatno pokazuje kada pocinju da se izlivaju sedam zala, tada kada Hristovo posredovanje u nebskoj svetinji zavrsava.
Jer punjenje dimom nebeske crkve, svetinje, pokazuje takodje da niko u njoj vise ne posreduje za ovaj svet i covecanstvo.
Imamo dva takva primera u Starom zavetu, prvi je kada se posvetio sator od sastanaka a drugi  Solomunov Hram, tada je oblak bozje slave  u oba slucaja ispunio i sator i hram da niko od svestenika nije mogao da udje da sluzi pred Bogom.
2 Moj 40,34,35.
1 car 8,10,11.


Poslednji izmenio Glasnik dana 2020-08-16, 17:02, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16. Empty Re: SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16.

Počalji od Glasnik 2020-08-16, 11:36

Izlivanje 7 zala.

Otkrivenje 15,5I poslije ovoga vidjeh, i gle, otvori se crkva skinije svjedočanstva na nebu,
Otkrivenje 15,6I iziđoše sedam anđela iz crkve, koji imahu sedam zala, obučeni u čiste i bijele haljine od platna, i opasani po prsima pojasima zlatnijem;
Otkrivenje 15,7I jedna od četiri životinje dade sedmorici anđela sedam čaša zlatnijeh napunjenijeh gnjeva Boga, koji živi va vijek vijeka.
Otkrivenje 15,8I napuni se crkva dima od slave Božije i od sile njegove; i niko ne mogaše doći u crkvu, dok se ne svrši sedam zala sedmorice anđela.
Otkrivenje 16,1I čuh glas veliki iz crkve gdje govori sedmorici anđela: idite, i izlijte sedam čaša gnjeva Božijega na zemlju.
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16. Empty Re: SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16.

Počalji od Glasnik 2020-08-16, 12:10

Prvih pet zala su doslovna  zadnja dva simbolicka.

Prva pet zla zadaju bol i patnju gde ljudi proklinju Boga, sto pokazuje da su doslovna.
Potvrdu toga imamo i u Otrkivenju 7,16 gde kaze da zapecaceni nece vise nikada ogladneti i ozedneti ili da ih nece sunce ili ikakav zega oprziti, a to su sve nevolje sedam poslednjih zala kroz koje ce i verni proci, ali u velikoj meri ce biti zasticeni.

Dok je slika sestog zla ocigledno simbolcika i duhovna, a slika sedmog zla mesa simbolicko i doslovno znacenja.


Prvo zlo.


Otkrivenje 16,2I otide prvi anđeo, i izli čašu svoju na zemlju; i postaše rane zle i cir na ljudima koji imaju žig zvijerin i koji se klanjaju ikoni njezinoj.

Mislim da ne trebamo objasnjvati prvo zlo koje je jasno.
Mozemo da zamislimo te ljute rane, cireve po celom telu na sve ljude  istovremeno, i mozemo da predpostavimo njihovo ponasanje.
Ova zla ih sprecavaju da uniste verne.

Drugo zlo:


Otkrivenje 16,3I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i posta krv kao od mrtvaca, i svaka duša živa umrije u moru.

Drugo zlo je takodje samo po sebi jasno, mozemo da zamislimo izgled zemlje i mora, smrad koji se dize pa i zaraze i ponasanje ljudi koji su pored toga u bolovima od rana i cireva.

Trece zlo:

Otkrivenje 16,4I treći anđeo izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene; i posta krv.
Otkrivenje 16,5I čuh anđela vodenoga gdje govori: pravedan si Gospode, koji jesi, i koji bješe, i svet, što si ovo sudio;
Otkrivenje 16,6Jer proliše krv svetijeh i proroka, i krv si im dao da piju, jer su zaslužili.

Velike su strahote prva dva zla, ali trece zlo uzima ljudima pitku vodu i dovodi do izumiranja zivota u pitkim vodama sto ih cini dodatno neugodnim.
ljudi nemaju vise sta da piju a kamoli da operu ili razblaze svoje rane.
Koliko dugo mogu da ostanu bez vode?
Ili ce umreti ili ce piti krv i usmredelu vodu kako bi jos preziveli?

16 stih kaze da ljudi piju takvu vodu, ocigledno je borba za zivot jaca od celog tog neugodnog mirisa i ukusa.
Ali andjeo kaze,sa pravom im je data takva voda da ju piju, jer su prolili krv vernih.
I pobili bi ih sve da Bog to nije sprecio na ovaj nacin.

Cetvrto zlo:

Otkrivenje 16,8I četvrti anđeo izli čašu svoju na sunce, i dano mu bi da žeže ljude ognjem.
Otkrivenje 16,9I opališe se ljudi od velike vrućine, i huliše na ime Boga koji ima oblast nad zlima ovima, i ne pokajaše se da mu dadu slavu.

Pored svih bolova od rana, smrada iz mora, voda, reka, jezera, nemanja pitke vode, dolazi neopisiva vrucina.
Nije potrebno puno opisivati cetvrto zlo.

Peto zlo:

Otkrivenje 16,10I peti anđeo izli čašu svoju na prijesto zvijerin; i carstvo njezino posta tamno, i žvakahu jezike svoje od bola.
Otkrivenje 16,11I huliše na ime Boga nebeskoga od bola i od cireva svojijeh, i ne pokajaše se od djela svojijeh.

Peti andjeo izliva svoju casu na presto zveri koja je primorala ljude da prime zig i poklone se njoj i njenoj slici.

Velika tama posle velikog pecenja sunca obuzima njeno carstvo, tama je tako gusta da ne mogu nista da vide, slicno kao u u vreme izlivanja 10 zala na Egipat:


2. Mojsijeva 10,21I reče Gospod Mojsiju: pruži ruku svoju k nebu, i biće tama po zemlji Misirskoj taka da će je pipati.
2. Mojsijeva 10,22I Mojsije pruži ruku svoju k nebu, i posta gusta tama po svoj zemlji Misirskoj za tri dana.
2. Mojsijeva 10,23Ne viđahu jedan drugoga, i niko se ne mače s mjesta gdje bješe za tri dana; ali se kod svijeh sinova Izrailjevijeh vidjelo po stanovima njihovijem.

Pored velike tame veliki cirevi se izlivaju na zver i njene vodece ljude.
Ljudi vide da ni zver nije postedjena od ovih zala i da su prevareni od zveri.

Otkrivenje 16,11oni huliše Boga nebeskog zbog svojih patnji i svojih čireva, ali, ne pokajaše se od svojih djela.

Mislim da se literarno vidi da se zla posle odredjenog dejstva jedno za drugim zavrsavaju, jer  kada se peto zlo izliva na zver gde je do tada przilo sunce neprirodnom vrucinom, da je to zlo proslo i pocelo je drugo, slicno kao kod izlivanja 10 zala na Egipat..
Moguce je da neka zla jos malo traju i  ulaze u sledece zlo.


Poslednji izmenio Glasnik dana 2020-08-16, 17:11, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16. Empty Re: SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16.

Počalji od Glasnik 2020-08-16, 12:23

Sesto zlo.

Sesto zlo je specificno jer ljudi pokusavaju od ovog zla da sastave razne price i masta nema granica kod ovog zla.
Jer je ovo zlo i simbolicno i tada mnogi ljudi koriste to da stvaraju svoje price i mislenja.

Pa se ide dotle da se prave citava ucenja kako je sesto zlo neki rat na bliskom istoku i slicno.
Ili treci svetski rat itd itd.

Medjutim kada pogledamo simboliku sestog zla, vidimo da je svet posle izlivanja 5 zala u sestom zlu pod potpunim uticajem necistih sila jer tekst i govori da ih sada neciste sile pokrecu.
Do sada je Bog ogranicavao demonske sile da potpuno uticu na ljude.
Ali sada posto su oni doneli poslednju i konacnu odluku i odbacili Boga, demonske sile imaju potpuni uticaj na njih.
Iako je do petog zla svet uvideo da je prevaren od strane zveri, da se zla izlivaju i na zver i njeno rukovodstvo i zver sa svojim triom nebi vise imala uticaj na ljude.
Ali ocigledno da zmaj, to jest sam sotona priskace sada u pomoc zveri, i svojim demonskim silama zadnji put sakuplja i prirpema svet za napad na bozji narod, sto ce prouzrokovati potpuno unistenje zveri i covecanstva, jer ce Bog braniti svoj narod.

Simbolika  pokazuje da se radi o pripremi napada na verni bozji narod.

Sesto zlo:

Otkrivenje 16,12I šesti anđeo izli čašu svoju na veliku rijeku Eufrat; i presahnu voda njezina, da se pripravi put carevima od istoka sunčanoga.
Otkrivenje 16,13I vidjeh iz usta aždahinijeh, i iz usta zvijerinijeh, i iz usta lažnoga proroka, gdje iziđoše tri nečista duha, kao žabe.
Otkrivenje 16,14Jer su ovo duhovi đavolski koji čine čudesa i izlaze k carevima svega vasionoga svijeta da ih skupe na boj za onaj veliki dan Boga svedržitelja.
Otkrivenje 16,15Evo idem kao lupež; blago onome koji je budan i koji čuva haljine svoje, da go ne hodi i da se ne vidi sramota njegova.
Otkrivenje 16,16I sabra ih na mjesto koje se Jevrejski zove Armagedon.

U Otrkvienju imamo stihove gde Vavilon iz Otrkvienja sedi na mnogo voda, sto je simbolika pravog nekadasnjeg Vavilona koji je sedeo na velikoj vodi Eufret, koja da nje proticala kroz Vavilon, bez nje tadasnji Vavilon nebi mogao da zivi i bude Vavilon.
Vode koje se pominju u Otkrivenju na kojima sedi bludnica Vavilon, su simbolicki vode Eufreta i jesu kako u Otkrvienju kaze, narodi i plemena i jezici.
Oni su ta reka Eufrat u simbolici Otkrivenja, koji su podrzali Vaivlon koji se sastoji od Zveri koja namece svoj zig, od njene Ikone i zmaja.  

Kao sto je nekada Medopersijski vojskovodja Kir veliki isusivanjem korita reke Eufrat, to jest  preusmeravanjem toka vode u drugom pravcu prekinuo glavnu silu tadasnjeg Vavilona i osovjio ga.

Tako Vavilon iz Otrkvienja gubi  podrsku svih naroda, jezika, plemena, nacija, sveta koji su simbolicki predstavljeni vodama.
Jer su ocigledno kroz izlivanje zala na njih samih i na zver  videli da su prevareni i da si ondaodrekli podrsku zveri.
Sto znaci presusivanje reke Eufrat.

Ali u zadnjem trenutku u sestom zlu, Zmaj, sa svojim demonskim silama, 13 i 14 stih, priskace u pomoc ovom triju koje cini Vavilon u Otrkvienju, Zver, Lazni prorok i Zmaj, iz cijih usta izlaze zli duohovi, i ti zli duhovi kojima su sada ocigledno odvezane ruke, cinjenjm velikih cuda i demonskim uticajem, uspevaju ponovo da ubede ljude da ipak Bog nije protiv njih jer evo i oni cine cuda.

Setimo se cuda Faraonovih vracara koji su cinili cuda i razuveravali Faraona i narod da Bog nije na Mosjijevoj strani.
Cudo sa zabama je bilo poslednje zlo koje su Faraonovi vraci mogli da izvedu.
Sto nam simbolicki ovde zeli da se kaze da je ovo poslednja sotonina prevara  do Hristovog drugog dolaska.

I ova tri lazna duha koja su suprotnost trostrukoj vesti trojcie andjela, ubedjuju narode i njihove vodje da se pripreme za boj protiv Bozjeg naroda i tako samog Hrista.
To jest simbolcikim recnikom,da se skupe na mesto koje se jevrejski zove ARMAGEDON.

Rec Armagedon mnogima zvuci misticno i izaziva mastu da iz toga svasta izmisljaju, ali rec ARMAGEDON znaci  jednostavno BRDO MEGIDO.

Rec je o mestu, gradu u Palestini, u podnozju planine Karmil, koji je u vreme Izraila bio stratesko utvrdjenje gde su mnogi narodi i vojske zbog prirodnog okruzenja, tu morale da prodju i napadnu izrail.
Jer nisu imale gde na drugom mestu.
Tu su izrailci imali svoje utvrdjenje, vojsku, konje, gde su docekivali takve vojske i narode.
I na tom mesti i njegovj ravnici,su se vodile mnoge pooznate bitke za Bozji narod Izrail  zapisane u Starom zavetu, i tu je sprecavan neprijatelj koji se tu okupljao da bi prosao da osvoji bozji narod.

Tako ova simbolika pokazuje da sada u sestom zlu, tri zla duha okupljaju ovaj svet za jos jedan zadnji i konacni napad protiv onih koji su na svojim celima zapecaceni Bozjim pecatom i nisu primili zig zveri.

Isto kao kada je Faraon posle odlaska izrailaca iz Egipta krenuo sa svojom vojskom da jos jednom napadne Izrail i spreci ih da odu u obecanu zemlju.

Ali tada je Bog ratovao za izraila i tada je Bog pobedio te vojske koje su se okupile i krenule na bozji narod, utopivsi ih u moru.

Tako ce i i Bog ratovati i spreciti ove vojske da krenu da uniste Bozji zapecaceni narod, jer je ovaj napad na njih, napad na Hrista i protiv Hrista.
A to unistenje tih anroda ce biti Hristov drugi dolazak.


Poslednji izmenio Glasnik dana 2020-08-16, 17:21, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16. Empty Re: SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16.

Počalji od Glasnik 2020-08-16, 13:11

Sedmo zlo:


Ocigledno sedmim zlom Bog napada ovu veliku vojsku koja se okupila da napadne Bozji narod, one koji se nisu poklonili zveri i primili zig zveri. 
Sedmo zlo najavljuje i Hristov dolazak.

Otkrivenje 16,17I sedmi anđeo izli čašu svoju po nebu, i iziđe glas veliki iz crkve nebeske od prijestola govoreći: svrši se.
Otkrivenje 16,18I biše sijevanja munja i gromovi, i glasovi, i bi veliko tresenje zemlje, kakovo nikad ne bi otkako su ljudi na zemlji, toliko tresenje, tako veliko.
Otkrivenje 16,19I grad veliki razdijeli se na tri dijela, i gradovi neznabožački padoše; i Vavilon veliki spomenu se pred Bogom da mu da čašu vina ljutoga gnjeva svojega.
Otkrivenje 16,20I sva ostrva pobjegoše, i gore se ne nađoše.
Otkrivenje 16,21I grad veliki kao glava pade s neba na ljude; i ljudi huliše na Boga od zla gradnoga, jer je velika muka njegova vrlo..

Iz nebeske crkve izlazi glas da se sedam zala zavrsavaju izlivanjem sedmog zla, bitka sa ovim svetom je na samom kraju.
Vaivilon i svi gradovi sveta, bivaju unisteni u nevidjenom zemljotresu gde sve gore i ostrva nestaju, dodatno pada grad na ljude velicine ljudske glave.
Zapazimo da sedmo zlo  u 21 stihu zavrsava sa istim gradom kao u semdoj trubi..


Otkrivenje 11,15I sedmi anđeo zatrubi i postaše veliki glasovi na nebesima govoreći: posta carstvo svijeta Gospoda našega i Hrista njegova, i carovaće va vijek vijeka.
Otkrivenje 11,19I otvori se crkva Božija na nebu, i pokaza se ćivot zavjeta njegova u crkvi njegovoj; i biše sijevanja munja, i glasovi, i gromovi, i tresenje zemlje, i grad veliki.

Verovatno je kraj sedme trube i kraj sedam zala i sedmog pecata.
Sedma truba se zavrsava sa sedam zala i sedmim pecatom.

I po meni predpostavljam da se tada tek na kraju ali u sklopu sedme trube otvara sedmi pecat, jer on najavaljuje tisinu, na nebu sto pokazuje da su nebeske vojske sa Hristom  krenule na zemlju po svoje verne.

Isusov drugi dolazak ce tada unistiti preostali deo zemlje i covecanstva.
Isusov dolazak je velika radost za spasene i one koji ga cekaju a strahota za one koji slede zver.

Zasto mislim da je otvaranje sedmog pecata tek na kraju sedme trube i sedmog zla?
Zato sto vidimo da u sedmoj trubi imamo izlivanje sedam zala, velika buka na nebu itd.
Andjeli su jos na nebu za vreme sedme trube i sedam zala, i izlivaju sedam zala jedno po jedno.

Matej 16,27Jer će doći sin čovječij u slavi oca svojega s anđelima svojijem, i tada će se vratiti svakome po djelima njegovijem.

Dok za vreme sedmog pecata imamo veliku tisinu na nebu, jer tamo vise nije niko od njih, svi andjeli i Hristos su kreneuli na zemlju da uzmu svoje verne.


Otvaranje sedmog pecata.

Otkrivenje 8,1I kad otvori sedmi pečat, posta tišina na nebu oko po sahata.

Sedmi pecat je Hristov dolazak.

U Bibliji tisina na nebu je uvek povezana sa bozjim dolaskom i sudovima.
Pogledajte:
Sofonija 1.7
Zaharija 2,13.

Pola sata tisine, jeste 7 dana prorocki ako bi ih uzeli prorocki.
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16. Empty Re: SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16.

Počalji od Glasnik 2020-08-16, 17:26

Armagedon ili Brdo Megido na slici:


SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16. Harmagedon-das-ende-der-welt
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16. Empty Re: SEDAM POSLEDNJIH ZALA I ARMAGEDON...Otkrivenje 16.

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu