BIBLIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Marko 16: od 17 stiha do kraja, gde se kaze da ce verni ciniti cuda?

Ići dole

Marko 16: od 17 stiha do kraja, gde se kaze da ce verni ciniti cuda? Empty Marko 16: od 17 stiha do kraja, gde se kaze da ce verni ciniti cuda?

Počalji od Glasnik 2015-01-21, 22:21

04.10 14.
Pitanje.?
Marko 16: od 17 stiha do kraja. Kako to da razumijemo?
Marko 16:
16Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se.
17A ovi će znakovi pratiti one koji uzvjeruju: u ime će moje izganjati zloduhe, novim će jezicima zboriti,Marko 18zmije uzimati; i popiju li što smrtonosno, ne, neće im nauditi; na nemoćnike će ruke polagati, i bit će im dobro.Marko 19I Gospodin Isus, pošto im to reče, bude uzet na nebo i sjede zdesna Bogu.
20 Oni pak odoše i propovijedahu posvuda, a Gospodin surađivaše i utvrđivaše Riječ popratnim znakovima.

04.10.14.
Odgovor.
Kontekst teksta nam sam kaze da su cuda bila da bi se podrzalo njihovo propovedanje Jevandjelja.
Posle vaskrsenha i Isusovog odlaska na nebo, ucenici primaju rani dazd. Biblija govori o ranom i poznom dazdu. Kada se na ucenike izlio Rani dazd? Na pedesetnici. To he posebno jako izlivanje Duha svetoga. Ucenici pa i prvi hriscani su cinili ovakva cuda koja su tu opisana u Marku 16 glava. U novom zavetu imamo izvestaje o tome.
Ali kada se izlio rani dazd. Tada kada su bili skroz predani i jedinstveni. Posle prve crkve takva cuda niko vise nije cinio. Ponekad se cuje neko cudo ali ipak jos nije to to.
Bog je na ovaj nacin podrzao malu grupu vernih u ono vreme kada tehnike i prevoznih sredstva nije bilo kao danas. Da bi mogli da prosire radosnu vest po svetu, tako da ju i mi danas imamo zahvaljujuci tom radu i uticaju. Da bi neko od apostola stigao od jednog mesta do drugo, bilo je potrebno da putuje danima pa i mesecima, nekada i godina. Danas posaljes email za sekundu, pistavis link i ceo svet moze da cita jevandjelje. stignes od A do B za cas. Biblija govori i o poznom dazdu. On ce se izliti u poslednje dane na verne da bi se zavrsilo Isusovo delo spasenja. Mislim da ce verni tada moci ponovo da cine cuda.
Samo sta ce dovesti do toga da se izlije pozni dazd? Treba jedinstvo i potpuno predanje. Mozda neka kriza?

7. Trpite dakle, braćo moja, do dolaska Gospodnjega. Gle, težak čeka plemenitoga roda iz zemlje, i rado trpi dok ne primi dažd rani i pozni..8. Trpite dakle i vi, i utvrdite srca svoja, jer se dolazak Gospodnji približi. Jakov 5 glava
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu