BIBLIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Isusova prica o 5 mudrih i 5 ludih devojaka

Ići dole

Isusova prica o 5 mudrih i 5 ludih devojaka Empty Isusova prica o 5 mudrih i 5 ludih devojaka

Počalji od Glasnik 2015-01-21, 20:52

26.10.2014.
Pitanje:
Mozete mi objasniti prispodobu o 5 mudrih i 5 ludih djevica.

26.10.14.
Odgovor:

Pozdrav prijatelju.
I 5 mudre i 5 lude jesu vernici i sve kazu da sluze Bogu da veruju, odlaze u crkvu itd. Ulje i lampe koje su imale predstavlja Duha svetoga. Znaci jedan deo vernika ima Duha svetoga u punini jedan nema. Po ovoj Isusovoj prici polovina vernika je samo nazovi hriscani, sto znaci da su jedni pravi hriscani dok drugi nisu iako su tu i deklarisu se tako. Jedni to jest predstavljeni onim 5 ludim devojkama su tu u crkvi, ali igraju se grehom u svom zivotu i nisu se potpuno predali Bogu da ih vodi Duhom svetim i nisu potpuno verni u svemu. Sve 10 devojke cekaju Isusa. Desilo se da su sve zaspale, iako su ove 5 koje imaju dovoljno ulja verne, i one su predvidele da je zenik, to jest Isus pred vratima. Odjedared nastaje vika, ide zenik. Odjedared ce se desiti probudjenje, nesto ce ih probuditi ili im ukazati na to da je Isuov dolazak pred vratima i sve ce se probuditi i vikati da je vreme doslo, Isus samo sto nije dosao i objavljivace to ljudima na sav glas.
Medjutim za one druge 5 predstavljne ludim devojkama koje su se celo vreme igrale spasenjem iako su bile u crkvi i nisu poptuno bile verne, vec su pokusavle da sluze i Bogu i grehu, za njih je sada kasno da se poprave i da budu spremne da udju sa zenikom, to jest Isusom na svadbu.
Simbolicno na svadbu, to jest da podju sa Kristom ili Hristom, na hiljadugodisnji boravak na nebo posle cega se vracaju na zemlju. Za ove 5 je kasno. nemaju vreme da se pokaju i poprave vreme milosti je proslo a uvek su mislile da ce to uciniti u zadnjem trenutku a sada jos malo da zive u grehu a spasenje im nece pobeci jer Isus nece jos doci.

Na kraju price Isus kaze sledece:
Mt 25:13 Stražite dakle, jer ne znate dan ni čas u koji će Sin čovečiji doći.

To znaci, budite stalno verni i spremni,, ne odugovlacite jer ce te na kraju zakasniti. ne igrajte se grehom, odbacite ga vec sada i predjate se vodstvu Duha svetoga.
E to je ta hula na Duha svetoga, jer se tih 5 nisu potpuno predale vodstvu duha svetoga da u svemu verno sluze Bogu, vec hoce na 2 stolice da sede i da jos malo prozive u grehu.
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu