BIBLIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sta znaci: On će me proslaviti, jer će od mog uzeti, i javiće vam: Jovan 6,14.

Ići dole

Sta znaci: On će me proslaviti, jer će od mog uzeti, i javiće vam: Jovan 6,14. Empty Sta znaci: On će me proslaviti, jer će od mog uzeti, i javiće vam: Jovan 6,14.

Počalji od Glasnik 2015-01-21, 23:40

16.10.145
Pitanje:
Sta znaci uzet ce se od mojega i navjestit ce se vama
On će me proslaviti jer će od mojega uzeti i naviještat će vama.»
Jovan 16:13 A kad dodje On, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti šta čuje, i javiće vam šta će biti unapred.
16:14 On će me proslaviti, jer će od mog uzeti, i javiće vam:

16.03.14.
Odgovor:
Duh sveti nece da zaobidje Isusa kada dodje, vec ce govoriti o njemu i Isus ce biti srediste njegovog delovanja. On nece govoriti neko drugo spasenje, vec ce im dati ono sto im je Isus dao. Nauku o Spasenju kroz Hrista. dela 4:12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti. Dakle Isus hoce da znaju da im duh sveti nece doneti neku novu nauku o spasenju. Vec ono sto je Isus ostavrio za nas. Ono s o samo on moze da da. Ne moze ni Otac ni Duh sveti vec samo Isus jer je to nesto sto je On licno ostvario. Jeste da nas Otac spasava jer su oni jedno, ali kroz Hrista.
Wupertal Bibl komentar strana 138.

Delo koje je Gospod zapoceo, trebalo je da se nastavi od Duha svetoga. On je trebao da ih uvede u celu sitinu o Hristu koju ih je i Hristos ucio. William Macdonlad Biblijksi komentar izvornog teksta strana 447.

Isus nije sve rekao ucenicima i dalje ucenje ce preuzeti Duh sveti i ucice ih ono sto bi ih Isus ucio ili ih je ucio. Muska zamenica koja se ovde koristi ON i delatnost uputiti, ukazuju na njegovu licnost.
Da je on licnost. A njegova licnost je istina i on moze samo po istini da vodi ljude ili apostole u potpunoj sagalsnosti sa Ocem i Sinom.
Brockhaus B. komentar strana 198.

Duh istine nece propovedati nesto svoje i ne donosi otrkivenja izvan Hrista ili pored Hrista. Vec ce im istu tu Hristovu nauku spasenja u Hristu,dalje davati i otrkivati.
Elbelfeder Biblijski komentar strana 1416.
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu