Da li nalazimo Boga kroz Crkvu ili kroz Isusa?
Strana 1 od 1
Da li nalazimo Boga kroz Crkvu ili kroz Isusa?
06.02.14.
Pitanje:
Jov14:1 Da se ne plaši srce vaše, verujte Boga, i mene verujte.
Jov 14:2 Mnogi su stanovi u kući Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.
Jov 14:3 I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja.
Jov14:4 I kuda ja idem znate, i put znate.
Jov 14:5 Reče Mu Toma: Gospode! Ne znamo kuda ideš; i kako možemo put znati?
Jov 14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
Postoje razne teorije, meni najzanimljivija je da zaključak izveden iz ove čuvene Isusove rečenice (čovek nalazi Boga samo kroz Isusa)
u crkvenom tumačenju znači da čovek nalazi Boga samo kroz crkvu..
Kako vi tumačite ovu rečenicu.?
06.02.14.
Odgovor:
Znaci tacno je kako Isus kaze, da je on put i ne moze niko drugi niti covek niti neka ustanova ili organizacija to da bude.
Jov 14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
Isus je put, jedini put ka Bogu i spasenju
Naci Hrista i njegovo ucenje je prava istina, Isusov zivot i ucenje je prava istina kako treba da zivimo.
Kroz veru u Hrista ce mo dobiti zivot vecni. On je onaj u cijim rukama je nas zivot.
Ako odbacimo njega, odbacilu smo zivot.
Isus je jedini nas zastupnik i posrednik pred Bogom i nikako covek ili bilo ko:
1.Joh 2:1 Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,
Heb 8:6 A sad dobi bolju službu, kao što je i posrednik boljeg zaveta, koji se na boljim obećanjima utvrdi.
Heb 12:24 I k Isusu, Posredniku zaveta novog, i krvi kropljenja, koja bolje govori negoli Aveljeva.
Ljudi uvek pokusvaju da otmu Hristu sto samo njemu pripada.
Na primer svestenstvo, posrednicku i zastupnicku sluzbu pred bogom za nas itd, itd.
Heb 5:5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički, nego Onaj koji Mu reče: Ti si moj sin, ja Te danas rodih.
Heb 5:6 Kao što i na drugom mestu govori: Ti si sveštenik vavek po redu Melhisedekovom.
Pitanje:
Jov14:1 Da se ne plaši srce vaše, verujte Boga, i mene verujte.
Jov 14:2 Mnogi su stanovi u kući Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.
Jov 14:3 I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja.
Jov14:4 I kuda ja idem znate, i put znate.
Jov 14:5 Reče Mu Toma: Gospode! Ne znamo kuda ideš; i kako možemo put znati?
Postoje razne teorije, meni najzanimljivija je da zaključak izveden iz ove čuvene Isusove rečenice (čovek nalazi Boga samo kroz Isusa)
u crkvenom tumačenju znači da čovek nalazi Boga samo kroz crkvu..
Kako vi tumačite ovu rečenicu.?
06.02.14.
Odgovor:
Znaci tacno je kako Isus kaze, da je on put i ne moze niko drugi niti covek niti neka ustanova ili organizacija to da bude.
Isus je put, jedini put ka Bogu i spasenju
Naci Hrista i njegovo ucenje je prava istina, Isusov zivot i ucenje je prava istina kako treba da zivimo.
Kroz veru u Hrista ce mo dobiti zivot vecni. On je onaj u cijim rukama je nas zivot.
Ako odbacimo njega, odbacilu smo zivot.
Isus je jedini nas zastupnik i posrednik pred Bogom i nikako covek ili bilo ko:
1.Joh 2:1 Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,
Heb 8:6 A sad dobi bolju službu, kao što je i posrednik boljeg zaveta, koji se na boljim obećanjima utvrdi.
Heb 12:24 I k Isusu, Posredniku zaveta novog, i krvi kropljenja, koja bolje govori negoli Aveljeva.
Ljudi uvek pokusvaju da otmu Hristu sto samo njemu pripada.
Na primer svestenstvo, posrednicku i zastupnicku sluzbu pred bogom za nas itd, itd.
Heb 5:5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički, nego Onaj koji Mu reče: Ti si moj sin, ja Te danas rodih.
Heb 5:6 Kao što i na drugom mestu govori: Ti si sveštenik vavek po redu Melhisedekovom.
Glasnik- Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

» Sta znaci: 1.Kor 5:4 U ime Gospoda našeg Isusa Hrista kad se saberete vi i moj duh, sa silom Gospoda našeg Isusa Hrista,
» TI SI PETAR I NA TOJ STENI CU SAGRADITI CRKVU?
» Da li je covek kroz greh stekao uslove radjanja?
» Kako definisati Boga?
» 7. JEVREJSKA PRAZNIKA KOJA SU UKAZIVALA NA ISUSA
» TI SI PETAR I NA TOJ STENI CU SAGRADITI CRKVU?
» Da li je covek kroz greh stekao uslove radjanja?
» Kako definisati Boga?
» 7. JEVREJSKA PRAZNIKA KOJA SU UKAZIVALA NA ISUSA
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|