BIBLIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Da li nalazimo Boga kroz Crkvu ili kroz Isusa?

Ići dole

Da li nalazimo Boga kroz Crkvu ili kroz Isusa? Empty Da li nalazimo Boga kroz Crkvu ili kroz Isusa?

Počalji od Glasnik 2015-01-22, 00:23

06.02.14.
Pitanje:
Jov14:1 Da se ne plaši srce vaše, verujte Boga, i mene verujte.
Jov 14:2 Mnogi su stanovi u kući Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.
Jov 14:3 I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja.
Jov14:4 I kuda ja idem znate, i put znate.
Jov 14:5 Reče Mu Toma: Gospode! Ne znamo kuda ideš; i kako možemo put znati?
Jov 14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
Postoje razne teorije, meni najzanimljivija je da zaključak izveden iz ove čuvene Isusove rečenice (čovek nalazi Boga samo kroz Isusa)
u crkvenom tumačenju znači da čovek nalazi Boga samo kroz crkvu..
Kako vi tumačite ovu rečenicu.?

06.02.14.
Odgovor:
Znaci tacno je kako Isus kaze, da je on put i ne moze niko drugi niti covek niti neka ustanova ili organizacija to da bude.

Jov 14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.

Isus je put, jedini put ka Bogu i spasenju

Naci Hrista i njegovo ucenje je prava istina, Isusov zivot i ucenje je prava istina kako treba da zivimo.

Kroz veru u Hrista ce mo dobiti zivot vecni. On je onaj u cijim rukama je nas zivot.
Ako odbacimo njega, odbacilu smo zivot.

Isus je jedini nas zastupnik i posrednik pred Bogom i nikako covek ili bilo ko:
1.Joh 2:1 Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,

Heb 8:6 A sad dobi bolju službu, kao što je i posrednik boljeg zaveta, koji se na boljim obećanjima utvrdi.
Heb 12:24 I k Isusu, Posredniku zaveta novog, i krvi kropljenja, koja bolje govori negoli Aveljeva.

Ljudi uvek pokusvaju da otmu Hristu sto samo njemu pripada.
Na primer svestenstvo, posrednicku i zastupnicku sluzbu pred bogom za nas itd, itd.

Heb 5:5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički, nego Onaj koji Mu reče: Ti si moj sin, ja Te danas rodih.
Heb 5:6 Kao što i na drugom mestu govori: Ti si sveštenik vavek po redu Melhisedekovom.
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu