DA LI JE ISUS PODREDJEN ? DA LI JE ISUS PRVORODJEN I, STVOREN?
Strana 1 od 1
DA LI JE ISUS PODREDJEN ? DA LI JE ISUS PRVORODJEN I, STVOREN?
U NEKIM ISUSOVIM IZJAVAMA NEKI POGRESNO SMATRAJU DA JE ISUS PODREDJEN?
Na primer jedan od tih mesta je tekst u Jovanu 7, 16.
6 Tada im odgovori Isus i reče: Moja nauka nije moja, nego Onog koji me je poslao. 17 Ko hoće Njegovu volju tvoriti, razumeće je li ova nauka od Boga ili ja sam od sebe govorim.
Jovan 7,16.
ISUS IZGOVARA TE RECI U JOVANU 7, 16 NE IZ NJGOVE BOZASNKE PERSPETKIVE, NEGO IZ PERSPEKTIVE NJEGOVIH SLUSALACA.
Iz njima najpristupacnije perspektive na kojoj moze da im pridje.
Iz njima najpristupacnije perspektive.
O cemu se tu radi?
Vazno je sagledati celu sliku ne samo vaditi tekst van njegovog konteksta.
Isus nije dosao na zemlju da glumi savrsenog Boga I da se pravi vazan da je Bog u svakoj recenici kako to ocekuju svedoci.
To je ljudsko razmisljanje.
Nego da zivi zivotom savrsenog coveka i umre za nase grehe i da sto blize pridje ljudima da ga sami prepoznaju i prihvate kao spaistelja.
To je osnovna istina njegovog dela spasenja coveka.
Ko to nema na umu, uvek ce imati probema sa razumevanjem Bozje reci.
Sta su misleli Jvereji o njemu:
Joh 1:45 Filip nađe Natanaila, i reče mu: Za koga Mojsije u zakonu pisa i proroci, nađosmo Ga, Isusa sina Josifova iz Nazareta.
Joh 6:42 I govorahu: Nije li ovo Isus, sin Josifov, kome mi znamo oca i mater? Kako dakle on govori: Ja siđoh s neba?
Sada stoji, sedi pred ovim jevrejima bice koje izgleda kao covek.
Znaju mu cak i roditelje i kucu gde zivi i gde se rodio i odraso:
Joh 6:42 I govorahu: Nije li ovo Isus, sin Josifov, kome mi znamo oca i mater? Kako dakle on govori: Ja siđoh s neba?
I sada on njima da kaze kako svedoci to od njega ocekuju da bi mogli uoste da veruju u njega, da je Bog???
U svakoj recenici po svedopcima on mora da kaze da je Bog?
Treba da napise tablu kako oni sagledavaju stvari, na kojoj pise, napred i nazad,: ja sam Bog, i da je okaci na sebe?
STA BI SE DESILO???
KAMENOVANJE.
Isus nebi mogao da im prenese svoju spanonosnu poruku nikako a kamalo da zavrsi svoje delo, nebi ni stigo do raspeca, odavno bi bio kamenovan.
Nebi imao pristup ka ljudima.
Zamisli da dodje Isus danas,koji je svoje Bozasntvo presvukao telom, kod nekoga i kaze, ja sam Bog?
Sta bi mu rekao?
Ali kada bi polako vremenom video
njegova cuda reci, sta bi onda rekao?
Zato je Isus vecinom pokazivao svojim delima njegovo Bozanstvo i rekao, pogledajte dela koja cinim ona svedoce za mene sta sam i ko sam.
Vecinom njegovih slusalaca jevreja su u njemu videli coveka, jer je dosao da bude covek.
Jos znaju njegovo poreklo i da mu je Otac Josif a majka Marija.
I sada ovaj njima kaze da je sin Bozji a kamoli da im kaze da je Bog???
KULA SE PONASA KAO DA TO NEZNA???
Na primer jedan od tih mesta je tekst u Jovanu 7, 16.
6 Tada im odgovori Isus i reče: Moja nauka nije moja, nego Onog koji me je poslao. 17 Ko hoće Njegovu volju tvoriti, razumeće je li ova nauka od Boga ili ja sam od sebe govorim.
Jovan 7,16.
ISUS IZGOVARA TE RECI U JOVANU 7, 16 NE IZ NJGOVE BOZASNKE PERSPETKIVE, NEGO IZ PERSPEKTIVE NJEGOVIH SLUSALACA.
Iz njima najpristupacnije perspektive.
O cemu se tu radi?
Vazno je sagledati celu sliku ne samo vaditi tekst van njegovog konteksta.
Isus nije dosao na zemlju da glumi savrsenog Boga I da se pravi vazan da je Bog u svakoj recenici kako to ocekuju svedoci.
To je ljudsko razmisljanje.
Nego da zivi zivotom savrsenog coveka i umre za nase grehe i da sto blize pridje ljudima da ga sami prepoznaju i prihvate kao spaistelja.
To je osnovna istina njegovog dela spasenja coveka.
Ko to nema na umu, uvek ce imati probema sa razumevanjem Bozje reci.
Sta su misleli Jvereji o njemu:
Joh 1:45 Filip nađe Natanaila, i reče mu: Za koga Mojsije u zakonu pisa i proroci, nađosmo Ga, Isusa sina Josifova iz Nazareta.
Sada stoji, sedi pred ovim jevrejima bice koje izgleda kao covek.
Znaju mu cak i roditelje i kucu gde zivi i gde se rodio i odraso:
I sada on njima da kaze kako svedoci to od njega ocekuju da bi mogli uoste da veruju u njega, da je Bog???
U svakoj recenici po svedopcima on mora da kaze da je Bog?
Treba da napise tablu kako oni sagledavaju stvari, na kojoj pise, napred i nazad,: ja sam Bog, i da je okaci na sebe?
STA BI SE DESILO???
KAMENOVANJE.
Isus nebi mogao da im prenese svoju spanonosnu poruku nikako a kamalo da zavrsi svoje delo, nebi ni stigo do raspeca, odavno bi bio kamenovan.
Nebi imao pristup ka ljudima.
Zamisli da dodje Isus danas,koji je svoje Bozasntvo presvukao telom, kod nekoga i kaze, ja sam Bog?
Sta bi mu rekao?
Ali kada bi polako vremenom video

Zato je Isus vecinom pokazivao svojim delima njegovo Bozanstvo i rekao, pogledajte dela koja cinim ona svedoce za mene sta sam i ko sam.
Vecinom njegovih slusalaca jevreja su u njemu videli coveka, jer je dosao da bude covek.
Jos znaju njegovo poreklo i da mu je Otac Josif a majka Marija.
I sada ovaj njima kaze da je sin Bozji a kamoli da im kaze da je Bog???
KULA SE PONASA KAO DA TO NEZNA???
Poslednji izmenio Glasnik dana 2013-12-29, 19:59, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik- Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013
Re: DA LI JE ISUS PODREDJEN ? DA LI JE ISUS PRVORODJEN I, STVOREN?
EVO DA POKAZEMO TO STO SMO REKLI BIBLIJOM:
14 Budući, pak, da deca imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest đavola; 15 I da izbavi one koji god od straha smrti u svemu životu biše robovi. 16 Jer se zaista ne primaju anđeli, nego se prima seme Avraamovo. 17 Zato beše dužan u svemu da bude kao braća, da bude milostiv i veran poglavar sveštenički pred Bogom, da očisti grehe narodne. 18 Jer u čemu postrada i iskušan bi u onome može pomoći i onima koji se iskušavaju.
UJevrejima 2,13.
To je Isuovo zadatak.
A ko razume, Isus mu otrkiva i svoje Bozanstvo i ne brani se od toga.
Isus im govori i mnoga njegova ucenja su im nejasna.
Smatraju da im on donosi novu nauku NEKE SVOJE IDEJE, tamo neki Nazarecanin koji kaze da je od Boga a znamo mu i roditelje, govOri neku novu, nauku.
Nasuprot dosadasnjoj nauci za koju sigurno znaju da im je dao Bog.
ISUS I NJEGOVI SLUSAOCI GOVORE I RAZMISLJAJU U RAZLICTIM DIMENZIJAMA.
Oni govore i vide ga u njegovom zemaljskom poreklu za koje sigurno znaju, a Isus o njegovom nebeskom.
Oni ga vide kao obicnog coveka on im govori o svom Boazanskom poreklu.
Kako da im Isus sada objasni da je on Bog ili Mesija?
ON MORA NA DRUGACIJI NACIN DA IM PRIDJE KOJI BI ONI PORIHVATILI, A ONDA KADA RZUMU, SHVATICES I NJEGOVO BOZASNKO POREKLO.
Tako je rekao jevrejima. Ja dolazim od tog Boga JHVH u koga vi verujete on me salje sto je i istina.
Da bi im na najbolje moguci blizi nacin objasnio da ono sto oni vide u njemu, obicnog coveka :
Da njegovo ucenjer nije njegova ideja, ideja jednog obicnog coveka, , nekog sina Josifa i Marije, nego bas Boga u koga oni veruju.
ISUS IZGOVARA TE RECI U JOVANU 7, 16 NE IZ NEJGOVE BOZASNKE PERSPETKIVE, NEGO IZ PERSPEKTIVE NJEGOVIH SLUSALACA.
Perspektive koja je uopste za njegove slusaoce bila moguca.
Isus im u stvari kaze: on ne zeli neke svoje ideje da siri kao obican covek, siromasnih roditelja, koga oni vide u njemu, nego ideje Boga koga zastupa kojega je u stvari i on deo.
I da skrenu svoj pogled sa njegovog zemaljskog porekla na njegova dela, i da u njima prepoznaju i njegovo Bozasnko poreklo.
Dakle on se nije odvojio od Toga Boga da nesto sprovede svoje van Boga, zeli da im kaze, sto ostala lica Bozanstva nece ili ih ne zanima.
ISUS U STVARI KAZE DA NE RADI SAM ZA SEBE ILI ODVOJENO OD OCA KAKO SE NJEMU SAMOME LICNO svidja, nego u sklopu tog Bozanstva kojeg je i on deo jer i on to sam teli, i to izgovara spustajuci se na njihovu perspektivu na koju ga oni gledaju ili na kojoj bi mogli da ga prihvate.
Isusu nije bitno da li ce oni odma prihvatiti njegovo Bozanstvo.
Isusova uloga kao sto smo citali gore u stihu u jevrejima, nije da ga prihvate kao Boga, nego kao spasitelja na prvom mestu, MESIJU.
A oni koji razumu i kao Boga, kao sto je to slucaj sa Ucenicima: Kol 2:9 Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.
Isusa niko nije naterao niti mu naredio da dodje na zemlju.
Isus je dobrovoljno uzeo ulogu poslusnog Adama.
Isusovo poslanstvo nije u podrejdnom smislu, nego u smislu zadatka i potrebe i svoje volje.
14 Budući, pak, da deca imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest đavola; 15 I da izbavi one koji god od straha smrti u svemu životu biše robovi. 16 Jer se zaista ne primaju anđeli, nego se prima seme Avraamovo. 17 Zato beše dužan u svemu da bude kao braća, da bude milostiv i veran poglavar sveštenički pred Bogom, da očisti grehe narodne. 18 Jer u čemu postrada i iskušan bi u onome može pomoći i onima koji se iskušavaju.
UJevrejima 2,13.
To je Isuovo zadatak.
A ko razume, Isus mu otrkiva i svoje Bozanstvo i ne brani se od toga.
Isus im govori i mnoga njegova ucenja su im nejasna.
Smatraju da im on donosi novu nauku NEKE SVOJE IDEJE, tamo neki Nazarecanin koji kaze da je od Boga a znamo mu i roditelje, govOri neku novu, nauku.
Nasuprot dosadasnjoj nauci za koju sigurno znaju da im je dao Bog.
ISUS I NJEGOVI SLUSAOCI GOVORE I RAZMISLJAJU U RAZLICTIM DIMENZIJAMA.
Oni govore i vide ga u njegovom zemaljskom poreklu za koje sigurno znaju, a Isus o njegovom nebeskom.
Oni ga vide kao obicnog coveka on im govori o svom Boazanskom poreklu.
Kako da im Isus sada objasni da je on Bog ili Mesija?
ON MORA NA DRUGACIJI NACIN DA IM PRIDJE KOJI BI ONI PORIHVATILI, A ONDA KADA RZUMU, SHVATICES I NJEGOVO BOZASNKO POREKLO.
Tako je rekao jevrejima. Ja dolazim od tog Boga JHVH u koga vi verujete on me salje sto je i istina.
Da bi im na najbolje moguci blizi nacin objasnio da ono sto oni vide u njemu, obicnog coveka :
Da njegovo ucenjer nije njegova ideja, ideja jednog obicnog coveka, , nekog sina Josifa i Marije, nego bas Boga u koga oni veruju.
ISUS IZGOVARA TE RECI U JOVANU 7, 16 NE IZ NEJGOVE BOZASNKE PERSPETKIVE, NEGO IZ PERSPEKTIVE NJEGOVIH SLUSALACA.
Perspektive koja je uopste za njegove slusaoce bila moguca.
Isus im u stvari kaze: on ne zeli neke svoje ideje da siri kao obican covek, siromasnih roditelja, koga oni vide u njemu, nego ideje Boga koga zastupa kojega je u stvari i on deo.
I da skrenu svoj pogled sa njegovog zemaljskog porekla na njegova dela, i da u njima prepoznaju i njegovo Bozasnko poreklo.
Dakle on se nije odvojio od Toga Boga da nesto sprovede svoje van Boga, zeli da im kaze, sto ostala lica Bozanstva nece ili ih ne zanima.
ISUS U STVARI KAZE DA NE RADI SAM ZA SEBE ILI ODVOJENO OD OCA KAKO SE NJEMU SAMOME LICNO svidja, nego u sklopu tog Bozanstva kojeg je i on deo jer i on to sam teli, i to izgovara spustajuci se na njihovu perspektivu na koju ga oni gledaju ili na kojoj bi mogli da ga prihvate.
Isusu nije bitno da li ce oni odma prihvatiti njegovo Bozanstvo.
Isusova uloga kao sto smo citali gore u stihu u jevrejima, nije da ga prihvate kao Boga, nego kao spasitelja na prvom mestu, MESIJU.
A oni koji razumu i kao Boga, kao sto je to slucaj sa Ucenicima: Kol 2:9 Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.
Isusa niko nije naterao niti mu naredio da dodje na zemlju.
Isus je dobrovoljno uzeo ulogu poslusnog Adama.
Isusovo poslanstvo nije u podrejdnom smislu, nego u smislu zadatka i potrebe i svoje volje.
Biblijski tekst u kolosanima 1 ,15,16. koji kaze, Prvorodjenac svega sto je stvoreno ne kaze da je Isus stvoren ili rodjen.
TAJ TEKST POKAZUJE DA JE ISUS IZNAD SVEGA STVORENOG.
Jer je on taj tvorac:
Joh 1:1 U početku beše Reč, (Isus) i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:2 Ona beše u početku u Boga.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
U Bibliji cesto nalazimo rec PRVORODJENAC iako neko to nije.
Jer ta rec ima i znacenje da nekoga pokaze iznad ostalih...
TAJ TEKST POKAZUJE DA JE ISUS IZNAD SVEGA STVORENOG.
Jer je on taj tvorac:
Joh 1:1 U početku beše Reč, (Isus) i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
U Bibliji cesto nalazimo rec PRVORODJENAC iako neko to nije.
Jer ta rec ima i znacenje da nekoga pokaze iznad ostalih...
KOLOSANIMA TEKST SAM OBJASNJVA ZASTO SE KAZE DA JE ISUS PRVORODJENAC SVEGA STVORENOG:
On je slika nevdiljivog Boga, prvorodjen pre svakog stvorenja.
Jer je preko njega sve bilos tvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo ili nevidljivo...
Kolosanima 1,15,16.
Rec je o Iususu stvoritelju, ne o njegovom stvaranju.
ZATO JE ON POSEBAN I IZNAD SVEGA sto je pravo znacenje reci prvorodjen; STVORENOG KAZE 16 STIH, JER JE PON LICNO SVE STVORIO NA NEBI U ZEMLJI...
On je slika nevdiljivog Boga, prvorodjen pre svakog stvorenja.
Jer je preko njega sve bilos tvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo ili nevidljivo...
Kolosanima 1,15,16.
Rec je o Iususu stvoritelju, ne o njegovom stvaranju.
ZATO JE ON POSEBAN I IZNAD SVEGA sto je pravo znacenje reci prvorodjen; STVORENOG KAZE 16 STIH, JER JE PON LICNO SVE STVORIO NA NEBI U ZEMLJI...
PRIMERI PRVORODJENJA U BIBLIJI;IAKO TO NIJE SLUCAJ[/B]
Bog kaze da ce cara Davida da ucini PRVORODJENIM iako mu bog nije Otac niti je David prvi sin svog Oca, nego najmladji...
Ps 89:27 I ja ću ga učiniti prvencem, višim od careva zemaljskih.
Rec je o tome, da ce Bog uciniti cara davida Iznad svih ostalih careva, posebnim nad svim carevima. nikako nije rec o Davidovom poreklu, stvaranju ili njegovom prvorodjenju, jer on to nije.
TAKAV IZRAZ SE CESTO KORISTI DA SE NEKO ISTAKNE IZNAD SVIH IAKO NIKAKO NIJE REC O TOME DA JE ON PRVENAC, PRVORODJENI...
U sledecem Biblijskom tekstu, imamo da je Jefrem nazvan prvencem iako je Ruvim u stvari jakovljev porvenac. 1 Moj 46,8.
Jer 31:9 Ići će plačući, i s molitvama ću ih dovesti natrag; vodiću ih pokraj potoka pravim putem, na kome se neće spoticati; jer sam Otac Izrailju, i Jefrem je prvenac moj.
Rec je o tome da je Jefrem nesto posbeno, iznad ostalih a ne o njegovom rodjenu i prvenstvu po rodjenju...
Izrailj je nazvan prvenac moj.
2.Mo 4:22 A ti ćeš reći Faraonu: Ovako kaže Gospod: Izrailj je sin moj, prvenac moj.
Izrilj nije prvi stvoren, rec je o tome da je Izrailj poseban, iznad svih ostalih anroda...
Za Isusa se kaze da je prvorodjeni, prvenac, iz mrtvih.
Sto nije slucaj, imamo mnostvo koji su ustali pre nejga i koje je sam vaskrsao pa i pre toiga, imamo Enoha i iliju kao smrtne ljude koji su otisli u nebesku slavu i mojsija koga je andjeo bozji vaskrsao u telu i koji je otisao na nebo, mnostvo vaskrslih za nebo, kada je Isus umro koji su otislis a njime u nebesku slaviu kao prvenci njegovog rada.
Kol 1:18 I On je glava telu crkve, koji je početak i prvorodjeni iz mrtvih, da bude On u svemu prvi;
Rec je o tome da je Isus izuzetan, poseban iz mrtvih iznad svih, jer njegovom smrcu i vaskrsenjem vaskrsavaju svi ostali i imaju rpavo na to...
Joh 5:39 Pregledajte pisma, jer vi mislite da imate
u njima život večni; i ona svedoče za mene
Bog kaze da ce cara Davida da ucini PRVORODJENIM iako mu bog nije Otac niti je David prvi sin svog Oca, nego najmladji...
Ps 89:27 I ja ću ga učiniti prvencem, višim od careva zemaljskih.
Rec je o tome, da ce Bog uciniti cara davida Iznad svih ostalih careva, posebnim nad svim carevima. nikako nije rec o Davidovom poreklu, stvaranju ili njegovom prvorodjenju, jer on to nije.
TAKAV IZRAZ SE CESTO KORISTI DA SE NEKO ISTAKNE IZNAD SVIH IAKO NIKAKO NIJE REC O TOME DA JE ON PRVENAC, PRVORODJENI...
U sledecem Biblijskom tekstu, imamo da je Jefrem nazvan prvencem iako je Ruvim u stvari jakovljev porvenac. 1 Moj 46,8.
Jer 31:9 Ići će plačući, i s molitvama ću ih dovesti natrag; vodiću ih pokraj potoka pravim putem, na kome se neće spoticati; jer sam Otac Izrailju, i Jefrem je prvenac moj.
Rec je o tome da je Jefrem nesto posbeno, iznad ostalih a ne o njegovom rodjenu i prvenstvu po rodjenju...
Izrailj je nazvan prvenac moj.
2.Mo 4:22 A ti ćeš reći Faraonu: Ovako kaže Gospod: Izrailj je sin moj, prvenac moj.
Izrilj nije prvi stvoren, rec je o tome da je Izrailj poseban, iznad svih ostalih anroda...
Za Isusa se kaze da je prvorodjeni, prvenac, iz mrtvih.
Sto nije slucaj, imamo mnostvo koji su ustali pre nejga i koje je sam vaskrsao pa i pre toiga, imamo Enoha i iliju kao smrtne ljude koji su otisli u nebesku slavu i mojsija koga je andjeo bozji vaskrsao u telu i koji je otisao na nebo, mnostvo vaskrslih za nebo, kada je Isus umro koji su otislis a njime u nebesku slaviu kao prvenci njegovog rada.
Kol 1:18 I On je glava telu crkve, koji je početak i prvorodjeni iz mrtvih, da bude On u svemu prvi;
Rec je o tome da je Isus izuzetan, poseban iz mrtvih iznad svih, jer njegovom smrcu i vaskrsenjem vaskrsavaju svi ostali i imaju rpavo na to...
Joh 5:39 Pregledajte pisma, jer vi mislite da imate

U ovom tekstu takodje nije rec o isusovom stvaranju ili rodjenju, vec da je on iznad i poseban nad svim vernima.
Röm 8:29 Jer koje napred pozna one i odredi da budu jednaki obličju Sina njegovog, da bi On bio prvorodjeni medju mnogom braćom.
Ne da je isus prvorodjeni, nego da bi bio., to postao kaze biblijski tekst
Isus je svojim delom spasenja, postao izuztan, poseban nad svima nama iako je dobrovoljno postao JEDAN ODN NAS...
Heb 2:14 Budući, pak, da deca imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest djavola;
Ipak je on poseban jer se kroz nejga spasavamo...
1.Kor 1:18 Jer je reč krstova ludost onima koji ginu; a nama je koji se spasavamo sila Božija.
1.Joh 1:7 Ako li u videlu hodimo, kao što je On sam u videlu, imamo zajednicu jedan s drugim, i krv Isusa Hrista, Sina Njegovog, očišćava nas od svakog greha.
Röm 8:29 Jer koje napred pozna one i odredi da budu jednaki obličju Sina njegovog, da bi On bio prvorodjeni medju mnogom braćom.
Ne da je isus prvorodjeni, nego da bi bio., to postao kaze biblijski tekst
Isus je svojim delom spasenja, postao izuztan, poseban nad svima nama iako je dobrovoljno postao JEDAN ODN NAS...
Heb 2:14 Budući, pak, da deca imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest djavola;
Ipak je on poseban jer se kroz nejga spasavamo...
1.Kor 1:18 Jer je reč krstova ludost onima koji ginu; a nama je koji se spasavamo sila Božija.
1.Joh 1:7 Ako li u videlu hodimo, kao što je On sam u videlu, imamo zajednicu jedan s drugim, i krv Isusa Hrista, Sina Njegovog, očišćava nas od svakog greha.
Poslednji izmenio Glasnik dana 2013-12-29, 19:04, izmenjeno ukupno 1 puta
Jos jedan primer prvorodnih; prvorodjenih.
Heb 12:23 K saboru i crkvi prvorodnih koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji svih, i duhovima savršenih pravednika,
I vode se sveti ili verni oznacavaju kao, Grcki: protokoi prvorodjenci.
Iako oni to nisu, jer je Bog imao svoje verne pocev od Adama pa Izrailja itd...
Rec je o tome da su oni posebni, iznad svih ostalih ljudi pred Bogom...
A ne da su stvoreni, rodjeni itd....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heb 12:23 K saboru i crkvi prvorodnih koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji svih, i duhovima savršenih pravednika,
I vode se sveti ili verni oznacavaju kao, Grcki: protokoi prvorodjenci.
Iako oni to nisu, jer je Bog imao svoje verne pocev od Adama pa Izrailja itd...
Rec je o tome da su oni posebni, iznad svih ostalih ljudi pred Bogom...
A ne da su stvoreni, rodjeni itd....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Otac prvo lice Bozanstva, nikada nije rodio ili stvorio Sina. Isus je posinjen, u jednom periodu nebeslke istorije, Otac posinjuje sina, radi plana spasenja.
Posinivsi Isusa, prvo lice Bozanstva dobija i ulogu Oca.
Mi vidimo taj dogadjaj gde prvo lice Bozanstva kaze:
On kaze Isusu koji nije nejgov sin i pre toga razgovaraju:
Ps 2:7 Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni:Ti si sin moj, ja te sad rodih.
Apg 13:33 Kao što je napisano i u drugom psalmu: Ti si moj Sin, ja Te danas rodih.
Heb 1:5 Jer kome od andjela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
Heb 5:5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički, nego Onaj koji Mu reče: Ti si moj sin, ja Te danas
rodih.
Prvo lice Bozanstva razgovara sa Isusom koji nije njegov sin a razgovaraju gore i on ga posinjuje, ti to postajes od danas kaze mu.
Isus nije sin Bozji po stvaranju ili slicno. Isus je psoinjen, on postaje sin Bozji. Prvo lice Bozastva razgovara s anjime i to mu kaze. Zasto mu to kaze od danas postajes moj sin?
Zasto je Isus postao posinjen? Prvo lice Bozastva pita, a Isus odgovara:
Isaija 6:8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.
Ja cu ici kaze Isus. Od tog trnutka isus preuzima ulogu Adama i pocinje njegovo delo spasenja.
Sta on cini?
Fil 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da s eunizi;
Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.
Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
Isus bio Bog koji je sam sebe unizio da bi nas spasio. Niko ga nije unizio.
On od tog trenutka preuzima ulogu Adama. On igra ulogu ponizenog. Zasto?
https://biblija.serbianforum.info/t39-nefilimi-u-bibliji
Na ovom blogu je to opisano.
Joh 1:1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju stvoreno, i bez Nje ništa nije stvoreno što je stvoreno.
Ovde imamo jasnu sitinu da Isus nije stvoreno bice, vec Bog koji je stvarao . Nista nije stvoreno bez njega . Sto zancid a Isus nije niakda stvoren.
Nista nije stvoreno bez njega sto je stvoreno. Da je on stvoren tako ne bi moglo da pise. Jer bi nipak nesto bilo stvoreno pre nejga sto je stvorano. Ali tekst kaze da nista nije stvoreno sto je stvoreno bez n jega. Sto nam pokazuje njegovo vecno postojanje.
Posinivsi Isusa, prvo lice Bozanstva dobija i ulogu Oca.
Mi vidimo taj dogadjaj gde prvo lice Bozanstva kaze:
On kaze Isusu koji nije nejgov sin i pre toga razgovaraju:
Ps 2:7 Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni:Ti si sin moj, ja te sad rodih.
Apg 13:33 Kao što je napisano i u drugom psalmu: Ti si moj Sin, ja Te danas rodih.
Heb 1:5 Jer kome od andjela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
Heb 5:5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički, nego Onaj koji Mu reče: Ti si moj sin, ja Te danas
rodih.
Prvo lice Bozanstva razgovara sa Isusom koji nije njegov sin a razgovaraju gore i on ga posinjuje, ti to postajes od danas kaze mu.
Isus nije sin Bozji po stvaranju ili slicno. Isus je psoinjen, on postaje sin Bozji. Prvo lice Bozastva razgovara s anjime i to mu kaze. Zasto mu to kaze od danas postajes moj sin?
Zasto je Isus postao posinjen? Prvo lice Bozastva pita, a Isus odgovara:
Isaija 6:8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.
Ja cu ici kaze Isus. Od tog trnutka isus preuzima ulogu Adama i pocinje njegovo delo spasenja.
Sta on cini?
Fil 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da s eunizi;
Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.
Isus bio Bog koji je sam sebe unizio da bi nas spasio. Niko ga nije unizio.
On od tog trenutka preuzima ulogu Adama. On igra ulogu ponizenog. Zasto?
https://biblija.serbianforum.info/t39-nefilimi-u-bibliji
Na ovom blogu je to opisano.
Joh 1:1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju stvoreno, i bez Nje ništa nije stvoreno što je stvoreno.
Ovde imamo jasnu sitinu da Isus nije stvoreno bice, vec Bog koji je stvarao . Nista nije stvoreno bez njega . Sto zancid a Isus nije niakda stvoren.
Nista nije stvoreno bez njega sto je stvoreno. Da je on stvoren tako ne bi moglo da pise. Jer bi nipak nesto bilo stvoreno pre nejga sto je stvorano. Ali tekst kaze da nista nije stvoreno sto je stvoreno bez n jega. Sto nam pokazuje njegovo vecno postojanje.
Poslednji put izmenio Glasnik dana 2016-03-10, 21:46, izmenio ukupno 3 puta
SAMO JE BOG DOBAR A JELI ISUS? UCITELJU BLAGI?
Biblijski Komentar William Mackdonlad strana 311.
Luka 18.19.
Jednog dana dolazi jedan od vodecih ljudi i naziva Isusa dobrim uciteljem.
Pitajuci ga sta da ucini da bi bio spasen.
Rec dobar u nasem jeziku ne znaci nista.
Ali u izvornom jeziku, ona ima znacenje koje se koristi za Boga, u religioznom smislu 2 Mojsijeve 20.2. bog je milostiv, dobar jer se otrkio ljudima.
Isus ga prvo podseca da je samo bog dobar.
Isus ovim nije hteo da kaze da on nije Bog.
Vec je isus hteo sa time da navde ovog vodeceg coveka da sam prepozna i prizna ovu cinjenicu da je isus Bog.
Jer ako je Isus dobar, onda je on bog.
Jer je samo Bog u svojoj prirodi dobar.
Strana 113.
Matej. 19.17.
Nas Gospod je ovog coveka stavio na probu.
Posto ga je pitao. zasto me pitas o dobru?
Jedan je samo dobar. Isus nije hteo svoje Bozastvo da dovede u pitanje,
Nego je hteo da ovom covekud a priliku da sam kaze:
bas te zato zovem dobrim, jer si ti Bog.
Strana 197.
Marko 10.18.
Isus nije odbio titulu dobri ucitelj.
Nego je to upotrebio da ipsroba veru ovog coveka.
Samo Bog je dobar.
Isus je hteo da navede ovog coveka da prizna njegovo Bozanstvo.
ELBERFELDER KOMENTAR STRANA 125.
Ucitelju DOBRI. Grcka rec ( HILASKOMAI) koristi se u septaugintii i Novom zavetu u vezi sa POKLOPCEM KOVCEGA ZAVETA kojis e zvao Pomirenje.
Religiozno pismeni jevrej nije mislio na obicnu dobrotu ili milost kada je bilo reci o Bogu.
Vec krvlju poprskan poklopac pomirenja.
Pomirenja kojim je Bog pokazao svoju milost, dobrotu, oprostenja coveku i posinjenja.
1. Covek Isusu daje atribut Boga.
2. Isus mu nije rekao da ON nije blag.
3. Isus kaze, ako ja imam atribut Boga, kako sam samo ucitelj?
Biblijski Komentar William Mackdonlad strana 311.
Luka 18.19.
Jednog dana dolazi jedan od vodecih ljudi i naziva Isusa dobrim uciteljem.
Pitajuci ga sta da ucini da bi bio spasen.
Rec dobar u nasem jeziku ne znaci nista.
Ali u izvornom jeziku, ona ima znacenje koje se koristi za Boga, u religioznom smislu 2 Mojsijeve 20.2. bog je milostiv, dobar jer se otrkio ljudima.
Isus ga prvo podseca da je samo bog dobar.
Isus ovim nije hteo da kaze da on nije Bog.
Vec je isus hteo sa time da navde ovog vodeceg coveka da sam prepozna i prizna ovu cinjenicu da je isus Bog.
Jer ako je Isus dobar, onda je on bog.
Jer je samo Bog u svojoj prirodi dobar.
Strana 113.
Matej. 19.17.
Nas Gospod je ovog coveka stavio na probu.
Posto ga je pitao. zasto me pitas o dobru?
Jedan je samo dobar. Isus nije hteo svoje Bozastvo da dovede u pitanje,
Nego je hteo da ovom covekud a priliku da sam kaze:
bas te zato zovem dobrim, jer si ti Bog.
Strana 197.
Marko 10.18.
Isus nije odbio titulu dobri ucitelj.
Nego je to upotrebio da ipsroba veru ovog coveka.
Samo Bog je dobar.
Isus je hteo da navede ovog coveka da prizna njegovo Bozanstvo.
ELBERFELDER KOMENTAR STRANA 125.
Ucitelju DOBRI. Grcka rec ( HILASKOMAI) koristi se u septaugintii i Novom zavetu u vezi sa POKLOPCEM KOVCEGA ZAVETA kojis e zvao Pomirenje.
Religiozno pismeni jevrej nije mislio na obicnu dobrotu ili milost kada je bilo reci o Bogu.
Vec krvlju poprskan poklopac pomirenja.
Pomirenja kojim je Bog pokazao svoju milost, dobrotu, oprostenja coveku i posinjenja.
1. Covek Isusu daje atribut Boga.
2. Isus mu nije rekao da ON nije blag.
3. Isus kaze, ako ja imam atribut Boga, kako sam samo ucitelj?
Poslednji izmenio Glasnik dana 2013-12-29, 19:39, izmenjeno ukupno 1 puta
1. deo.
DA LI JE ISUS PRUHVATAO RELEGIOZNO KLANJANJE, POKJLANJANJE,PADANJE NA KOLENA PRED NJIM I MOLENJE KOJE PRIPADA SAMO BOGU?
PRIHVATAO JE.
I TO POKAZUJE NEJGOVO BOZANSTVO !!!
Pokrenuti bozjim duhom mudraci sa istoka su proucavali Biblijska prorocastva i saznali su za rodjenje Isusa.
Pokrenuti bozjim duhom poklonili su mu se kao sto se Bogu poklanja jer je isus bio Bog koji je dosao na zemlju.
Mt 2:2 Gde je car judejski što se rodio? Jer smo videli Njegovu zvezdu na istoku i došli smo da Mu se poklonimo.
Mt 2:11 I ušavši u kuću, videše dete s Marijom materom Njegovom, i padoše i pokloniše Mu se; pa otvoriše dare svoje i darivaše Ga: zlatom, i tamjanom, i smirnom.
Sam sotona je znao kome se klanjas njega priznajes za Bogap aje kusajuci isusa trazio od njega d amu s epokloni:
Mt 4:9 I reče Mu: Sve ovo daću tebi ako padneš i pokloniš mi se.
STA ODGOVARA ISUS SOTONI NA TO?
Mt 4:10 Tada reče njemu Isus: Idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu Bogu svom poklanjaj se i Njemu jedino služi.
ISUS DOBRO ZNA DA SE KALNJANJEM SLUZI SAMO BOGU:
Medjutim on sam prihvata takav oblik obozavanja koji kroz ove nejgove reci i samim cinom prihvatanja klanjanja priznaje da je Bog.
PRIMERI RELIGIOZNOG KALNJANJA I MOLENJA PRED ISUSOM I PADANJE NA KOLENA KOJE ON PRIHVATA..
:
Mt 14:33 A koji behu u lađi pristupiše i pokloniše Mu se govoreći: Vaistinu Ti si Sin Božji.
Mt 15:25 A ona pristupivši pokloni Mu se govoreći: Gospode pomozi mi!
Mt 28:9 A kad iđahu da jave učenicima Njegovim, i gle, srete ih Isus govoreći: Zdravo! A one pristupivši uhvatiše se za noge Njegove i pokloniše Mu se.
Mt 28:17 I kad Ga videše, pokloniše Mu se; a jedni posumnjaše.
Markus 5:6 A kad vide Isusa iz daleka, poteče i pokloni Mu se.
Apostoli se klanjaju Isusu:
Lk 24:52 I oni Mu su pokloniše, i vratiše se u Jerusalim s velikom radošću.
Joh 9:38 A on reče: Verujem Gospode! I pokloni Mu se.
PETAR KADA SU NJEMU HTELI DA SE KLANJAJU SVOJIM CINOM ODBIJANJA KLANJANJA, POKAZUJE DA JE ON SAMO COVEK A SA TIME POKAZUJE DA JE ISUS VISE OD COVEKA, SAM BOG:
25 A kad Petar htede da uđe, srete ga Kornilije, i padnuvši na noge njegove pokloni se.
26 I Petar ga podiže govoreći: Ustani, i ja sam čovek.
Dela 10
KAKO SE PONASAJU ANDJELI KADA LJUDI ZELE DA IMA SE KLANJAJU KAO BOGU?
ODBIJAJU:
Off 19:10 I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.
Off 22:8 I ja Jovan videh ovo i čuh; i kad čuh i videh, padoh da se poklonim na noge anđela koji mi ovo pokaza.
Off 22:9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.
Zasto postupaju tako andjeli?
Zato sto su stvorenja i znaju da klanjanje pripada smo Bogu i kada bi prihvatili tako nesto sa time bi rekli da su bogvi a to bi bio greh koji je upravo nacinio sam sotona pozeleci a bude Bog.
Pred Isusom padaju i mole ga a on ne postupa kao andjeli ili apsotoli ne kaze ne, vec prihvata takvo obozavanje.:
22 I gle, dođe jedan od starešina zborničkih po imenu Jair; i videvši Ga pade pred noge Njegove.
23 I moljaše Ga vrlo govoreći: Kći je moja na samrti; da dođeš i da metneš na nju ruke da ozdravi i živi.
Markus 7:25 Jer čuvši za Nj žena što u njenoj kćeri beše duh nečisti, dođe i pade k nogama Njegovim.
Lk 5:12 I kad beše Isus u jednom gradu, i gle, čovek sav u gubi: i videvši Isusa pade ničice moleći Mu se i govoreći: Gospode! Ako hoćeš možeš me očistiti.
27 A kad iziđe On na zemlju, srete Ga jedan čovek iz grada u kome behu đavoli od mnogo godina, i u haljine ne oblačaše se, i ne življaše u kući, nego u grobovima.
28 A kad vide Isusa, povika i pripade k Njemu i reče zdravo: Šta je tebi do mene, Isuse, Sine Boga Najvišeg? Molim Te, ne muči me.
Luka 8.
Lk 8:41 I gle, dođe čovek po imenu Jair, koji beše starešina u zbornici, i pade pred noge Isusove, i moljaše Ga da uđe u kuću njegovu;
Lk 8:47 A kad vide žena da se nije sakrila, pristupi drhćući, i pade pred Njim, i kaza Mu pred svim narodom zašto Ga se dotače i kako odmah ozdravi.
15 A jedan od njih videvši da se isceli povrati se hvaleći Boga glasno,
16 I pade ničice pred noge Njegove, i zahvali Mu. I to beše Samarjanin.
Luka 17.
Joh 11:32 A Marija kako dođe gde beše Isus, i vide Ga, pade na noge Njegove govoreći Mu: Gospode! Da si Ti bio ovde, ne bi umro moj brat.
Markus 10:17 I kad izađe na put, pritrča neko, i kleknuvši na kolena pred Njim pitaše Ga: Učitelju blagi! Šta mi treba činiti da dobijem život večni?
Markus 5:23 I moljaše Ga vrlo govoreći: Kći je moja na samrti; da dođeš i da metneš na nju ruke da ozdravi i živi.
Lk 8:41 I gle, dođe čovek po imenu Jair, koji beše starešina u zbornici, i pade pred noge Isusove, i moljaše Ga da uđe u kuću njegovu;
Joh 4:47 Ovaj čuvši da Isus dođe iz Judeje u Galileju, dođe k Njemu i moljaše Ga da siđe i da mu isceli sina; jer beše na samrti.
24 I pođe s njim; i za Njim iđaše naroda mnogo i turkahu Ga.
Apostoli pozivaju na klanjanje Isusu:
Phil 2:10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
DA LI JE ISUS PRUHVATAO RELEGIOZNO KLANJANJE, POKJLANJANJE,PADANJE NA KOLENA PRED NJIM I MOLENJE KOJE PRIPADA SAMO BOGU?
PRIHVATAO JE.
I TO POKAZUJE NEJGOVO BOZANSTVO !!!
Pokrenuti bozjim duhom mudraci sa istoka su proucavali Biblijska prorocastva i saznali su za rodjenje Isusa.
Pokrenuti bozjim duhom poklonili su mu se kao sto se Bogu poklanja jer je isus bio Bog koji je dosao na zemlju.
Mt 2:2 Gde je car judejski što se rodio? Jer smo videli Njegovu zvezdu na istoku i došli smo da Mu se poklonimo.
Mt 2:11 I ušavši u kuću, videše dete s Marijom materom Njegovom, i padoše i pokloniše Mu se; pa otvoriše dare svoje i darivaše Ga: zlatom, i tamjanom, i smirnom.
Sam sotona je znao kome se klanjas njega priznajes za Bogap aje kusajuci isusa trazio od njega d amu s epokloni:
Mt 4:9 I reče Mu: Sve ovo daću tebi ako padneš i pokloniš mi se.
Mt 4:10 Tada reče njemu Isus: Idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu Bogu svom poklanjaj se i Njemu jedino služi.
ISUS DOBRO ZNA DA SE KALNJANJEM SLUZI SAMO BOGU:
Medjutim on sam prihvata takav oblik obozavanja koji kroz ove nejgove reci i samim cinom prihvatanja klanjanja priznaje da je Bog.
PRIMERI RELIGIOZNOG KALNJANJA I MOLENJA PRED ISUSOM I PADANJE NA KOLENA KOJE ON PRIHVATA..
:
Mt 14:33 A koji behu u lađi pristupiše i pokloniše Mu se govoreći: Vaistinu Ti si Sin Božji.
Mt 15:25 A ona pristupivši pokloni Mu se govoreći: Gospode pomozi mi!
Mt 28:9 A kad iđahu da jave učenicima Njegovim, i gle, srete ih Isus govoreći: Zdravo! A one pristupivši uhvatiše se za noge Njegove i pokloniše Mu se.
Mt 28:17 I kad Ga videše, pokloniše Mu se; a jedni posumnjaše.
Markus 5:6 A kad vide Isusa iz daleka, poteče i pokloni Mu se.
Apostoli se klanjaju Isusu:
Lk 24:52 I oni Mu su pokloniše, i vratiše se u Jerusalim s velikom radošću.
Joh 9:38 A on reče: Verujem Gospode! I pokloni Mu se.
PETAR KADA SU NJEMU HTELI DA SE KLANJAJU SVOJIM CINOM ODBIJANJA KLANJANJA, POKAZUJE DA JE ON SAMO COVEK A SA TIME POKAZUJE DA JE ISUS VISE OD COVEKA, SAM BOG:
25 A kad Petar htede da uđe, srete ga Kornilije, i padnuvši na noge njegove pokloni se.
Dela 10
KAKO SE PONASAJU ANDJELI KADA LJUDI ZELE DA IMA SE KLANJAJU KAO BOGU?
ODBIJAJU:
Off 19:10 I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.
Off 22:8 I ja Jovan videh ovo i čuh; i kad čuh i videh, padoh da se poklonim na noge anđela koji mi ovo pokaza.
Off 22:9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.
Zasto postupaju tako andjeli?
Zato sto su stvorenja i znaju da klanjanje pripada smo Bogu i kada bi prihvatili tako nesto sa time bi rekli da su bogvi a to bi bio greh koji je upravo nacinio sam sotona pozeleci a bude Bog.
Pred Isusom padaju i mole ga a on ne postupa kao andjeli ili apsotoli ne kaze ne, vec prihvata takvo obozavanje.:
22 I gle, dođe jedan od starešina zborničkih po imenu Jair; i videvši Ga pade pred noge Njegove.
23 I moljaše Ga vrlo govoreći: Kći je moja na samrti; da dođeš i da metneš na nju ruke da ozdravi i živi.
Markus 7:25 Jer čuvši za Nj žena što u njenoj kćeri beše duh nečisti, dođe i pade k nogama Njegovim.
Lk 5:12 I kad beše Isus u jednom gradu, i gle, čovek sav u gubi: i videvši Isusa pade ničice moleći Mu se i govoreći: Gospode! Ako hoćeš možeš me očistiti.
27 A kad iziđe On na zemlju, srete Ga jedan čovek iz grada u kome behu đavoli od mnogo godina, i u haljine ne oblačaše se, i ne življaše u kući, nego u grobovima.
28 A kad vide Isusa, povika i pripade k Njemu i reče zdravo: Šta je tebi do mene, Isuse, Sine Boga Najvišeg? Molim Te, ne muči me.
Luka 8.
Lk 8:47 A kad vide žena da se nije sakrila, pristupi drhćući, i pade pred Njim, i kaza Mu pred svim narodom zašto Ga se dotače i kako odmah ozdravi.
15 A jedan od njih videvši da se isceli povrati se hvaleći Boga glasno,
16 I pade ničice pred noge Njegove, i zahvali Mu. I to beše Samarjanin.
Luka 17.
Joh 11:32 A Marija kako dođe gde beše Isus, i vide Ga, pade na noge Njegove govoreći Mu: Gospode! Da si Ti bio ovde, ne bi umro moj brat.
Markus 10:17 I kad izađe na put, pritrča neko, i kleknuvši na kolena pred Njim pitaše Ga: Učitelju blagi! Šta mi treba činiti da dobijem život večni?
Markus 5:23 I moljaše Ga vrlo govoreći: Kći je moja na samrti; da dođeš i da metneš na nju ruke da ozdravi i živi.
Joh 4:47 Ovaj čuvši da Isus dođe iz Judeje u Galileju, dođe k Njemu i moljaše Ga da siđe i da mu isceli sina; jer beše na samrti.
24 I pođe s njim; i za Njim iđaše naroda mnogo i turkahu Ga.
Apostoli pozivaju na klanjanje Isusu:
Phil 2:10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poslednji izmenio Glasnik dana 2013-12-29, 19:38, izmenjeno ukupno 1 puta
2.deo.
STA ZNACI GRCKA REC BIBLIJSKOG TEKSTA za sotonu, za Isusa za apostole, klanjati, poklonioti, padnuti, PROSKYNEO?
:
Sam sotona je znao kome se klanjas njega priznajes za Boga pa je kusajuci Isusa trazio od njega da mu se pokloni:
Mt 4:9 I reče Mu: Sve ovo daću tebi ako padneš (proskyneo) i pokloniš mi se.
Mt 4:10 Tada reče njemu Isus: Idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu Bogu svom poklanjaj (proskyneo)se i Njemu jedino služi.
ISUS DOBRO ZNA DA SE KALNJANJEM SLUZI SAMO BOGU PA TO I KAZE SOTONI.
Ljudi padaju na kolena pred isusom i mole muse.
Lk 5:12 I kad beše Isus u jednom gradu, i gle, čovek sav u gubi: i videvši Isusa pade ničice(proskyneo) moleći Mu se i govoreći: Gospode! Ako hoćeš možeš me očistiti.
MarkO 10:17 I kad izađe na put, pritrča neko, i kleknuvši na kolena n(proskyneo) pred Njim pitaše Ga: Učitelju blagi! Šta mi treba činiti da dobijem život večni?
Mt 28:9 A kad iđahu da jave učenicima Njegovim, i gle, srete ih Isus govoreći: Zdravo! A one pristupivši uhvatiše se za noge Njegove i pokloniše (proskyneo) Mu se
Markus 5:6 A kad vide Isusa iz daleka, poteče i pokloni Mu se (proskyneo).
Joh 9:38 A on reče: Verujem Gospode! I pokloni Mu se.(proskyneo)
22 I gle, dođe jedan od starešina zborničkih po imenu Jair; i videvši Ga pade pred noge Njegove.(proskyneo)
Markus 7:25 Jer čuvši za Nj žena što u njenoj kćeri beše duh nečisti, dođe i pade k nogama Njegovim.(proskyneo)
ISTI SLUCAJ SA APOSTOLIMA )proskyneo) ALI APOSTOLI NE PRIHVATAJU TAKVO PADANJE I KLANJANJE JER U TOME RAZUMEJU DA SE TAKO SAMO BOGU KLANJA NNE LJUDIMA.
25 A kad Petar htede da uđe, srete ga Kornilije, i padnuvši na noge njegove pokloni se.(proskyneo)
Dela 10
Off 19:10 I padnuvši (rposkuneo)pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; (proskyneo) jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.
Off 22:9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni. (proskyneo)
Za apsotole za sotonu za Isusa je grcka rec PROSKYNEO nacin obozavnja samo boga.
U slucaju sotone da je Isus pao pred njim i poklonio se proskyneo, dao bi mu cast kao bogu.
Kada se ljudi klanjaju padaju pred apostolima proskyneo, to je za njih nestovsto pripada Bogu. obozavanje Boga.
Medjutim ljudi to cine pred Isusom koje on i prihvata!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
STA ZNACI GRCKA REC BIBLIJSKOG TEKSTA za sotonu, za Isusa za apostole, klanjati, poklonioti, padnuti, PROSKYNEO?
:
Sam sotona je znao kome se klanjas njega priznajes za Boga pa je kusajuci Isusa trazio od njega da mu se pokloni:
Mt 4:9 I reče Mu: Sve ovo daću tebi ako padneš (proskyneo) i pokloniš mi se.
Mt 4:10 Tada reče njemu Isus: Idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu Bogu svom poklanjaj (proskyneo)se i Njemu jedino služi.
ISUS DOBRO ZNA DA SE KALNJANJEM SLUZI SAMO BOGU PA TO I KAZE SOTONI.
Ljudi padaju na kolena pred isusom i mole muse.
Lk 5:12 I kad beše Isus u jednom gradu, i gle, čovek sav u gubi: i videvši Isusa pade ničice(proskyneo) moleći Mu se i govoreći: Gospode! Ako hoćeš možeš me očistiti.
MarkO 10:17 I kad izađe na put, pritrča neko, i kleknuvši na kolena n(proskyneo) pred Njim pitaše Ga: Učitelju blagi! Šta mi treba činiti da dobijem život večni?
Mt 28:9 A kad iđahu da jave učenicima Njegovim, i gle, srete ih Isus govoreći: Zdravo! A one pristupivši uhvatiše se za noge Njegove i pokloniše (proskyneo) Mu se
Markus 5:6 A kad vide Isusa iz daleka, poteče i pokloni Mu se (proskyneo).
Joh 9:38 A on reče: Verujem Gospode! I pokloni Mu se.(proskyneo)
22 I gle, dođe jedan od starešina zborničkih po imenu Jair; i videvši Ga pade pred noge Njegove.(proskyneo)
Markus 7:25 Jer čuvši za Nj žena što u njenoj kćeri beše duh nečisti, dođe i pade k nogama Njegovim.(proskyneo)
ISTI SLUCAJ SA APOSTOLIMA )proskyneo) ALI APOSTOLI NE PRIHVATAJU TAKVO PADANJE I KLANJANJE JER U TOME RAZUMEJU DA SE TAKO SAMO BOGU KLANJA NNE LJUDIMA.
25 A kad Petar htede da uđe, srete ga Kornilije, i padnuvši na noge njegove pokloni se.(proskyneo)
Dela 10
Off 19:10 I padnuvši (rposkuneo)pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; (proskyneo) jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.
Off 22:9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni. (proskyneo)
Za apsotole za sotonu za Isusa je grcka rec PROSKYNEO nacin obozavnja samo boga.
U slucaju sotone da je Isus pao pred njim i poklonio se proskyneo, dao bi mu cast kao bogu.
Kada se ljudi klanjaju padaju pred apostolima proskyneo, to je za njih nestovsto pripada Bogu. obozavanje Boga.
Medjutim ljudi to cine pred Isusom koje on i prihvata!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
3. deo.
Sta nam jos pokazuje da su pred Isusom padali odajuci mu bozansku slavu i obozavanje?
Pa to da su to vecinom cinili kada je Isus pokazivao svoju Bozasnku moc, cineci cuda, dizajuci mrtve, lececi, ljudi oni su prepoznavali u njemu Bozasntvo.
Nisu se oni rped Isuom kalnjali i padali samo kao pred nekim obicnim covekom vec iz RELIGIOZNIH razloga a to moze samo pred Bogom.
A Isus da nije Bog i da je stvorenje, nikako nebi smeo da prihavati takvo obozavanje.
On bi bio obavezan da kaze, kao i apostoli ili andjeli.
Ne ne cinite to.
I ja sam samo sluga i poslanik.
Bog je to ucnio kroz mene, ne ja.
Isus kaze u stvari sviojim nacinom JA SAM TO UCINIO.
Sta kazu strucnjaci za biblijski recnik i komentatori?
Isus je rekao moja dela pokazuju ko sam ja i u njima ce te to prepoznati ko sam.
Sta su ljudi prepoznvali pa su padali pred Isusom?
Lk 5:8 A kad vide Simon Petar, pripade ka kolenima Isusovim govoreći: Iziđi od mene, Gospode! Ja sam čovek grešan.
.
Petar je u Isusu jasno prepoznao Bozansko delo.
U prisustvu Isusovog svetog uticaja, Petar prepoznaja svoju gresnost i nistavost i pada na kolena pred Isuom.
I moli Isusa da izadje jer je on gresnik nije dostojan da takvo bice bude u nejegovj kuci.
Sa time je Petar jasno prepoznao i izrazio rastojanje koje postoji izmedju gresnika i Boga.
Elbelfelder Brockhaus biblijski komentar strana 1342.
Posle Isusovog Bozasnkog delovanja ljudi padaju i kalanjaju mu se.
Ako Isus nije Bog to jest stvorenje, on nikako nebi smeo da prihvati takvo obozavanje i cast za ta dela koja je cinio.
On bi morao da kaze da Bogu pripada cast ne njemu i da mu je tu moc dao Bog.
Isus to ne cini ni u jednom slucaju!!!!!!!!
Zato sto je on Bog.
U recima izadji iz moje kuce ja sam gresnik petar pokazuje razliku koja postoji izmedju coveka i bozanstva.
Elberfelder Brockhaus biblijski komnetar originalnog teksta strana 994.
Kada je Mojsije samo jednom propustio da da postovanje Bogu za cudo koje je ucinio, nego je Izrailjcima rekao, evo vam voda cineci tako kao da im on daje vodu ne Bog.
Morao je da okusi smrt i nije mogao zbog toga da udje u obecanu zemlju.
Zato jer je stvorenje koje nesme sebi da prisvoji cast koja pripada Bogu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sta nam jos pokazuje da su pred Isusom padali odajuci mu bozansku slavu i obozavanje?
Pa to da su to vecinom cinili kada je Isus pokazivao svoju Bozasnku moc, cineci cuda, dizajuci mrtve, lececi, ljudi oni su prepoznavali u njemu Bozasntvo.
Nisu se oni rped Isuom kalnjali i padali samo kao pred nekim obicnim covekom vec iz RELIGIOZNIH razloga a to moze samo pred Bogom.
A Isus da nije Bog i da je stvorenje, nikako nebi smeo da prihavati takvo obozavanje.
On bi bio obavezan da kaze, kao i apostoli ili andjeli.
Ne ne cinite to.
I ja sam samo sluga i poslanik.
Bog je to ucnio kroz mene, ne ja.
Isus kaze u stvari sviojim nacinom JA SAM TO UCINIO.
Sta kazu strucnjaci za biblijski recnik i komentatori?
Isus je rekao moja dela pokazuju ko sam ja i u njima ce te to prepoznati ko sam.
Sta su ljudi prepoznvali pa su padali pred Isusom?
Lk 5:8 A kad vide Simon Petar, pripade ka kolenima Isusovim govoreći: Iziđi od mene, Gospode! Ja sam čovek grešan.
.
Petar je u Isusu jasno prepoznao Bozansko delo.
U prisustvu Isusovog svetog uticaja, Petar prepoznaja svoju gresnost i nistavost i pada na kolena pred Isuom.
I moli Isusa da izadje jer je on gresnik nije dostojan da takvo bice bude u nejegovj kuci.
Sa time je Petar jasno prepoznao i izrazio rastojanje koje postoji izmedju gresnika i Boga.
Elbelfelder Brockhaus biblijski komentar strana 1342.
Posle Isusovog Bozasnkog delovanja ljudi padaju i kalanjaju mu se.
Ako Isus nije Bog to jest stvorenje, on nikako nebi smeo da prihvati takvo obozavanje i cast za ta dela koja je cinio.
On bi morao da kaze da Bogu pripada cast ne njemu i da mu je tu moc dao Bog.
Isus to ne cini ni u jednom slucaju!!!!!!!!
Zato sto je on Bog.
U recima izadji iz moje kuce ja sam gresnik petar pokazuje razliku koja postoji izmedju coveka i bozanstva.
Elberfelder Brockhaus biblijski komnetar originalnog teksta strana 994.
Kada je Mojsije samo jednom propustio da da postovanje Bogu za cudo koje je ucinio, nego je Izrailjcima rekao, evo vam voda cineci tako kao da im on daje vodu ne Bog.
Morao je da okusi smrt i nije mogao zbog toga da udje u obecanu zemlju.
Zato jer je stvorenje koje nesme sebi da prisvoji cast koja pripada Bogu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hajde mi vi onda objasnite ovaj stih sa vase tacke gledista. ::1 Kor. 11:3 Ali hocu da znate da je svakomu muzu glava Hristos; a muz je glava zeni; a Bog je glava Hristu. Hristos na grckom u prevodu Pomazanik, Mesija sa Jevrejskog...poenta?
Ja nemam svoje tacke po ovom pitanju, vec cu to objasniti sa Biblijske tacke.
Verovatno vam je poznato da Isus ima vise imena i titula u Bibliji.
Sam Bog ima mnostvo imena i titula u Bibliji.
Sva ta imena znace nesto i nisu samo imena da se Bog nekako zove i slicno.
Ona govore o njegovim karakteristikama, moci sposobnosti, delovanju itd.
Tako i Isuova imena ili titule.
To je Biblijski princip oko imena.
Kada je Marija zatrudnela od Duha svetoga receno je da se Isus nazove Emnuelo koje znaci Bog snama.
Isusovo ime je Emauelo.
Medjutim Pavle u 1 Korincanima ne koristi to ime ili bilo koje drugo ili neku Idrugu isuovu titulu.
1 Kor. 11:3 Ali hocu da znate da je svakomu muzu glava Hristos; a muz je glava zeni; a Bog je glava Hristu.
On koristi rec, mesija, pomazanik.
Nasim recima Pavle kaze da je pomazanikova glava Bog Otac.
A pomazanik treba d abude covek i pavle kaze da je nad ljudskom prirodom pomazanika bog Otac.
Prvo, nikako ne znaci da je zena manja od muza kada kaze da joj je muz glava.
I ona je covek i on je covek.
Jer kako moze biti nesto manje sto je njegova kost?
1.Mo 2:23 A Adam reče: Sada eto kost od mojih kosti, i telo od mog tela. Neka joj bude ime čovečica, jer je uzeta od čoveka.
Obadvoje su jednaki pred Bogom i isto vazni.
Zena treba dobrovoljno da slusa muza.
Tako u tekstu da je Bog glava Hristu nikako ne znaci da je Isus manji od Oca ili nize prirode ili moci itd, vec da mu se podredio dobrovoljno sto ga nikako ne cinim manjim od njega.
Dakle Pavle nikako ne govori o Hristovom Bozastvu ili uopste da li je on veci ili Bog Otac.
Pavle svesno kaze pomazanik, jer govori o Hristovoj ljudskoj prirodi sa kojom se Isus dobrovoljno ponizio pred Ocem radi naseg spasenja, uzevsi uloogu Adama.
Dakle nikako nije rec o Hristovoj Bozanskoj prirodi koja bi sada trebala da bude podredjena Ocu.
To nikako.
Mi se dobrovoljn o podredimo poslodavcu, ali sa time on nije bog nad nama ili nije postao bog a mi ostali ljudi.
Podredjivanjem se ne menja priroda.
Jer da bi Hristos postao pomazanik, bilo je potrebno da se ponizi i uzme ljudsku prirodu.
Osim toga pomazanik, Mesija treba da dodje iz Davidovog plemna, sto goovri o njegovoj ljudskoj prirodi.
I treba da bude rodjen od zene, devojke, sto govori o njegovoj ljudskoj prirodi.
Stihove koje sam ti dao ranije jasno objasnjavaju Hristovo doborovoljno unizenje radi naseg spasenja uzevsi ljudsku prirodu.
To je nejgova licna odluka.
Zato on uzima ulogu sina, on postaje sin, to jest biva posinjen.
Bozanska licnost otac mu kaze, od danas si moj sin a ne stvara ga.
I te stihove sam ti dao.
Phil 2:5 Jer ovo da se misli medju vama šta je i u Hristu Isusu,
Phil 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Dakle Mesija ne bi mogao da spasi svet da se nije podredio Ocu.
On je to morao da ucini jer smo mi Bogu podredjeni, zbog nas je to mroao.
Jer je Adam podredjen Bogu.
Isus je trebao da nastavi tamo gde je Adam pao.
Isus pocinje kod apetita svoju mesijansku sluzbu.
Adam pada na apetit.
I Isus tu pocinje, to jest nastavlja svoju mesijansku sluzbu i prvo sto cini on pobedjuje apetit.
40 dana i noci u pustinji bez vode i hleba.
Kako bi Isus mogao da predstavlja Adama kada se ne bi podredio?
Kao podredjen je trebalo da pobedi greh oslanjajuci se na Ocevu silu sto i mi trebamo, onda da cinimo.
Isus je trebalo u svemu da nam bude i primer.
Heb 2:16 Jer se zaista ne primaju andjeli, nego se prima seme Avraamovo.
Heb 2:17 Zato beše dužan u svemu da bude kao braća, da bude milostiv i veran poglavar sveštenički pred Bogom, da očisti grehe narodne.
Heb 2:18 Jer u čemu postrada i iskušan bi u onome može pomoći i onima koji se iskušavaju.
Ako bi se on oslanjao na sebe, kako bi nam bio primer oslanjanja na Oca?
Ako bi se Isus oslanjao na svoju Bozansku silu, kako bi nam bio primer pobede kada mi nsimo bogovi?
Zato i mi treba da pobedimo kao on sto je.
Da je on pobedio svojom bozasnkom silom, kako bi smo mi mogli da pobedimo kao ljudi?
Uvek bi smo mogli da kazemo da je njemu bilo lako pobedivsi svojopm bozanskom kilom greh i sotonu.
Kako bi onda ovo moglod a pise?
Eph 4:12 Da se sveti priprave za delo službe, na sazidanje tela Hristovog;
Eph 4:13 Dokle dostignemo svi u jedinstvo vere i poznanje Sina Božijeg, u čoveka savršenog, u meru rasta visine Hristove;
I sama greh coveka je zahtevao da bude ljudsko seme ne andjeosko ili samo bozasnko, i zato je Isus morao da postane covek inace pravda ne bi mogla da bude zadovoljena..
Heb 2:16 Jer se zaista ne primaju andjeli, nego se prima seme Avraamovo.
Heb 2:17 Zato beše dužan u svemu da bude kao braća, da bude milostiv i veran poglavar sveštenički pred Bogom, da očisti grehe narodne.
Heb 2:18 Jer u čemu postrada i iskušan bi u onome može pomoći i onima koji se iskušavaju.

» Isus je zaista Mesija?
» Kako nas je Isus spasio?
» ISUS JE TAKODJE BOG JHVH. JAVE !!!
» Drugi Adam Isus, od samog pocetka nagovesten u bibliji
» Da li je Isus sisao u pakao duhovima u tamnici?
» Kako nas je Isus spasio?
» ISUS JE TAKODJE BOG JHVH. JAVE !!!
» Drugi Adam Isus, od samog pocetka nagovesten u bibliji
» Da li je Isus sisao u pakao duhovima u tamnici?
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|