Sta je to greh?
Strana 1 od 1
Sta je to greh?
26.02.14.
Biblija kaze da je covek gresnik.
Sta je to greh zanima me?
Ja se trudim da ne gresim.
26.02.14.
Odgovr:
Pa neka nam kaze sama Biblija sta je to:
1.Jovan 3:4 Svaki koji čini greh i bezakonje čini: i greh je bezakonje.
Znaci covek koji zivi bez Bozjeg zakona, ili ga odbacuje ili ne psotuje, cini greh.
Krsenje Bozjeg zakona 10 Bozje zapovesti je greh.
A plata za grehe je sledeca:
Rim 6:23 Jer je plata za greh smrt...
Znaci posledica gresenja i krsenja Bozjeg zakona je vecna smrtm zauvek umreti ne postojati vise.
Sada dolazi isus i placa za nas tu kaznu ili platau za greh dobrovoljno.
Verom u n jega nam se uracunava njegova pravda, ili otkup za greh.
On je platio i oslobodjeni smo krivice ili plate za greh.
Ako porihvatimo.
Ako ne, nismo.
1.Kor 15:3 Jer vam najpre predadoh šta i primih da Hristos umre za grehe naše, po pismu,
1.Pet 2:24 Koji grehe naše sam iznese na telu svom na drvo, da za grehe umremo, i za pravdu živimo; kog se ranom isceliste.
Bog je pokzao ljubav prema nama, sada smo mi na redu:
Rim 8:37 Ali u svemu ovome pobedjujemo Onog radi koji nas je ljubio.
Röm 8:38 Jer znam jamačno da ni smrt, ni život, ni andjeli, ni poglavarstva, ni sile, ni sadašnje, ni buduće,
Röm 8:39 Ni visina, ni dubina, ni druga kakva tvar može nas rastaviti od ljubavi Božije, koja je u Hristu Isusu, Gospodu našem.
Jeste, mi ce mo doziveti prvu smrt, ali i vaskrsenje.
Neki nece vaskrsnuti za zivot.
1.Solunjanima 4:13 Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nadu;
1.Thes 4:14 Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
1.Thes 4:15 Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
1.Thes 4:16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhandjelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
1.Thes 4:17 A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Biblija kaze da je covek gresnik.
Sta je to greh zanima me?
Ja se trudim da ne gresim.
26.02.14.
Odgovr:
Pa neka nam kaze sama Biblija sta je to:
1.Jovan 3:4 Svaki koji čini greh i bezakonje čini: i greh je bezakonje.
Znaci covek koji zivi bez Bozjeg zakona, ili ga odbacuje ili ne psotuje, cini greh.
Krsenje Bozjeg zakona 10 Bozje zapovesti je greh.
A plata za grehe je sledeca:
Rim 6:23 Jer je plata za greh smrt...
Znaci posledica gresenja i krsenja Bozjeg zakona je vecna smrtm zauvek umreti ne postojati vise.
Sada dolazi isus i placa za nas tu kaznu ili platau za greh dobrovoljno.
Verom u n jega nam se uracunava njegova pravda, ili otkup za greh.
On je platio i oslobodjeni smo krivice ili plate za greh.
Ako porihvatimo.
Ako ne, nismo.
1.Kor 15:3 Jer vam najpre predadoh šta i primih da Hristos umre za grehe naše, po pismu,
1.Pet 2:24 Koji grehe naše sam iznese na telu svom na drvo, da za grehe umremo, i za pravdu živimo; kog se ranom isceliste.
Bog je pokzao ljubav prema nama, sada smo mi na redu:
Rim 8:37 Ali u svemu ovome pobedjujemo Onog radi koji nas je ljubio.
Röm 8:38 Jer znam jamačno da ni smrt, ni život, ni andjeli, ni poglavarstva, ni sile, ni sadašnje, ni buduće,
Röm 8:39 Ni visina, ni dubina, ni druga kakva tvar može nas rastaviti od ljubavi Božije, koja je u Hristu Isusu, Gospodu našem.
Jeste, mi ce mo doziveti prvu smrt, ali i vaskrsenje.
Neki nece vaskrsnuti za zivot.
1.Solunjanima 4:13 Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nadu;
1.Thes 4:14 Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
1.Thes 4:15 Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
1.Thes 4:16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhandjelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
1.Thes 4:17 A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Glasnik- Broj poruka : 2538
Datum upisa : 17.11.2013
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|