BIBLIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Da li je covek kroz greh stekao uslove radjanja?

Ići dole

Da li je covek kroz greh stekao uslove radjanja? Empty Da li je covek kroz greh stekao uslove radjanja?

Počalji od Glasnik 2015-01-21, 23:54

Zoran sekulic: Kada pojedoše jabuku Adam i Eva "spoznaše sebe" pa,shodno tome,"spletoše lista smokova i napraviše prečage". A negde u prvoj glavi Knjige postanja piše da Bog stvori muško i žensko i blagoslovi ih i reče "množite se ,rađajte se, i napunite zemlju". Uslov da bi se ljudi množili i rađali je Požuda a nje očigledno da nije bilo u vreme prvobitnog Raja - dok ne okusiše ploda sa drveta znanja. Zašto je onda greh sticanje uslova za rađanje pa i kazna čoveku da će u znoju lica svog ... a žena u mukama rađati.

Kada pojedoše jabuku Adam i Eva "spoznaše sebe" pa,shodno tome,"spletoše lista smokova i napraviše prečage". A negde u prvoj glavi Knjige postanja piše da Bog stvori muško i žensko i blagoslovi ih i reče "množite se ,rađajte se, i napunite zemlju". Uslov da bi se ljudi množili i rađali je Požuda a nje očigledno da nije bilo u vreme prvobitnog Raja - dok ne okusiše ploda sa drveta znanja. Zašto je onda greh sticanje uslova za rađanje pa i kazna čoveku da će u znoju lica svog ... a žena u mukama rađati.

Zoran Sekulic: Veoma cenim trud kojim odgovorite na svako, pa i možda neprikladno pitanje ali ipak ne mogu da prihvatim Požudu kao greh. Hajde na stranu što i dalje mislim da je preduslov za rađanje,ali, ako se čovek rađa sa Požudom, znači da mu je Bog i dao. Mada,Požuda u sebi ima jaku crtu Želje, pa čovek možda pređe granicu i Želju pretvori u Požudu. Ja volim da kažem da đavo u Željama spava.

Veoma cenim trud kojim odgovorite na svako, pa i možda neprikladno pitanje ali ipak ne mogu da prihvatim Požudu kao greh. Hajde na stranu što i dalje mislim da je preduslov za rađanje,ali, ako se čovek rađa sa Požudom, znači da mu je Bog i dao. Mada,Požuda u sebi ima jaku crtu Želje, pa čovek možda pređe granicu i Želju pretvori u Požudu. Ja volim da kažem da đavo u Željama spava.

Da covek nije pogresio imao bi zelju i sex takodje jer mu je to dato. Samo sto bi taj odnos sa njegovom voljenom osobom bio nesto sveto i nista ne bi moglo da ga narusi.
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2538
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu