BIBLIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kako su Eva i Adam znala da ce doci kusac u vrtu edemskom ?

Ići dole

Kako su Eva i Adam znala da ce doci kusac u vrtu edemskom ? Empty Kako su Eva i Adam znala da ce doci kusac u vrtu edemskom ?

Počalji od Glasnik 2015-01-21, 20:48

10.11.2014-
Pitanje:
Kako su Eva i Adam znala da ce doci kusac u vrtu edemskom ?

1011.2014.
Odgovor:

Biblija nam kaze da je sotona pre svog pada odlazio u edmeski vrt.
A to da su znali da je bivsi lucifer otpao i da ce doci kao kusac vidimo iz tog razloga sto on nije direktno dosao Evi da je navede na prevaru, vidimo da ga je ona poznavala i da je znala o njegovom padu i da on nije smeo da to rizikuje svojom licnom pojavom i da njegov plan ne uspe.
Zato je on usao u zmiju i iskoristio je kao medijuma i Evi progovorio kroz zmiju.

Da pogledamo sada sta kaze Biblija:
Hes 28:13 Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.

1.Mo 3:8 I začuše glas Gospoda Boga, koji idjaše po vrtu kad zahladi; i sakri se Adam i žena mu ispred Gospoda Boga medju drveta u vrtu.

Pre svog pada i sam je lucifer odlazio tamo u Edenu, i mnogi drugi andjeli i sam Bog.
To da sotona onda nije smeo da dodje licno, pokazuje nam da su oni znali da je on pao i da ce pokusati da ih prevari.
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Kako su Eva i Adam znala da ce doci kusac u vrtu edemskom ? Empty Re: Kako su Eva i Adam znala da ce doci kusac u vrtu edemskom ?

Počalji od Glasnik 2015-01-21, 22:07

08.11.2014.
Pitanje:
Postovani molim za odgovor : nakom nacinu je bila gresna Eva dali po jabuci sto je pojeli ili u smislu da je bila pokvarena u zenskom smislu Izvini na reci- kuravnju ne razem misljenja drugih.

08.11.2014.
Odgovor:
Hvala. To nije bila jabuka. Ljudi vole da klazu jabuka. Bilo je to jedno jedino i jedinstveno drvo. Ono danas ne postoji. Posto su Adam i Eva bili stvoreni savrseni i nisu mogli da pogrese. U njima nije bilo greha i zla. Oni zlo nisu poznavali. Nisu znali za slagati, ukrasti, nisu znali za kurvanje itd itd. Ali Bog im je dao slobodnu volju. Tako da bi mogli da budu slobodna bica i da sami odluce da ce sluziti Bogu a ne zato sto su tako stvoreni pa nemogu drugacije.
Bog je postavio drvo koje nije bilo nista carobno, vec put u neposlusnost ili u poslusnost. Put odlazka od Boga ili ostanka.
Dakle, ako su hteli, mogli su da odu od Boga svojim putem, ili da dobrovoljno ostanu sa Bogom i da mu budu verni.
Sluzba Bogu je trebala da bude njihov izbor ne Bozji.
Kao sto znamo oni su se odlucili na taj korak neposlusnosti i krenuli su svojim putem bez Boga. Sada jos uvek idemo tim putem. Kroz Isusa su nam otvorena vrata da se ponovo vratimo.

Mi nismo bolji od Adama i Eve. Jet i mi imamo danas rszna drveta sa kojih ipak okusimo. Mrznja, neprijströjstvo, srebroljublje, neiskrenodt... itd itd

Dakle neposlusnost. Izabralisu je da ne slusaju Boga i iskoristila je svoju slobodnu voljiu. A mogli su je da ostanu u zajednici sa Bogom i zive vecno.
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2479
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu