BIBLIJA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zasto Isus ne zna dan svog dolaska?

Ići dole

Zasto Isus ne zna dan svog dolaska? Empty Zasto Isus ne zna dan svog dolaska?

Počalji od Glasnik 2015-01-21, 20:25

Ivan Grdovic‎
12. November 2014 ·

Ako je Isus Bog kao što 99% krščana tvrdi da jest zašto Isus onda nezna dan svog drugog dolaska?nisam jehovin svjedok i nisam nikada sa njma proučavao temu sv.trojstva logično je daje Bog sveprisutan,svemoguč,sveznajuč pa bi iz toga bilo logično da ako je Isus Bog da zna i dan svog dolaska no on otvoreno u svom poučavanju o završnim događajima kaže.../NEBO I ZEMLJA ČE PROČI ALI RJEČI MOJE NEČE PROČI ŠTO SE TIČE ONOG DANA I ČASA O TOME NITKO NIŠTA NEZNA NI ANĐELI NEBESKI,NI SIN VEČ JEDINO OTAC.(Mat24:35,36) zašto?

Ivan Grdovic‎Biblija Srdjan Postavite Pitanja
12. November 2014 ·

Ako je Isus Bog kao što 99% krščana tvrdi da jest zašto Isus onda nezna dan svog drugog dolaska?nisam jehovin svjedok i nisam nikada sa njma proučavao temu sv.trojstva logično je daje Bog sveprisutan,svemoguč,sveznajuč pa bi iz toga bilo logično da ako je Isus Bog da zna i dan svog dolaska no on otvoreno u svom poučavanju o završnim događajima kaže.../NEBO I ZEMLJA ČE PROČI ALI RJEČI MOJE NEČE PROČI ŠTO SE TIČE ONOG DANA I ČASA O TOME NITKO NIŠTA NEZNA NI ANĐELI NEBESKI,NI SIN VEČ JEDINO OTAC.(Mat24:35,36) zašto?

Zasto je Hula na Duha svetoga neoprostiv greh a na Oca ili Isusa nije ako su oni Bog? Ispada da je duh sveti veci od njih dvoje, logicki?

Phil 2:5 Jer ovo da se misli medju vama šta je i u Hristu Isusu,
Phil 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se unizi ispod Boga;
Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.
Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Isus uzeo ulogu Adama, i dosao je na njegovo mesto. Adam je pao i odveo nas u greh i smrt, isusov zadatak je bio da krene tu gde je Adam pao i da nas odvede u zivot i izbavi od greha.------------------------------------------------------------------------------------------1.Kor 15:20 Ali Hristos usta iz mrtvih, i bi novina onima koji umreše.
1.Kor 15:21 Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih.
1.Kor 15:22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti. ----------------------------------------------------------------------------------------------------Znate li da su adam i Eva pali kod apetita i bas tu Isus pocinje svoju sluzbu, kod apetita. Krstenjem pocinje sluzbu i odmah ide u pustinju da ga djavo bas kusa na apetit posle 4o dana bez hleba i vode. Isu je prvo pobedio na tom mestu gd eje Adam pao. Apetiti. Tu je poceo a onda nastavio dalje.----------------------------------------------------------------------------------------------Mt 4:1 Tada Isusa odvede Duh u pustinju da Ga djavo kuša. Mt 4:2 I postivši se dana četrdeset i noći četrdeset, naposletku ogladne.
Mt 4:3 I pristupi k Njemu kušač i reče: Ako si Sin Božji, reci da kamenje ovo hlebovi postanu.
Mt 4:4 A On odgovori i reče: Pisano je: Ne živi čovek o samom hlebu, no o svakoj reči koja izlazi iz usta Božjih.

Da bi Isus to postigao, bilo je potrebno da u svemu bude Adam, kao covek ne kao Bog. Zato Isus kada pomaze drugima, koristi svoju Bozasnku silu. Ali kada se bori protiv greha i slabosti, nikada nije smeo da upotrebi svoju Bozansku silu u svoju korist da pobedi greh i slicno

Tako on nema poravo na to, da nam kaze vreme svog drugog dolaska, jer je uzeo ulogu coveka, ulogu Adama. Bozasnko bice zna buducnost, ali Isus je koriscenje svoje Boazsnke sile u svoje svrhe ,morao da se odrekne. Jer je morao da pobedi kao covek ne kao Bog, da bi nam bio primer u svemu. Isus kao covek ili Adam, nezna dan nejgovog drugog dolaska. On to kaze kao covek ne kao Bog. da nezna.

Da bi apostoli mogli da kazu, da trebamo da dostignemo visinu Hristovog rasta. Kako bi oni mogli to da kazu, ako je on koristio svoju Bozasnku moc da pobedi greh? Mi nismo bogovi.

Da bi apostoli mogli da kazu, da trebamo da dostignemo visinu Hristovog rasta. Kako bi oni mogli to da kazu, ako je on koristio svoju Bozasnku moc da pobedi greh? Mi nismo bogovi.

A u Hristovoj nadleznosti je da plati svojom krvlju i smrcu za nase grehe. Otac nije mogao to, jer je to Hristova nadleznost. Zato Otac ne moze da nas spasi, vec Isus. Zato kaze ovako:

Apg 4:12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.

NEMA DRUGOG IMENA OSIM HRISTOVG KOJIM BI SE MI MOGLI SPASITI.

Ali neko moze da kaze: , ja hocu da me spasi Bog Otac, on je mozda najmocniji? Koliko to neko hteo, Bog Otac ne moze nikoga spasiti, to je Hristovo dleo i zadatak i njegova nadleznost.

Pa zar Otac nije svemocni Bog? Jeste, ali to je u Hristovoj nadleznosti. Iako oni svi imaju svoj deo zadtaka oko spasvanja coveka, ipak oni rade to zajedno i zasluge jednoga, uracunvaju se drugome i obrnuto. Ali iapk je svako zaduzen za svoj deo u kojem se drugi ne mesa jer je onaj drugi nadlezan. A sve zadjeno jeste celina.

Sta je sa Duhom svetim? Posto je Hula na Oca i sina oporostiva, a hula na Duha svetoga nije, zar on nije veci od njih onda? Mozda je on Bog a oni nisu? Ne. Rec je o njegovom delu zadatka koji samo on obavlja i moze da obavi jer je to njegova nadleznost. I taj deo zadatka je zavrsni deo, i ko odbaci taj deo koji obavlja Duh sveti, nema mu spasenja.

Mt 12:31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.

Koji je to zadatak Duha svetoga? Isus kaze on posle mene dolazi, on je mesto mene sada na poslu spasavanja. Ja sam vas zastupnik i svestenik pred Ocem. Duh sveti vas poziva, moli, utice na vas um i na vasu savest. Poziva vas da prihvatite moju zrtvu i mene, i da vas tako pomiri i spoji sa Ocem. To ne radim ja niti Otac. To radi duh sveti. To je njegov posao. I to ne mogu ja da radim indirketno nam kaze Hristos, niti Otac, to radi Duh sveti. To je njegov deo za koji je on odgovoran i nadlezan.

I ko odbaci sav taj trud, pozive, uticaj duha svetoga, i odbaci sve to. To mu se ne moze oprostiti, nece dobiti spasenje jer je u stavri tako dobacio kompletni posao sva tri bozasnka bica-...

1.Pet 1:2 Po providjenju Boga Oca, svetinjom Duha dovedenim u poslušanje i kropljenje krvi Isusa Hrista: da vam se umnoži blagodat i mir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------Ovde je lepo obajsnjeno za sta je SVkao od njih zaduzen i odgovoran; NADLEZAN; i onaj drugi ili treci se ne mesa u posao ovog drugog. U Oceveje ruke je providjenje da odredjuje vremena. I ´ne samo to, ali to je druga prica. Duh sveti nas dovodi Bogu, cini da budemo poslusni njemu i njegovom zakonu, to je njegov zadatak ne Hristov ne Ocev. To niti Hrist niti Otac moze, jer nisu zaduzeni za to. Mogu oni, ali se ne mesaju u deo posla onog drugog jer nije njihova nadleznost. Tako zajednicki posao cini jednu celinu. I kroz Hristovu krv, imamo blagodat, Oprosteno nam je, spaseni smo, to je Hristova nadleznost kako kaze tekst gore.

Poslednji izmenio Glasnik dana 2018-01-01, 17:45, izmenjeno ukupno 1 puta
Glasnik
Glasnik

Broj poruka : 2538
Datum upisa : 17.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Zasto Isus ne zna dan svog dolaska? Empty Re: Zasto Isus ne zna dan svog dolaska?

Počalji od Glasnik 2015-01-21, 20:25

PRIMER.
Imamo jednu firmu koja ima 3 vlasnika.
Sva tri vlasnika su pravno vlasnici te firme podjednako.
Nazovimo ih vlasnici ili sefovi 1.2.3. Firma proizvodi proizvod X.
Jedan radnik u proizvodnji se povredio na radnom mestu i otisao na bolovanje.
Posto su trojica vlasnika imala Sastanak.
Postavilo se pitanje koga da postavimo na mesto radnika koji fali dok ovaj ozdravi?
Jedan od vlasnika sam kaze da ce on to preuzeti.
On ce raditi 3 sedmice dok se radnik ne vrati.
Niko od ove druge dvojice ne moze niti mu je naredio da to on ucini.
Ovaj je sam to ucinio i ponizio se 3 sedmice uzevsi ulogu radnika.
Recimo da je danas poceo.
Sta ce mo sada reci?
Vidite. On vise nije sef i vlasnik firme?
Iako je privremeno uzeo mesto radnika, on je i dalje i vlasnik i sef firme.
Danas je doso poslovodja i rekao mu da je od sefa 1 i 3 dobio naruzbu da ovaj sef 2. mora da napravi 1000 komada X produkta.
200 komada za firmu 1. 350 komada za firmu 2. 50 komada za firmi 3. i 400 komada za firmu 4.
Sta ce sada reci radnici?
Gledajte.
Slusa naredjenja od vlasnika 1 i 2 i od poslovodje.
On kaze jos poslovodji: da uradicu to danas.
On se povinjuje njihovim naredbama?
On znaci vise nije sef.
On nije vise vlasnik i jednak sefu.
On kaze da ce izvrsiti naredjenje.
Sto znaci da je manji od sefa 2 i 3.
A ovi mu naredjuju?
TAKO OVDE NEKI POGRESNO GLEDAJU NA ISUSA.
ONI OCEKUJU DA OVAJ SEF UZME ULOGU RADNIKA ALI DA NE RADI RADNIKOV POSAO.
ONI OCEKUJU DA SE ON USPROTIVI POSLIVODJI I KAZE: NE JA NECU DA SLUSAM VASA NAREDJENJA.
I JA SAM SEF.
Ali nije u tome stvar.
Stvar je da je ovim cinom on podrzao celu produkciju.
Tako je podrzao i sve radnike i sebe i ostala 2 vlasnika.
Ali nikako nije postao manji ili izgubio vlasnistvo zato sto je sam odlucio da na kratko preuzme ulogu radnika.
Neki ocekuju da on uzme ulogu radnika a da ipak radi posao sefa?
Pa sta bi to pomoglo onda produkciji?
Onda bi bilo kao da i nije.
Slicna je Hristova uloga.
Da li je ovaj sef sada postao manji u ocima druga dva sefa i u ocima radnika?
Ne.
Postao je manji u ocma onih koji ne razumeju i ne citaju sta Biblija kaze kada ovu pricu prenesemo na Isusa.
Oni upadnu u firmu bez da zbaju ili uzmu predhodne dogadjaje u obzir.
I kazu: Sve sto je radnik nije sef.
Sve sto slusa naredjenja nije sef.
Idemo cao.
Logicni smo zar ne?
Glasnik
Glasnik

Nazad na vrh Ići dole

Zasto Isus ne zna dan svog dolaska? Empty Re: Zasto Isus ne zna dan svog dolaska?

Počalji od Glasnik 2015-01-21, 20:28

Trojstvo je medjusobno razdelilo posao, zadatke.

Isus je sam odlucio da bude spasitelj, Mesija.

A ostali posao u planu spasenja su podelili Otac i Duh sveti.

A OVDE SE LEPO VIDI KO JE ZA STA ZADUZEN:

1.Pet 1:2 Po providjenju Boga Oca, svetinjom Duha dovedenim u poslušanje i kropljenje krvi Isusa Hrista: da vam se umnoži blagodat i mir.

Otac je zaduzen da odredjuje vreme, da o tome odlucuje.

To nije zadatak Isusa i D svetoga.

Oni se ne mesaju u to.

Zadatak D. svetoga je posle Hrista ovde na zemlji da dovodi ljude u poslusanje, da ih uci Bozjoj reci, da im daje silu, da ih menja i vodi ka Spasitelju a tako ka Ocu.

On se nalazi ovde na zemlji, Otac i Sin su gore.

I to je njegov zadatak i tu se niko ne mesa od ostale dvojice.

Zato je huila na D. svetoga odbacivanje nejgovih poziva i uticaja jer je to njegov posao koji je sada ovde na zemlji najvazniji, jer od nejgovog rada zavisi da lic e mo prihvatiti zrtvu hristovu i Ocev i hristov posao na nebu, a to je posao posinjavanja i i prastanja greha svih onih koji dolaze itd.

Zato nije neporostiva hula ako nesto kazemo na Oca ili na Sina.

To ce se oprostiti ako se pokajemo.

Ali hula na D. svetoga se nemoze oprositit, jer je to odbacivanje njegovog rada, njegovog uticaja.

Odbacili smo da nas dovede u poslusanje Ocu i da prihvaimo Hristovu zrtvu.

Zato hula na Oca i Sina nije toliko strasna,  vec na D. svetoga, jer oni nas ne dovode u poslusanje, niti to mogu niti se mesaju u to jer to nije njihov zadtak vec zadatak DS.

I onda imamo, ono sto je zadatak Hristov, a sto ne moze ni D. sveti ni Bog Otac.

Kropljenje nejgovom krvlju.

Njegova krv nas spasva, pere od i ona greha, daje Isusu pravo da nas spase.

Ona je ta koja je trojednom Bogu dala pravo da nas spasi.

To ne moze ni Otac ni D. sveti, vec Hristos i oni kroz nejga.

Ali se sve te njihove zasluge, pripisuju i svoj trojici.

Ali svako ima svoj deo, za koji je zaduzen.

To su oni medjusobno podelili.

E SADA NEKI IMAJU PROBLEM SA TIME I KAZU:SVE JE MENI RPEDO MOJ OTAC.

Kao da Hristos koji je sve to stvorio, nije pre imao pravo na to?

O cemu je rec kada kaze, sve mi je predao otac.

To je sada uloga Oca.

Sotona je stekao pravo na ovu zemlju.

Prevarivsi Adama, i kasnije dobivsi mnostvo sledbenika, sotona je sebi stekao pravo na ovu zemlju.

On je cak imao pravo da  nas optuzuje na nebu.

Na sastanku Adama ostalih planeta, on je odlazio pozivavsi se na pravo vlasnistva na ovu zemlju koje je ranije imao Adam.

Pobedivsi sotonu na krstu, i davsi otkup za nas i ovu zemlju.

Isus je stekao pravo na sve to na sta je sotona polagao pravo.

Sotona je izgubio svako pravo.

Ali dato mu je jos vreme.

On ne moze vise da ode na skup koji je opisan u Jovu i da nas tamo klevece.

Na tom skupu se sada nalzi Isus.

On zastupa sada nasu zemlju.

To sam detaljnije objasnio na mojoj temi:

DAN KADA JE ISUS NA NEBU POSTAO BOZJI SIN

https://biblija.serbianforum.info/t101-dan-kada-je-isus-na-nebu-postao-bozji-sin

I na temi:

NEFILIMI U BIBLIJI:

https://biblija.serbianforum.info/t39-nefilimi-u-bibliji

Poslednji put izmenio Glasnik dana 2016-02-10, 20:42, izmenio ukupno 2 puta
Glasnik
Glasnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Glasnik 2015-01-21, 20:36

EVO TEKSTA KOJI KAZE DA NAM JE ISUS BIO PRIMER U SVEMU. KAKO BI BIO PRIMER DA JE KORISTIOS VOJU BOZASNKU SILU DA POMOGNE SEBI ILI DA POBEDI GREH? Zato se Isus oslanja na Oca, moli Ocu, d abi nam bio primer u svemu, kako da mi pobedimo oslanjajuci se na oca, jer je to jedini put.

2.Kor 5:21 Jer Onog koji ne znaše greha nas radi učini grehom, da mi budemo pravda Božja u Njemu.
21 Jer ste na to i pozvani, jer i Hristos postrada za nas, i nama ostavi PRIMER, da idemo Njegovim tragom:
22 Koji greha ne učini, niti se nađe prevara u ustima Njegovim;
1 Petrova 2.
Glasnik
Glasnik

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu