BIBLIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kabala Zohar...

Ići dole

Kabala Zohar... Empty Kabala Zohar...

Počalji od Glasnik 2017-10-21, 00:00

0.2017 12:42
Korisnička slika

Član

Odgovori: 2
Pristupio/la: 28.09.2015 23:47
Lokacija: Dojkinci, Pirot

Pozdrav svima na forumu, hteo bih da iznesem svoje iskustvo sa Kabalom.

Kabala je kompletan sistem jevrejskog misticizma i misticke misli. Postoji citava kabalisticka literatura, a glavni spis kabale je knjiga Zohar (hebr. Sjaj). Naravno, Zohar je misticni komentar Tore u kome je SVE iz Tore - metafora. Zoharova poruka je ta da u Tori nista nije doslovno i kompletna Tora ima skriveno znacenje. Izmedju ostalog, u knjizi Zohar se pominje vrlo poznati mit: andjeli su se zenili sa covecicama i tako su se rodili nephilim zbog kojih se desio potop. Pored ovoga, najgore tumacenje Biblije od strane Zohara je to da su se svi dogadjaji iz Tore zbili u "visim svetovima", i da sve sto mi radimo u nizem svetu ima uticaj na vise svetove, a svi oni zajedno su u harmoniji. Tih svetova ima pet i u nekima zive andjeli, a u nekima demoni. Naravno, ti andjeli i demoni su stvoreni od Boga i oni NEMAJU slobodnu volju. Ono sto je zapanjujuce je to da su neki kabalisti prihvatili Isusa za Mesiju, a neki Ga cak i nazivaju gospodarem Kabale. Navodno, po njihovoj prici, Isus JESTE Mesija, ali kompletna njegova prica u jevandjeljima - nije doslovna. Kabalisti insistiraju na odbacivanju egoizma i napredovanju duse do totalnog altruizma, a najzanimljivija cinjenica je ta sto i oni, kao i Isus, kazu da CEO zakon zavisi od zapovesti: Voli bliznjeg svoga kao samog sebe. To prihvataju svi kabalisti, a u vecini su oni koji ne prihvataju Isusa za Mesiju. Neki idu jos dalje pa kazu da je Isus ucio apostole mudrosti Zohara. Ja bih Kabalu najbolje opisao kao Hinduizam bez bogova. Hinduisticki koncept Brahman i Kabala su dve totalno identicne price, samo sto za razliku od Hinduizma - u kojem su svi hindu bogovi (Vishnu, Shiva, i Brahma + Krishna i ostalih 200 miliona avatara) samo ovozemaljske manifestacije jednog boga - u Kabali sa druge strane postoje "Ten Sefirot" ili 10 Bozijih kvaliteta koji su takodje manifestacije.

Ja sam kabalu proucavao jako davno i samim citanjem te literature se prizivaju demoni. Citanjem Zohara sam osecao nemir i napade panike. Mogu vam reci da je Kabala najprivlacniji okultizam ikada smisljen, jer lako privlaci sve vrste osoba iz svih religija. Sami kabalisti kazu da je kabala namenjena bas svima.

Ono sto je mene navelo da napisem svoje iskustvo je nedavno saznanje o jednoj mnogo GOROJ struji kabale. Ta struja kabale se zove Lurijanska Kabala, kao i moderna kabala, ili kabala koja se praktikuje od 16 veka do danas. Ta kabala je najveca hula na Tanah od strane Jevreja. Rabin Isak Lurija (njen osnivac) je stvorio novu kabalisticku teoriju, koja nije, ni vise ni manje nego BIG BANG teorija nasminkana izrazima iz Judaizma. Njegovim recima, stvaranje sveta je ustvari kosmicka katastrofa, jer Bog nije hteo da stvori ovakav svet, vec drugaciji, ali su se Bogu stvari izmakle kontroli i desila se kosmicka katastrofa koja je poremetila red u univerzumu. Ovaj covek je za ovu teoriju prozvan Ha'Ari HaKadosh - "Sveti Lav", od strane njegovih ucenika koji navode da je on takodje mogao da procita njihove duse, kao i da prica sa mrtvima. Proucavanjem ove kabale sam takodje osetio iste simptome - veliki dusevni nemir i napade panike, a te noci, nakon citanja ove literature mi se zamalo desila i paraliza sna. Molitva i pomen Isusa Hrista su me spasili od toga.

Kabala je definitivno najslozeniji i najprivlacniji (savrseno upakovan u Judaizam) okultni koncept ikada... Najpoznatiji promoter Lurijanske Kabale je hasidski pokret Chabad. Vrlo je malo pripadnika Rabinskog Judaizma koji se barem u necemu ne slazu sa Kabalom. Sa druge strane, Karaiti ovaj misticizam nazivaju velikom hulom.

Zakljucak - Pametno je sklanjati se od zla.
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu